Přejít na obsah

Rozměry Prim Sport


Doporučené příspěvky

Zdravim všechny,

jsem tu poprvé tak se omlouvám jestli se to už někde řešilo. Koupil jsem si první hodinky Prim a jsou to  Prim Sport a když mi dorazily domů tak se  mi zdají nějaké malé! A pak jsem zjistil že se dělaly i dětské. Můžete mi prosím říct jaké celkové rozměry mají tyto rozdílné hodinky? Kde se přesně rozměry měří? A potřeboval bych vědět v čem je rozdíl mezi Prim Sport a Prim Sport2? Rorměry mých hodinek je šířka na středu bez natahovacího kolečka je 34mm a výška 40mm. Děkuju vám za vaší pomoc.

post-60225-0-54480900-1507461149_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokusím se odpovědět na tvé otázky, ve kterých mícháš "jablka a hrušky" ...

 

V dotazu se zmiňuješ o celkem třech modelech hodinek Prim. Zde je první souhrná odpověď na tyto tři modely:

 

1. Prim Sport, cal. 68, průměr kruhového pouzdra 37mm

2. Prim Sport II, cal. 68, rozměr soudkovitého pouzdra 36 x 41mm (tvůj model, který máš na fotkách)

3. Prim Sport dětské, cal. 66, rozměr čtvercového pouzdra 32 x 32mm

 

Jaký je rozdíl mezi Prim Sport a Prim Sport II? Rozdíl je hlavně ve tvaru pouzdra, lunety, ciferníku a ruček.

 

Kde se měří rozměry pouzdra? Záleží na tvaru pouzdra (kruhové, soudkovité, čtvercové... ). Částěčně jsem již na tvoji otázku odpověděl při popisu modelů Prim Sport, Sport II a Sport dětské. A rozměr hodinek, tedy rozměr pouzdra hodinek, se měří bez natahovací korunky, kterou ty humorně zveš natahovacím kolečkem (to mne rozesmálo nejvíce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju vám za vaše odpovědi. Opravdu mi to moc pomohlo. Už se v tom začínám orientovat. Opravdu jsem se bál že mám dětské! Jsou opravdu docela malé oproti jiným hodinkám co mám z té doby. Chtěl bych se zeptat jestli tady není někdo kdo tyto hodinky Prim Sport repasuje krom značkového výrobce Prim Manufacture? Pokoušel jsem se vyleštit sklíčko přípravkem Sonax Odstrnovač škábanců z plastových a plexi dílů a musím říct že to pomohlo razantně ale hlubší škrábance to nevyřešilo ale matné sklíčko je už čiré a lesklé! Tak přemýšlim že bych si nechal sklíčko vyměnit za nové nebo nekým doleštit. Ještě mám jednu otázku znáte někdo nějaké webové stránky na kterých nabízejí staré primky? Potřebuji sehnat jeden model pro manželku v zachovalém stavu nebo použité a ty si nechá následně zrepasovat .

Děkuju vám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I škrábance na sklíčku vyřešíš snadno sám - malým kouskem navlhčeného šmirglu hrubosti kolem 2000, a pak to jen znova přeleštíš tím tvým leštidlem (samosebou napřed sundat z pouzdra otočnou plastovou stupnici a raději i oblepit pouzdro nějakou izolačkou)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsem na nabídku jak Antik-Hovorka tak na všech bazarových serverech a je tam hodinek Prim opravdu dost ale většina zašlé. Je tady tedy někdo kdo provádi kompletní renovaci krom Prim Manufacture? Mám ještě jednu otázku, neznáte někdo termíny nebo místa konání  sběratelských burz kde je výběr z hodinek Prim? Člověk by se toho asi dopátral, ale určitě to tady asi většina zná.

Poraďte prosím. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ony ty chromované pouzdra při každodenním nošení tak zkrátka vypadají,jsou olezené. Přechromovat to pořádně nejde je to potom ocucaný bonbon.Nikdo Ti asi neprozradí na kterých burzách se dá něco sehnat.Nejlepší řešení je nové nerez pouzdro v Eltonu,ale je to drahé.Hodináři pouzdra v chromu už nemají a nebo je to pomalu stejně drahé /ne-li víc / jak nerez.Takže aukro,bazary apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapáčit opatrně mezi pouzdrem a stupnicí a musí jít dolů.Případně trochu navlhčit pár kapkami vody /opatrně pokud by netěsnilo sklo/.

Tek kroužek je tam tedy jen nacvaknutý? Není tam přilepený? Nejde mi s ním právě ani hnout.  Pokusím se tedy chytit kroužek koncema prstů a a zapáčit směrem nahoru od sklíčka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Antikprim je dobrý a osvědčený prodejní/nákupní server na Primky a ano, hodinky na něm nabízené jsou ve stavu různém. Má-li člověk kliku a někdo jiný ho zrovínka nepředběhne, podaří se tam pořídit i kousek v NOS či MINT stavu, chce to prostě navštěvovat, hlídat a mezitím přišetřit, velmi hezké kousky bývají halt za vyšší cenu... Pěkné Primky se objevují i ve zdejším prodejním vlákně... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju vám za vaše rady.

Koupím brusný papír a vyleštim si to sklíčko. Myslel jsem tak hrubost 5000 pod vodou. Jinak jsou hodinky opravdu zachovalé dokonce i to chromování je velice zachovalé. Teď budu shánět Prim Sport 1. Zatím žádné zachovalé. Bohužel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás, tak jsem musel odnést mé nové" sporty k hodináři protože nešli natáhnout dokonce a přitom jsem si všiml že tam jeden zakazník měl ty samé ale s nádherným černým koženým páskem prošívaným bílou nití. Můžete mi poradit nějakého prodejce nebo nějaké www stránky kde bych koupil tento styl pásků a nezrujnovali mě cenou? Předem vám za radu děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...