Přejít na obsah

Omega Const. vintage - defekt puzdra


pepO77

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

uvazujem rozsirit moju zbietku o vintage Omega (preco prave Omega? no ani neviem, padlo mi to do oka). Hladam puzdra Geneve alebo Constelation, oblekovky - so zaoblenym cifrom (pie pan). Uz som aj nasiel co by sa mi pacilo,no konkretny kus ma zvlastnu vadu na puzdre, Je to vidiet na obrazku c. 11 a c.13, dole pod 6, pri remienku. Je to vada, ktora sa da 'odstranit lestenim' (casom ked sa hodinky viac poskrabu a dam ich komplet vylestit - co by som teda nechel), alebo je to nedokonalost ocele a je to neopravitelne?

 

https://www.chrono24.cz/omega/constellation-chronometer-pie-pan-dial--id6828425.htm

 

Dakujem za radu.

 

a este sa mi paci toto - no zlte/ruzove zlato akosi nemusim, ale ono tak padne k vintage hodinkam.

 

https://www.chrono24.cz/omega/constellation-automatic-yellow-gold-18k-355mm-16800414--id7038708.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omega Constellation s pie-pan cifrem jsou velmi zadane zbozi, zvlaste ref 168.005 a 168.004 a jako takove jsou vetisna co je prodejem budto prelestena s reprintem cifru pri nejlepsim, nebo fejky/polofejky a ruzne skladacky, pri nakupu davat extremni pozor. Kolikrat je ten zoxidovany cifr nakonec lepsi investici jak nejake co vypadaji NOS.
Osobni zazitek: obratil se name clovek, ze zdedil Constellation po dedkoj, a co ze by za to, zname to. Fotky vse okay, ale bez strojku. Rikam posli to, otevru, reknu. A co myslite - byl tam!:)
Uz kdyz jsem je mel v ruce, tak se mi nezdal burst na cifru na slunci a kdyz jsem to otevrel, tak to bylo jasne - strojek skladacka, zaklad jak ma byt 564, ale mustek z 552 apod, cifr a rucky fake, pouzdro fake.... ale velmi dobry! Dokonce mely pekne onoseny kozeny pasek, takze z venku temer dokonale.
Nez jsem je vracel, tak jsem se stavoval u Hanaka vyzvednout me Omegy ze servisu a ze zvedavosti sem je nechal overit u mistniho hodinare. Ten to otevrel a konstatoval, ze jsou urcite okay :)
Snazil jsem se ho navest, ale ze by cal 552 vubec nemel mit datumovku nevedel...ze nepatri do toho pouzdra taky ne - pro AD Omega byly fajn.
Toz tak.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je teda skusenost. Takze skor ako zacat zbierat vintage Omega Const. clovek musi byt najprv odbornik (co nie je tak prekvapujuce). Takze nastudovat strojceky a prestudovat fotky - aby bola nejaka ta teoria. Co vsak je najdolezitejsie si na take hodinky siahnut.

 

osobne nehaldam totalne NOS, patina sa mi paci.

 

AD Hanak - shok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...