Přejít na obsah

Jaký trezor?


Doporučené příspěvky

Zdar,

 

řešili jste někdo domů trezor? Začínají se mi kupit hodinky a další cetky a nějakej menší na cca 5 náramkových a 10 kapesních by se šikl.

 

Mám zatím takovej trezor šunt se dvěma policemi na A4, ale ten odnese každej blb.

 

Nemáte někdo nějaký zkušenosti? Tedy jak těžkej, zda na zeď či jinam atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že už tu podobné téma je. Já mám Tresorag Firesafe (NTII nebo něco takovýho) trezor chycený do obvodovky na kotvu (páč v podlaze mám topení).

Jinak Tresorag můžu doporučit - jsou rozumný, doporučí a co se dodání a montáže týče, přesní na minutu. Nebo aspoň před pár lety, když jsem ho kupoval :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som riesil podobny problem a odbornik s ktorym som konzultoval mi povedal, ze trezory sa v podstate delia na dva druhy.

 

1. Na take, ktore Ta ochrania pred borcom, co povodne s trezorom nepocital. Potom staci aby boli odolne nejakemu tomu pacidlu a nedali sa odniest v celku.

2. Na take, ktore by chceli odolat aj niekomu, kto s trezorom pocital a tam je vraj kazda rada draha :D

 

Inak peknych jetych trezorov su plne bazary namatkou toto by uz asi len tak nejaky chmatak neprekonal, ale nainstaluj si to v 2+kk v piatom poschodi :D Pocitaj aj s tym, ze instalacia zariadenia vacsieho nez co ja viem pracka, uz len tazko unikne pozornosti susedov a od tial uz je len krok k tomu aby sa o Vas roznieslo ze by navsteva mohla stat za to.

 

edit: jo a pre uplnost, nakoniec som sa na trezor vysral

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už bezpečnostní třída II v cenové relaci 25-35 tis (váhově 200-300kg), by měla chvíli odolat i profíkovi co s nějakým trezorem počítal. Když to zabetonuješ do základové desky, popřípadě na armování do obvodových zdí - tak ho musí prostě udělat na místě. Pokud máš PCO tak pochybuji že za 20 minut se do něj dostane a to už by měli být na místě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám trezor na zbraně od http://www.wico.cz/kovovyroba/ . Cenově asi bezkonkurenční, jejich výhodou je nízká cena, nevýhodou je ale katastrofální maloobchodní prodej - chtěl jsem si u nich objednat něco většího s dopravou "až do bytu", nebyli schopni, pouze poslat PPLkem, které mi to složí před barákem a poraď si s 300 kg trezorem jak umíš.

Nakonec jsem si objednal dva menší (druhý na zakázku upravený - zmenšený, takže už bez atestu, který je pro zbraně povinný), které mám na sobě. Dole mám zbraně, nahoře ostatní věci. 

 

Kamarád si zase u nich objednal trezor a výslovně uvedl, že chce, aby byl zabalen v černé fólii, aby hned sousedi neviděli, co si kupuje. V černé folii sice byl, ale polepen reklamou z všech stran "trezor na zbraně", když tam volal, aby jim vynadal, tak dostal odpověď, že si přece taky musí udělat reklamu. Zkrátka je to firma, která naprostou většinu své produkce dělá v zakázce a jejíchž výrobky se pak výrazně dráže prodávají pod značkami jiných firem, zejména německých.

 

Jako příruční mám GunVault, ovšem přivezený z USA za polovinu ceny, co se prodává tady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Trochu oživím téma. Už delší dobu to zvažuji, primárně tam chci mít nějakou hotovost+hodinky+zbraň . Nechci nic extra velkého, cenově tak do 20k. To co dával Patrik je cenově fajn, ale mám pocit, že to jde v pohodě odnést. Mám byt, takže ideálně žádnou obrovskou krávu- ideálně aby se to vešlo do šatní skříně tedy cca 500x500x400 nebo tak něco. Na podlaze mám buď dřevo nebo je tam podlahovka. Do stěny to v bytě dám jen těžko, nějaké doporučení.....kdyžtak to vyřeším levně nějak takto: http://eshop.wico.cz/dvouplastove-trezory/78-pt5-nabytkovy-dvouplastovy-trezor.html

 

Jinak k těm drahým trezorum, ono záleží kdo si pro ně příjde. Soused od tety měl taky trezorovou místnost + velký trezor, 2,5 m vysoký zděný plot (obvodovou zeď), kamery a byli připojení na pult co. 5 chlapu v kuklách a se zbraněmi mu v 1 odpoledne plot přelezlo a mlátilo ho dokud, jim vše neotevřel. Našla ho žena o 2 dny později v bezvědomí připoutaného k topení (byla v lázních). Je to cca 4 roky a nenašli nikoho. Nicméně se jim kolem zdi objevil další plot (cca 2 m od zdi) Mají tam alarm puštěný celodenně a na zdi mají ostnatý drát- docela tomu po té zkušenosti rozumím.

Jedná se o manželský pár v důchodu cca 65 let. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem uvažoval o trzoru (hlavně po přečtění vlákna s vykradeným bytem), po usilovném pátrání, počítání i individuálních nabídkách, jsem se na to vykašlal, právě z důvodu, který uvedl vojta1.

 

Prostě doma nic tak ceného, aby to někomu stálo o větší akci nedržím. Ale pořídil jsem na to bezpečnostní chránku v bance. Cena je opravdu směšná (něco kolem litra na rok), je to pojištěné, zabezpečené určitě lépe, než kdo zvládne doma, když mi shoří dům, tak nejdůležitější věci jsou tam. Jasně, je opruz chodit tam měnit hodinky, ale návštěva je tak na pět minu. Za ten klid mi to opravdu stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, už jsem na to koukal, když to tady dával kofola. Nicméně nejlevnější varianta od nich stojí cca 30k. A tak se mi ten budget natahovat nechce. Hlavně z důvodu, že v současném bytě to vidím tak na 5 let a potom bych chtěl děti atd...možná dům a tam bych to už řešil pořádně. Ne trezorem do kterého se skoro nic nevejde (myslím tu jejich základní verzi). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...