Přejít na obsah

Sinn 144 St Sa


Doporučené příspěvky

Než přejdu k samotnému chlubení, tak by se možná slušelo nějak se uvést. Vlákno představení nových členů jsem totiž objevil teprve asi týden zpět a psát tam teď mi přijde tak nějak mimo mísu. Koho to každopádně nezajímá, ať následující odstavec směle přeskočí  ;)

 

Takže o mně - Jmenuji se Roman, je mi 33 a pracuji v nadnárodní softwarové společnosti zabývající se vývojem antivirových bezpečnostních řešení. Svou práci mám moc rád. Zdejší fórum pravidelně sleduji pátým rokem a registrovaný jsem necelé dva. Patřím spíše k pasivnějším členům, ale nový nákup mne konečně vyhecoval ať taky něčím přispěju, když to tu mám tak rád. Mezi mé záliby stranou mechanických hodinek patří všemožné nové technologie, průmyslový a grafický design, architektura, sport, sci-fi, komiksy, filmy, dobré jídlo a partnerka.

 

No a teď už u k novým hodinkám. A nebo spíš k tomu co předcházelo jejich pořízení a vedlo k jejich koupi. Sám mám tyhle příběhy rád a vždycky jsem si říkal, že sem třeba jednou taky jeden přidám.  

 

Posledních 5 let jsem na ruce každý den nosil Laco Aachen, které jsem zakoupil v Chronoshopu. Šlo o mé první mechanické hodinky, kterým předcházely akorát baterkové Casia a hodinky již pravděpodobně neexistující značky Android. Svoje Laco pilotky jsem si bezmezně zamiloval, prožily a přežily toho spoustu a jediné co mi na nich vždy scházelo bylo, že se v nich nemohu koupat. 

 

O změně jsem začal přemýšlet cca před rokem, ale rozhodování které hodinky pro mne budou ty pravé byl pro mne obrovsky obtížný proces a moje nerozhodnost nakonec zvítězila. Laco se mezitím začly opožďovat nad rámec únosnosti a rezerva nátahu se zdála být čím dál menší. Uzrálo ve mne přesvědčení, že s dalším výletem do Chronoshopu dám nejen hodinky do servisu, ale rovnou objednám i nové. 

 

Přestože jsem si bezmezně oblíbil jednoduché a funkční designy pilotních hodinek, touha po změně a odolnosti proti vodě mne začla táhnout k potápkám. Rozpočet jsem si omezil na 50 tisíc, nejenže jsem nikdy na ruce neměl hodinky za víc než 5 tisíc a na větší skok se upřímně ještě necítím. Hodinky to se mnou navíc nikdy neměly moc jednoduché, tahám je všude, dělám s nimi vše a občas utrží nějaký ten šrám. Ale ať jsem vybíral jak jsem vybíral, žádné hodinky nebyly ty ?pravé? a já vždy skončil u nějakého kompromisu. Celé to začlo připomínat situaci z loňského roku a abych tomu zabráni, za vítězného kandidáta na nové hodinky jsem nakonec zvolil Squale Matic 60 Atmos. 

 

Squale Matic mne nadchly mne už při své premiéře minulý rok v Baselu, říkal jsem si ale, že 44mm je na mé zápěstí prostě moc. Ale jsou vodotěsné a otočná luneta se bude hodit až budu vařit. Dýchal z nich navíc kus historie a ten klenutý safír! Řekl jsem si, že je vyzkouším na ruce a uvidím. Menší 1521 jsem taky zvažoval, ale zavrhl. Odradily mne četné fotky poškrábaných lunet, lak vypadal, že toho opravdu moc nevydrží. Jasně, že se to dá vyměnit, ale znám se, měl bych z toho akorát zkaženou náladu. Broušené pouzdro mých Laco zažilo všelicos, ale hodinky furt vypadají perfektně, jestli na nich něco mám rád, je to tohle. Říkal jsem si, že luneta 60 Atmos by toho mohla snést víc. 

 

Ozkoušení velikosti dopadlo bez problémů, hodinky nejsou malé, ale seděly mi perfektně. Varianta s broušeným pouzdrem mi nicméně příliš připomínala mé Laco a navíc mi učarovaly všemožné odlesky leštěných ploch ostatních variant. A škrábance? Rozleštit jde přece všchno :) Přestože Squale nabízí spoustu atraktivních barevných variant, já nakonec zvolil tu nejméně zajímavou - šedou. Říkal jsem si, že budu praktický a vyberu takovou, která mi půjde pokudmožno ke všemu. 

 

Ve Squale byla celofiremní dovolená a dodání se krapet protáhlo, o to víc nadšený jsem byl, když přišla zpráva, že dorazily. Večer před návštěvou Chronoshopu jsem se rozhodl zarezervovat i Sinn 144 St Sa pro případ, že by se mi hodinky naživo nelíbily. Chronografy se mi naopak líbily vždy a pro německé hodinky mám sentimentální slabost. Ciferník 144 St Sa jsem vždy považoval po designové stránce za jeden z nejvydařenějších vůbec a design odkazující na 70 léta, Orfinu, Porsche design a vůni motorů mne učaroval už před pár lety. Nakonec mne vždy odradil atypický tvar pozdra bez nožiček a nedostatek představivosti. Hodinky ale byly skladem a já si řekl, že jako záloha to za zkoušku stojí.

 

Squale byly krásné, jediné, čeho jsem nakonec litoval bylo, že jsem nebyl odvážnější s barvou. Šedá je skvělá, ale když jsem jí viděl, říkal jsem si akorát, jak skvěle musí asi vypadat ty ostatní. Třeba ta letošní Galaxy blue, nebo teprve ta nová hnědá! Následovalo zkoušení Sinn. První dojem byl, že naživo vypadají úchvatně. Druhý dojem byl, že tah od Sinnu není vzhledově uplně můj šálek kávy. Potom, co mi v chronoshopu ochotně přezuli hodinky na nato jsem měl jasno. 

 

 

Pocit jakýchkoliv pochyb o správnosti impulsivního rozhodnutí se ani na moment nedostavil a s každým dnem na zápěstí jsem do hodinek čím dál víc zamilovaný. Jo a ten atypický tvar pouzdra bez nožiček, kterého jsem se tak bál je extrémně návykový!  :king: 

 

post-41197-0-08443600-1506614814_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MíraMíra @African Díky pánové  :)

 

@OndraPod dík :)  Nn, jsou to funglovky, pokud se nepletu u tohohle modelu je Ar volitelné. Můj kus ho sice nemá, ale netrápí mě to. Přijde mi, že se šroubkem vypadají tak nějak víc "tool" a celkově to tak nějak podtrhuje charakter těch hodinek. Jsem spokojený.  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde je kapsle daná z výroby, tam je to značený i na cifru. Alespoň u mejch 144 to tak bylo:

 

post-17198-0-66987100-1506632567_thumb.jpg

 

Zvažuju, že na stotrojky nechám dát kapsli dodatečně při velkým servisu.

 

Každopádně gratuluju, skvělý tooly!  Na Natu jsou takový drsnější, supr kombinace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc všem za gratulace a přivítání :)

 

Včera večer jsem přezul na origo tah s tím, že mu dám šanci a třeba v něm nakonec najdu zalíbení. Po společně stráveném večeru jsem skutečně nabyl dojmu, že prvotní averze byla spíš převlečený nezvyk. Hodinky na tahu jsem nikdy nenosil s výjimkou svého starého jemně pleteného mesh náramku.

 

Zrovna když jsem si začal říkat, že nám to nakonec bude klapat jsem usnul. S hodinkami na ruce. Po probuzení dnes ráno jsem bohužel zjistil, že jsem na tah pravděpodobně alergický. V míste spony, na vnitřní straně zápěstí mi vyskákala svědivá vyrážka. Přezul jsem zpět na nato a po snídani a dvou kafích zase zmizela. Škoda, zrovna když jsem začal myslet, že to nakonec dáme dohromady. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste mu dej sanci. Normalne ten tah poradne umyj mydlem/jarem. Ja na to mam super jemny kartacek na zuby - neposkodi povrch. Mohla na nem byt jen ?spina? z fabriky. A nebo reakce s potem, kdyz jsi usnul. Myslim ze to za vyzkouseni stoji ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

...Po společně stráveném večeru jsem skutečně nabyl dojmu, že prvotní averze byla spíš převlečený nezvyk. ...

Tos řek moc pěkně, i když pod společně stráveným večerem si leckdo může představit leccos.

 

Vybrals výborně - já jim třeba přicházím na chuť postupně, tys to rozlousk rovnou :-)

 

A doufám, že to bude lepší s tou vyrážkou, nemoct k těmhle hodinkám aspoň příležitostně nosit ten sedmdesátkovej tah by byla škoda.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...