Přejít na obsah

Victorinox versus Mido - které?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak Mida objednány a zaplaceny a už teď si nejsem jistý, jestli jsem udělal dobře. Souběžně jsem totiž za pár korun objednal výše uvedené malé pětky od Seika, které se už nedělají a dlouho jsem je nikde za dobrý peníz neviděl. Shodou okolností je jeden shop naskladnil a tak jsem si řekl, že je musím mít. Obecně mi přijde, že s touhle řadou to jde trochu z kopce, tak je potřeba těch pár povedených modelů ještě zachránit. Já vím, nemají hacking a ruční nátah, safír, chrastící tah, malá WR, ale myslím si, že i přesto mi zastanou stejnou službu, jakou chci po Midech. Ale na druhou stranu, mít na ruce precizní švýcarský stroj v té záplavě japonců mne hodně láká. Tak snad nebudu litovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me se Multiforty libi uz leta. Ja myslim ze je to velmi dobra volba, nejen v pomeru cena/vykon. Mam rad jak cerne/sede (ty vice) na tahu, tak i bile, kterym hodne slusi remen.

Sice jsem se k nim sam jeste neodhodlal, ale doporucuju je kde muzu.

V ruce jsem je jeste bohuzel nemel, ale i z fotek vypadaji velmi dobre zpracovane.

Takze drzim palce, at te v realu vemou za srdce!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za ujištění a potvrzení správnosti volby. Bral jsem z Jomashopu, ale z fotkama nevím, fotit fakt neumím. To spíš se podívat do peoplova vlákna, tam jsou natočený geniálně, ale je fakt, že ty větší. Tahle 38mm verze má pár drobných niancí jinak, tak něco zkusím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Moc rád bych fotil, ale zatím není co. Od objednání to trvalo tři dny, než akceptovali platbu, potom pět dní cesta sem, což je všechno, si myslím, v pohodě. To pravé vzrůšo a čekání začalo zase až v naší slavné republice. Dle tracku 28.10 ráno zadrženo celnicí a teprve 3.11(pátek) mi přišel mail na doložení formalit, takže hned zasláno. No a dnes ráno info, že zpracováno a předáno k celnímu řízení. Když si uvědomím, že za to vše ještě platím, tak se mi otvírá nůž v kapse a pomalu se na hodinky přestávám těšit. Byl to dárek pro mne a oslava proběhla o víkendu, naivně jsem si myslel, že by se to dalo stihnout. No nic, obrním se trpělivostí, abych naší milou republiku náhodou nepřipravil o těch pár stokorun na clu a DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak drzim palce pane a pak se pochlub ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uff, tak jsou doma. První dojmy velmi dobré. Co mne zarazilo, tak velikost. Když jsem je vybalil, myslel jsem, že mi omylem poslali 42mm. Po přeměření jsem se ale přesvědčil, že se jedná skutečně o 38mm. Ta optika u světlých hodinek je neskutečná, zvlášť, pokud mají cifr vytažený až do krajů. Černé Sarby vedle nich vypadají o třetinu menší a stejně tak působí i na ruce. 40mm bych v tomhle provedení mít nemohl, natož 42. Už tady u těch se mi zdá, že jsou skoro na hranici. Jak bude chvilka, něco nafotím a dám foto.

Jinak, cifr super, jen ty tmavé indexy a plochy ruček mohly být trochu větší, na fotkách to dost zkresluje. Lumi slabá, po nasvíceni se nedá se Seikama srovnat, ale asi vydrží stejně slabá na odečet delší dobu, musím zkusit. Report o přesnosti, rezervě nátahu a podobných věcech podám, až je ponosím. Zpracování na velmi vysoké úrovni, detaily perfektně dotažené. Měl jsem strach z tahu, je tam motýl s regulací půldílkama a po odebrání dvou dílků mi docela sedí. Jen se bojím, že jsou trochu těsnější, ale snad si zvyknu a nebude to vadit, protože při odebrání půldílku a přidání celého mám obavy, že by byly moc volné a to nemám rád. Holt, spona s mikroregulací je lepší a praktičtější i na obsluhu, ale to je asi jediná výtka.

Zatím velká spokojenost, časem napíšu víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...