Přejít na obsah

Omega Planet Ocean Michael Phelps lim


palom

Doporučené příspěvky

Vyborna barevna kombinace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě při představě Phelpse používajícího tyhle hodinky při tréninku napadá: k čemu jsou vlastně u chron PO obecně ty vroubkovaný prstence kolem tlačítek chronografu? Normálně slouží u chronografů pro zajištění tlačítek pod vodou, ale já žil v domnění, že od r. 1971, kdy Omega přišla s Big Blue Seamaster 120, jsou její diver chronografy plně funkční i pod vodou (tj tlačítka lze mačkat i během plavání/potápění). V takovém případě mi zajištění tlačítek moc nedává smysl... Nebo je to jen estetická či servisní záležitost? Chrona PO jsem nikdy neměl, tak nevím.

 

Čtvrtinková stupnice centrální ručky chronografu přerušená mohutnými "diver" indexy není u PO chronografů takový faul, jak se může zdát, čtvrtinky vteřiny se dají vcelku snadno odečíst i v případě, že se stopky zastaví nad indexem. Okraj plastického indexu je vlastně další čtvrtinka, a zbývající tři lze odhadnout snadno intuitivně ve vztahu ke středu indexu. U chronografů, kde jemnou stupnici přerušují velké kulaté indexy, bývá odečet podstatně horší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zajištění právě kvůli němu, aby neměl tendenci si s tím hrát při plavání a neměl horší časy :D

Jinak za mě teda takto z fotky nic moc, ale možná ta modrá bude v reálu vypadat mnohem lépe. Oranžovou bych klidně potlačil na úplné minimum, nikdy se mi nelíbili ani klasické oranžové PO a tady mi ta oranžová taky vadí, přijde mi to zbytečně přeplácané. Kdyby nechali lunetu jen modro bílou, bylo by to hezčí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...