Přejít na obsah

Pásky a řemínky, zn. výhodně


Doporučené příspěvky

Poradni samostate nakupni tema pasku tu (snad) nikde neni, takze si to dovolim dat sem, bo uz me vadi lacne koukat, co kdo kde koupil a ja to nemam...

 

Konkretne bych ted potreboval nejake tipy/inspiraci na zajimave pasky na Aliexpressu. Samozrejme uvitam i tipy na jine weby, proste kde se da neco zajimaveho schrastit. Ocenim hlavne osobni zkusenost pote, co pasek dorazil, bo ne vzdy je to 1:1 s fotkami.

 

Co se tyce typu, rad bych nejake zajimave silikony na potapky, nejaka nato, meshe. Samozrejme mozno davat tipy i na zbytek (kovove naramky, tahy, kůže...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AliExpressu se vůbec neboj,už jsem si tam objednal několik pásků,hlavně kožené (k pilotkám),ale i silikonové na potápky a kvalita byla vždy velice dobrá a odpovídala popisu. Ty nejlevnější jsem neobjednával,protože někdy jsou ty ceny až podezřele nízké. Platil jsem většinou okolo 20 Dolarů za kus,za chudáka Krokouše jsem dal 40 Dolarů. Je dobré sledovat recenze u jednotlivých prodejců,to ti hodně napoví o kvalitě a solidnosti. Jediné mínus je doba dodání,která je běžně měsíc i víc. Alibaba teď koupil všechny volné skladovací prostory v Česku a chystá ohromnou expanzi do Evropy. Doby, kdy tam prodávali jen levnej šmejd už jsou asi definitivně pryč. V současné době mají asi nejlepší poměr cena x výkon. Někdy je to až legrační když zjistíš,že zboží (např.ochranné sklo na displej mobilu) stojí v českém e-shopu několik stovek a to samé na AliExpressu 2 Dolary i s poštovným.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mívám problém s udanou délkou, protože potřebuji min. 120+80. I když to bylo v popisu, tak několikrát se mi stalo, že byl kratší 115+75 a měl jsem to na poslední dírku.

Takže se dopředu u prodejce ujišťuji jaká je skutečná délka a pak teprve objednávám. Taky se mi podařilo několikrát dosáhnout vrácení peněz za tuto chybu prodejce.

Co se týče kvality, tak podle mě roste s cenou lineárně. Skutečnou kvalitu, ale zřejmě většina z nás nepozná. Očichával jsem, ohýbal a jen se domníval. Destruktivní zkoušky jsem u pásků za 20 USD neprováděl, vlastně ani nevím jaké by měly být.

Možná je to na další téma -  jak rozeznat kvalitní "genuine leather"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to nás s dievčenským zápästím by to naopak potešilo. inak uvítal by som rady, kde hľadať širší výber kratších remeňov s celkovou dĺžkou povedzme 170-180.

čo som občas zahliadol nejaké ankety kto má aké zápästie, tak sa nás určite nájde viac. 

kratšie kusy by sa samozrejme mohli občas objaviť aj u miestnych remeňotvorcov (mrk).

 

 

Já mívám problém s udanou délkou, protože potřebuji min. 120+80. I když to bylo v popisu, tak několikrát se mi stalo, že byl kratší 115+75 a měl jsem to na poslední dírku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za rady, je fakt ze resit delku me nedocvaklo, ale s rukou 18cm to problem nebyva.

...

Jinak spis jsem se chtel zeptat na to, jestli mate tipy na konkretni zajimave kousky, treba i ne origo (no, ono tam oriho asi nebude nic, ze?:-). Budu urcite brat nahradni gumu na seika (no name z20), napada me isofrane, superengineer, vafláč.... ale ty jsem nedohledal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že na Ali nic extra zajímavého není (co je vlastně myšleno zajímavé - barva, materiál, spona?)

Pro mě bylo třeba zajímavé zjištění u motýlové spony, kdy je cenové rozpětí od cca 2USD do 12USD. Koupil jsem 1 řemen se sponou (s udanou hodnotou spony samostatně cca 6 USD) a je fakt, že byla lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkrétny tip žiaľ nemám, ale ako píšu kolegovia vyššie, netreba sa toho báť. Kupoval som z ebay/ali viacero remeňov a dokonca dávno dávno som tam našiel (síce repliku) ťah na Festiny ktorý mi nevedeli na SVK nikde zohnať. Asi za 5 dolárov. 
A samozrjeme platí, nie je najvhodnejšie brať tie úplne najlacnejšie. Guma za 2 doláre sa vynosí, kožu som raz skúsil zobrať a bola to tragédia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také se přidávám s pozitivnímy zkušenostmi. Objednával jsem několikrát nejen věci k hodinkám a vždy spokojenost. Dokonce jsem sehnal i 17mm náramek na manželčiny Alpiny a byly k němu i extra články, stěžejky, malej vystěžejkovač a nástroj na úpravu délky... Doba dodání 3-5 týdnů. Prodejce byl "The East Store of accessories".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednal jsem noname seiko z20 gumu, tak jsem zvedav.

 

Chtel jsem i nahradni gumu na suunto t1 sporttester, no ale za noname chteli 25usd, coz mi za cinskou druhovyrobu prijde uz dost. A bohuzel t1 je uplny atyp, nic bezneho tam nejde. Takze ze by byl Ali vse spasitelny, to neni - jinde se da i za 15usd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dlužím report k té gumě, nuže:

 

Jde o toto: https://www.aliexpress.com/item/Silicone-Rubber-Watch-Band-Tool-for-Seiko-SKX171-173-779-781-DAL0BP-DAL1BP-SBBN013-SKA293J2-291J1/32810956853.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.0lKWvg

Cena USD 7,50

 

Popis a fotky odpovídaly dodanému. Bohužel mě nenapadlo porovnat to s originálem, takže je vidět, že čínan se nenamáhal udělat větrací dírky a designové prohlubně, což bez nich vypadá hůř, ale pokud by člověk neměl srovnání, tak by ho to asi nenapadlo. Je i užší přezka pro zachycení konce pásku, což beru také jako lehké mínus. Co je lépe provedeno, je logo vlny na konci pásku.

 

post-22024-0-26682800-1517060872_thumb.jpg

 

Zadní stranu si číňan také zjednodušil:

 

post-22024-0-90155900-1517061398_thumb.jpg

 

I když na pásku chybí nápis Seiko (viz, první foto), čínan se nerozpakoval dát Seiko na přesku a na konec gumy ze zadu, takže je to fejk. Na fotkách nic takového nebylo.

 

Ke gumě byly 4 stěžejky. Bohužel ale tenké, takže do monster se nedaly dát. Použití původních bylo komplikované, musely se do gumy natlačit dost silou.

 

post-22024-0-13032300-1517061265_thumb.jpg

 

Ke gumě byl dále malý vystěžejkovač. Za mě to zbytečně prodražuje.  Přišel už lehce ohnutý, takže si o jeho kvalitě iluze nedělám (ani jsem ho nepoužil).

 

Pocitově na ruce - guma je zatím docela tvrdá, tvrdší než původní z20 (a ta je tvrdá dost), tak uvidíme, zda změkne.

 

Suma sumárum - žádná tragédie, ale už bych do toho asi znova nešel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám od Aliho 4ks remienkov a kvalita je kus od kusu iná.

Kožený remienok je tenký, ale kvalita ujde. Oproti Meyhofer je kvalita o dosť nižšie. Motýlková spona je spravná na moje prekvapenia veľmi kvalitne.

Naproti tomu gumový remienok je nekvalitný až z toho oči bolia. O spone sa radšej nezmieňujem, tá je súca len na hod do koša.

Ďalej mám ešte 2 nato strapy. Tie sa mi zdajú OK, nesmrdia, ale nemám ich s čím porovnať.

 

Na Ali sa dajú zohnať aj vcelku kvalitné veci, ale niekedy sa človek popáli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Na Ali jsem si objednal náhradní kůži k PAMum spis jako fór a byl jsem docela šokován, ze to co přišlo, bylo naprosto bezproblémové a velmi kvalitní. Co mě ale zcela šokovalo, byla kvalita aligatoriho reminku, co jsem si přes eBay objednal za šest stovek z Vietnamu. Parádní na úrovni reminku dodávaných k Primkám, chtěl jsem k Orient Bambino černého aligatora s malými očky a la Glashütte sixties. a přišlo mi debilni za to dat víc než za ty hodinky. Sice si to člověk musí sám nadirkovat derovackou, ale jinak super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...