Přejít na obsah

Identifikácia vojenských hodiniek


2175

Doporučené příspěvky

Vedel by niekto identifikovať hodinky na fotke? NIe je tam názov žiadneho výrobcu(iba nápis owz), sú mechanické, korunka kladie väčší odpor, takže je zrejme dobre utesnená, celkovo sú slušne spracované, denne nadbehnú cca 1min.,chcel som to skorigovať ale nepodarilo sa mi povoliť veko takže neviem zistiť ani typ strojčeka. Sklíčko je klenuté, púzdro antikor, remienok pravá koža pomerne dobre spracovaný, funkcia hacking, luminiscenčné ručičky(dosť silne svietiace). Ďakujem.

post-59277-0-44690900-1508737948_thumb.jpg

post-59277-0-03185200-1508737954_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bych to  zkusil vylučovací metodou. Vojenský nejsou, to značení je napodobenina. Způsob opracování naznačuje velkoseriovou výrobu, ty pouzdra někdo seká jak Baťa cvičky. Sklíčko bude zespodu rovný, dělá to  na cifru čočku

Osobně bych si tipnul že nebudou ani švýcarský, přestože to mají na dýnku. Po otevření to budeš vědět na 100%

Současná produkce z východu (nebo to někdo skládá z východních dílů). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale u vojenských by som veľkosériovú výrobu práveže očakával, veď kto je pre firmy lepší zákazník ako štátna správa, polícia či armáda? A čo funkcia hacking? Na čínskych fake som sa s tým ešte nestretol, jedine na takých ktoré používajú swiss strojčeky. Zrejme ich bude treba otvoriť ak sa chcem o nich dozvedieť viac. Trochu divné je inak aj to že na remienku je echtes leder, na čínskych je zpravidla  anglické genuine leather.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak majú priemer 37 mm a podľa značenia na zadnom veku by som výrobcu tipol na Zeno Watch Basel, ktorý vyrábal jeden veľmi podobný model. Vo vnútri bol starý kaliber Arogno 152. Ja som tie Zeno vlastnil pridávam teda aj link na môj predajný inzerát.

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72085-zeno-pilot-basic-1946/?hl=zeno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rovnaké značenie na zadnom veku a púzdro majú aj O&W, ktoré vlastní Prischera a práve som ich zahliadol vo vlákne "Co máte právě na ruce?"

 

Odkaz na starší predajný inzerát.

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/99893-ow-slava-invicta/?hl=ollech&do=findComment&comment=1778096

Upraveno uživatelem EDYMI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeno watch a ostatní low cost výrobci komponenty nakupují, obvykle na východě. Levnější hodinky sami jen skládají a podíl swiss made komponentů je jen co vyžaduje norma. Předepsaný podíl jim obvykle zajistí swiss strojek a finální montáž ve Švýcarsku.

Když jsme dělali limitku s Davosou bylo krásně vidět jat se komunikace o dodávkách sbíhá z celýho světa. Jeden dodavatel na tohle, druhý na něco jinýho...

O to víc mě zajímá co je tam za strojek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skočím k hodinárovi nech to povolí, nerád by som to veko poškrábal šrobovákom, nemám na to náradie, akonáhle to zistím , napíšem sem. Priemer je 38mm a celkovo pôsobia veľmi príjemne, dobre sa nosia a sú dobre čitateľné, len tá hodinová ručička nemusela byť taká bacuľatá :-) 

EDYMI, vďaka za spoň nejaké vodítko, zdá sa že je to tá istá firma ako tvoje predané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...