Přejít na obsah

Marathon Watch


Mike.

Doporučené příspěvky

Stal jsem se majitelem Marathon JSAR II, objednané a zaplacené dodané do 7 dnů dle doporučení zde na fóru zde: http://www.chronometer.net/, komunikace s prodejcem bez sebemenších problémů. Obrovskou výhodou prodejce je to, že odesílá z Holandska neplatí se clo ani DPH ale co hlavně, nečeká se na zboží týdny (díky zavalení zásilkami celní poštou Praha 120). Jediné co může, kupujícího zmást je fakt že prodejce uvádí na stránkách platbu přes PayPal (chtěl jsem tak platit), ale nakonec pošle email s údaji pro bankovní převod.

 

U toho modelu JSAR, má také na stránkách fotky již starého modelu ( a ten jsem tedy objednával), ale dostal jsem již nový model http://www.marathonwatch.com/products/item/watch-wrist-divers-jumbo-JSAR/, to nemůžu brát jako negativ :smile_anim: spíše naopak.

 

Teď k hodinkám: jedním slovem fantastické! na ruce sedí perfektně (mám zápěstí cca. 17,5cm), hodinky jsou příjemně těžké a na ruce jsou cítit, velikostí jsou jistě nadprůměrné ale nemlátí do očí, jako mnohé "módní" hodinky, výška je tedy extrémní ta se nedá přehlédnout. Hodinky na Vás působí, velmi silným dojmem kvality a solidnosti. Čitelnost je vynikající a myslím i přehlednost ciferníku. Řemínek voní vanilkou :rolleyes: a je moc pohodlný.

 

Pro mne to jsou finální military hodinky, splňují naprosto všechno co od hodinek tohohle typu očekávám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je dobre ze uz nechce PayPal- zapomel jsem heslo a vubec jak se prez to nakupuje :-) Myslim ze pristi mesic koupim ty GSAR trochu se bojim aby mi nebyli velke a aby je jeste mel.. uvidime :-(

 

Jinak gratuluju JSAR nejsou vubec spatne :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rad bych se zeptal jak je to s tou vojenskosti Marathon hodinek, myslim ze tehle styl dost leti v ruznejch odvetvich- vsechno co je "takticke" tak je in :-) hlavne v USA. Mozna jsem tak trochu neverici Tomas, ale ruzne firmy dost radi kecaji a nebo si vymejsleji... existuje nejakej "dukaz" :-) o tom ze tyhle hodinky opravdu fasujou ruzne armady a vladni slozky? Kdyz jsem se podival na stranky spolecnosti marathon, tak mi trochu prebehl mraz po zadech, na jednu stranu prodava tyto hodinky, merici pristroje a na druhou stranu kancelarske sponky, hraci karty a snad jsem tam videl i nejake veci na grilovani.. Trochu zvlastni sortiment na hodinarskou spolecnost..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Procti si tuhle dislusi u hodinek Traser, tam najdes "dukaz" proc zrovna Marathon jsou prave vojenske hodinky. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/27295-traser-p6600-type-6-mil-g/

 

Je to jednouduche, vybrane modely hodinek Marathon splnily nejprisnejsi oficialni testy americke armady pro vojenske hodinky. Samozrejme, ze vojaci nosi hodinky dle sveho uvazeni. Ale je to o tom, ze pokud by se treba americka armada rozhodla nakoupit napr. 500Ks hodinek pro vojenske potapece, tak tyto hodinky v soucasne dobe muze odebrat pouze od firmy Marathon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předmět: Hodinky Marathon a vojenští uživatelé

Komu: TomasH

Rad bych se zeptal jak je to s tou vojenskosti Marathon hodinek, myslim ze tehle styl dost leti v ruznejch odvetvich- vsechno co je "takticke" tak je in :-) hlavne v USA. Mozna jsem tak trochu neverici Tomas, ale ruzne firmy dost radi kecaji a nebo si vymejsleji... existuje nejakej "dukaz" :-) o tom ze tyhle hodinky opravdu fasujou ruzne armady a vladni slozky?

 

Není snadnější otázky!:clap:

 

1) Prosím, zkus se znovu podívat do tohoto vlákna o hodinkách Marathon. Pokud se ti to nechce číst celé, tak budu neskromný a doporučím ti, aby sis přečetl pouze mé příspěvky a můj blog. Myslím, že tam pár odpovědí najdeš. Zejména bych se pozastavil u těch příspěvků, kde se hovoří o zkratkách NSN, GSA, MIL-PRF-46374, certifikaci výrobních závodů americkou vládou,?

 

2) Zkus se znovu podívat na webové stránky výrobce Marathon Watch Company Ltd. Mně tam docela zaujaly věty typu:

 

This watch is made in accordance with Government of Canada requirements. As well, this watch is manufactured in accordance with GSA Stocked Item Purchase Description-Now under contract to GSA (US Government).

 

For Government purchases contact Marathon directly at 1-800-822-4329 or (905) 764-9420.

 

This watch is made in accordance with MIL-PRF-46374G .

 

This watch is available only to Government and approved Departments and Ministries.

 

Buy this product online at: DOD MALL. (pozn DOD = Department of Defense)

 

Já osobně tam vidím tolik sdělení, že se jedná o vládní produkty (pro vládu USA a/nebo Kanady), že se tomu žádné jiné webové stránky jiného hodinářského výrobce nemohou rovnat. Obecné hesla jako ?Tactical? používají ti, co si na to jen hrají. Marathon nic takového nepotřebuje. Prostě používá oficiální úřednickou mluvu, které asi laik nerozumí, ale perfektně ji pochopí každý, kdo měl co do činění s vládními nákupy vojenského materiálu. A to je pro Marathon ta cílová skupina.

 

3) Světová internetová fóra pochopitelně přinášejí i očitá svědectví vojenských uživatelů (na českém fóru to pochopitelně asi americký nebo kanadský příslušník ozbrojených sil publikovat nebude).

 

Například jedna z nejlepších odkazů je tento na Watchuseek Forum, to je jedna z nejlepších ?reklam? těchto hodinek:

 

http://forums.watchu...hes-219471.html

 

?I'm in the U.S. Army. My supply sergeant requested watches for the unit. I was issued both a Marathon navigator style watch and a GSAR, last year. They are current issue watches, at least in the U.S. Army.?

 

I got my GSAR free. But I had to sign a hand receipt for it. That's an accounting document that allows the supply sergeant to show where a piece of equipment is or who has responsibility for it. When I leave the unit, I may have to return the watch or be charged for it. The watch cost the Army $300, so I will probably pay for it so I can keep it. There is a chance, however, that they commander will decide that I can just keep the watch, it's really his call on an item of personal issue like that.

 

Everything issued in the Army is one of three categories. Expendable, Durable and Non-expendable. Expendable items are like toilet paper, batteries, motor oil, things that are consumed in use. Durable items are things that can be used over and over for a period of time, like a pair of gloves, a sleeping bag or coveralls. Non-expendable items are things that can reasonably be expected to last indefinately if cared for properly, like trucks, tanks, generators and weapons.

 

The little Marathon navigator that costs the Army $30 is considered expendable (because it's plastic) and we didn't hand reciept them to the troops. Although I've got a list of the Soldiers in my platoon who were issued one. But that's because I require my troops to wear a watch so they have no excuse for being late. This is one of the reasons I asked supply to order watches.

 

The GSAR is a durable item, and as such, could be something that must be turned in when the Soldier leaves the unit, like a kevlar helmet (actually called ACH now.) Or it could be permanently issued like a pair of gloves or ballistic protective eyeglasses. In our case, I'm pretty sure we are keeping the watches. Mainly because my commander listens to me and the other senior NCO's.

 

Nebo další je tady:

 

http://forums.watchu...0-a-521773.html

 

Re: Marathon military wristwatch, quartz movement with date nsn: 6645-01-547-0300

 

They are great little watches! I was issued one and it severed me well for the time I used it. It had several scratches on the crystal but it survived wet/cold/hot/sandy conditions fine. What made me mad was I had to turn it in when I ETS'ed because it was an accountable item through my company supply. I asked if I could buy it and they said I would have to pay like $67 dollars for it (replacement cost/ what the army pays for them) and I declined because it was so beat up.... But what me mad was I asked my supply sergeant what they were going to do with it since it wasn't fit to be re-issued and he said "We won't re-issue a used watch, we just DX it!" which means THROW IT AWAY!!

 

They DX (direct exchange) the old beat up one for a brand new one to restock supply and the DX facility just disposes of them. (properly, I sure because of the tritium)

 

Atd,?

 

4) pro zvídavější je tu odkaz věnovaný vojenské specifikaci MIL-W-46374/MIL-PRF-46374 nebo stránky věnované americkým oficiálním vojenským hodinkám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předmět: Marathon Watch Company Ltd.

...Kdyz jsem se podival na stranky spolecnosti marathon, tak mi trochu prebehl mraz po zadech, na jednu stranu prodava tyto hodinky, merici pristroje a na druhou stranu kancelarske sponky, hraci karty a snad jsem tam videl i nejake veci na grilovani.. Trochu zvlastni sortiment na hodinarskou spolecnost..

 

Toto už je mnohem těžší otázka, na kterou není na žádném zahraničním fóru odpověď, tak Chronomag bude zase jednou první. ;)

 

Kanadská firma Marathon Watch Company Ltd., která sídlí na předměstí Toronta, je ve skutečnosti hodně malá rodinná firma, která má jen 8 zaměstnanců! Většina jsou příslušnici rodiny Weinů, která ji vlastní už od roku 1939. Hlavním sortimentem skutečně nejsou hodinky, ale právě ty ostatní domácí zařízení. ?Vládní? hodinky, to je taková specialita navíc.

 

Těch 8 zaměstnanců pochopitelně toho opravdu moc nevyrobí, firma je ve skutečnosti jen marketingovou/obchodní a distribuční centrálou. Ta kuchyňská produkce bude ve skutečnosti asi produkovaná v Asii (kdo byl v Kanadě tak asi ví, že podíl spotřebních výrobků původem z asijských továren je tam vyšší než u nás).

 

U hodinek je to naštěstí trošku jinak. Ty ve skutečnosti vyrábí švýcarská dceřiná společnost Marathon Watch Company S.A. se sídlem v tradičním hodinářském centru La Chaux-de-Fonds. Zde se vyrábí hodinky Marathon od roku 1993.

 

Tradice vojenských hodinek Marathon, ale sahá až do roku 1984, kdy Weinové poprvé objednali u švýcarské firmy Gallet Watch Company (opět v La Chaux-de-Fonds) vývoj a výrobu různých hodinek pro americkou vládu (podle amerických vojenských specifikací, například GG-W-113). Tehdy se poprvé na poprvé vznikly hodinky s typickým ?MARATHON US GOVERNMENT? (nebo ?více? kanadské ?ADANAC?). Gallet pak vyráběl hodinky pro Marathon až do roku 1993.

 

Dnešní obrat Marathon Watch Company Ltd není nijak závratný. Odhaduje se, že je maximálně 5 miliónů USD ročně. Pro nás je ale nejzajímavější, že jsou známy celkové roční objemy kontraktů z posledního desetiletí, které firma uzavřela s americkou federální vládou.

 

2000 $195,838

 

2001 $52,000

 

2002 $0

 

2003 $1,028,152

 

2004 $757,022

 

2005 $1,109,753

 

2006 $1,313,881

 

2007 $835,712

 

2008 $1,416,997

 

To je mimochodem nejlepší důkaz toho, že hodinky Marathon slouží u amerických ozbrojených sil a vládních agentur.

 

Nejsou to nijak závratná čísla, ale asi dobré připomenout, že drtivá většina hodinek, které americká vláda jako erár nakupuje, má hodnotu několik desítek dolarů až několika set dolarů. Odhadem jde tedy o několik set hodinek ročně.

 

Pro srovnání počátkem 90. let v době ?1. Války v Zálivu? objednávala americká vláda v jednom kontraktu 30 tisíc a více hodinek. O desetiletí později už je zřetelně vidět dopad na změnu výstrojní politiky amerických ozbrojených sil. Objednávání drobností jako jsou hodinky je v pravomoci velitelů jednotlivých útvarů. Pokud se rozhodnou hodinky svým podřízeným pořídit, mohou kromě Marathonů navržených podle vojenských specifikací objednat v elektronickém systému GSA i některé vybrané čistě komerční modely, které se v posledních 15+ letech objevily na trhu.

 

Ještě větší dopad na poměrně nízká čísla hodinek, které americká vláda financuje ze svého je, že civilní trh je doslova zaplaven řadou kvalitních odolných/outdoorových hodinek (zpravidla digitálních), které si může dovolit pořídit každý voják. A tak vláda ráda ušetří.

 

Z čísel je také možné spekulativně odvodit, že se zapojením amerických ozbrojených sil do vleklých válek s početným nasazením vojsk (počínaje ?2. Válkou v Zálivu? v roce 2003), došlo k opětovnému nárůstu objednávek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stal jsem se majitelem Marathon JSAR II, objednané a zaplacené dodané do 7 dnů dle doporučení zde na fóru zde: http://www.chronometer.net/, komunikace s prodejcem bez sebemenších problémů. Obrovskou výhodou prodejce je to, že odesílá z Holandska neplatí se clo ani DPH ale co hlavně, nečeká se na zboží týdny (díky zavalení zásilkami celní poštou Praha 120). Jediné co může, kupujícího zmást je fakt že prodejce uvádí na stránkách platbu přes PayPal (chtěl jsem tak platit), ale nakonec pošle email s údaji pro bankovní převod.

 

U toho modelu JSAR, má také na stránkách fotky již starého modelu ( a ten jsem tedy objednával), ale dostal jsem již nový model http://www.marathonw...ers-jumbo-JSAR/, to nemůžu brát jako negativ :smile_anim: spíše naopak.

 

Teď k hodinkám: jedním slovem fantastické! na ruce sedí perfektně (mám zápěstí cca. 17,5cm), hodinky jsou příjemně těžké a na ruce jsou cítit, velikostí jsou jistě nadprůměrné ale nemlátí do očí, jako mnohé "módní" hodinky, výška je tedy extrémní ta se nedá přehlédnout. Hodinky na Vás působí, velmi silným dojmem kvality a solidnosti. Čitelnost je vynikající a myslím i přehlednost ciferníku. Řemínek voní vanilkou :rolleyes: a je moc pohodlný.

 

Pro mne to jsou finální military hodinky, splňují naprosto všechno co od hodinek tohohle typu očekávám.

 

gratulace k JSAR,taky jsem o nich dlouho přemýšlel,ale lákaj mě spíše GSAR,tam je cena ale trošku někde jinde :crying_anim02:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvam se za pozdni reakci :-).. uz asi nemam moc otazek ajeste sosam ten prispevek! Dekuju! Jeste me napada, nevite jakeho roku dosnali ty GSAR a TSAR toho vylepseni? Mam moznost mit bud verzi 2009- sterile a nebo verzi U.S gouvernemt, porad mi laka ta prvni, protoze asi bude o trosku vzacnejsi :-)..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Jsem čerstvým majitelem TSAR a asi budu vypadat negramotně ale poradil by mi někdo, prosím, jak nastavit datum tak aby se měnil o půlnoci a ne v poledne? Ještě jsem nevysledoval v kolik hodin přesně se datumovka pootočí, v každém případě mám ale ráno jiný datum než odpoledne.. :-)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parada! Ty trubky na te druhe fotce opravdu svitej vic nez bych cekal. Snad to tak nejakej patek zustane. Ty moje budou ze serie 2009 bez US Government ale necekam ze by to na te svitivosti bylo nejak znat.. Ja je rovnou vzal s ocel. tahem a i OD ZULU strapem od Maratacu at mam vystarano :-) Kazdou chvili sleduju jestli se nahodou nezmenil postovni status na netu :-).. Za jak dlouho od podani na poste v AMS Ti prisli a bylo to az domu nebo na postu ci do skladu TNT? :-) Diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych že to trvalo 3-4 pracovní dny. Vydrž.

Zulu strap jsem si také objednal ale kovový tah až někdy příště, V každém případě ale vím, že to ty hodinky dost posune.

Jo a přišly na adresu, kterou jsem uvedl, tedy domů.

Upraveno uživatelem Oldas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koulam ze dohledat tu zasilku neni takova legrace jak jsem si myslel.. Dozvedel jsem se ze tracking cislo od Chrise je sice funkcni, ale ne na uzemi CR kde dochazi k jeho precislovani. Prosim kdo Ti to privezl? Ceska posta, DPD nebo nejakej jinej prepravce? Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...