Přejít na obsah

holčička od nás ze vsi


Doporučené příspěvky

kdo chce pomoci, muze tak ucinit zde: https://www.darujme.cz/projekt/1200581

 

ahoj,moc nevim jak zacit.  prvni impuls mi dal andrew s pomoci staremu panovi.

 

vec je trosku zamotanejsi-mala 4 leta holcicka prisla po bouracce o tatu.

https://pardubice.idnes.cz/nehoda-srazka-i-35-kamion-dodavka-d37-/pardubice-zpravy.aspx?c=A171027_081410_pardubice-sport_msv

 

operace bude komplikovanejsi v tom,ze to jsou fakt jednoduchy lide,pro ktere je 1000kc vyhra v loterii. mne to strasne zasahlo,z nekolika duvodu.  

 

znal jsem toho tatu, celej zivot delal mizernou praci, ale tahal a umrel  v 23 hodin vecer, kdyz se vracel z rachoty.

 

nemaji  ani na pohreb,brecela manzelka ve skolce.  tzn styl z ruky do huby.

nechodej do hospody,co vim tak nehulej .  

 

mama toho decka taky pracovala ,hned po zakladce.  pomocnik v kuchyni.

 

 jeji mama,tedy babicka te male holcicky delala u drahy uklizecku.  cely zivot,az do duchodu. 

kdyz jsem delal u vozmistru, zastala se postizeny holciny, ktera o berlich nemohla vylezt schody a nejaky skolni smradi si z ni delali srandu.  neohrozene se smetakem jim cikanskou hatmatilkou ukazala,kdo je panem nadrazi.  tzn cerna,s dobrym srdcem.

 

dal ta jejich holcicka ,do skolky  chodi s moji dcerkou-sice postrojena jak hastros,protoze nemaj na hogo fogo ohoz,ale vzdy cista a vonava. chovali se k ni opravdu moc hezky,laskave.  je normalne zaclenena .proste dochazka jak ma byt. ale na vylet mohla jen nekdy atd.  s detmi si hraje,je oblibena.  .mile dite.  

 

takze jsem oslovil kolem sebe par lidi a vybral skoro 11litru.  lidi co chteli dat kilo jsem laskyplne presvedcil aby dali vic,bracha co chtel dat 5kilo nakonec vytahnul litr.  pouzil jsem silnou taktiku,cukr,bic a par teplych slov "ono se nepo... v putyce nechas v patek vic ,vytahnem to z odboru atd.  "

 

chtel bych tomu diteti pomoci vic,je mi jasny ze s genama co ma asi nevystuduje na karlove univerzite techniku. ale dat ji alespon sanci ,kterou proste momentalne nema. volal jsem i nas obecni urad,zaridil ji na ty dva roky skolku gratis,nez nastoupi do skoly..... pak sem sel do banky a tam uz je to koplikovanejsi.

 

uvedli mne do soukrome mistnosti,zastupce reditele.   kluci saka na miru.  pouzil jsem vety,ktere dokazi dojmout.   bily cikani,nechci dinstbiera ani marksovou ale jen pomoc,protoze muzu.chapave prikyvovali.

pry jiste pane a,no ano ,transparentni ucet ano. prichozi platba 6 kc a odchozi 7 kc. 

pouzil jsem svou oblibenou frazi,zda tam maji nekde zrcadlo,abych se podival zda vypadam jako blb.

borec ,prej ze nemusim byt vulgarni.  povidam,ze nemusim.  ale ze opakuju,ze je to ucet na skoro cerny a ze maji jiste moznosti jak to nastavit,aby to bylo gratis.  a pokud ne,ze jejich lidumilstvi rad zverejnim a budou slehackou na tom na dortu a ze je lidi sezerou.  tak pry ano,pujde to za 0  ,ale musi bejt ico.

 

takze bych Vas chtel poprosit,zda  nemate chut nejak pomoci.

budu rad za glosy,pripominky,podnety.  

 

 

 

 

omlouvam se zaroven.  za upravu,za sprosty slova-asi tim zakryvam svou nejistotu protoze tohle se mi nepodoba a zabyvam se podobnou veci prvne.  tak snad kamil primouri oko,vim ze riskuji ban.  

pisu to z voleje,na prvni dobrou ,sedim ve vlaku cestou domu.

 

chtel bych jen pomoc,ne ze musim.  ale spis ze muzu . a nedelam si iluze,ze az budu svuj zivot koncit,ze neskoncim v pekle.  bude nas tam  vic,to si nemyslete.

 

diky zaprecteni a velkorysy nadhled.

petr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 259
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj,

jen rychlá technická - netuším, v jaké superextradeluxe bance jsi byl, ale:

https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/transparentni-ucet

Vedení zdarma, karta zdarma, minimálně 2 výběry z bankomatu cizích bank měsíčně zdarma (z FIO 10), příchozí/odchozí platby zdarma i v EUR ze Slovenska (což se může hodit, bratia jsou tu docela početní).

David

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj Petře,

lidí, kteří by dokázali pomoci tady asi bude více - já začnu radou - a pak i penězi. Transparentní účet bych doporučoval u FIA - 

 

https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/transparentni-ucet

 

má ho tam jedna známá, která má postiženou holčičku a lidi tam posílají peníze. Doporučuju tenhle účet; po založení jej pak připni sem; věřím, že nějakou pomoc složíme dohromady

 

Jarda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pecka.  diky za  to fio.  zastavim se tam zitra. dnes uz to nestihnu. 

nejradsi bych to predal andrewovi ,jednak moralni kredit,vi co a jak  a dal by dokazal i vymyslet nejaky dalsi smer ,kam to posunout.  nepsal sem mu jeste,zatim to sonduji u pani reditelky ve skolce.  maminky daj oblecky atd.  

no uvidime,kam se to posune. 

diky moc i za sz.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam to v hrubych obrysech vymyslene takto. 

zitra ,az dam dcerku do skolky pohovorim s reditelkou. ten ucet u FIO  bych zridil na materskou skolku,pojmenoval to eliska . 

pani reditelka bude mit decko na starost,bude v kontaktu s mamou a asi nejlepe a nestranne rozhodne co ta mala bude potrebovat. 

myslim ze se zase takova suma nevybere,ze to bude na ty dva roky tak akorat. pokud by neco zbylo,bude chodit do skoly hned vedle do vsi,tzn mohla by s tim disponovat tridni ucitelka ,ktery se agenda preda.

 

jinak pani reditelka z nasi skolky je hodna,neroztaci valce v herne,nechlasta ,nekouri. jeji moralni kredit je rozhodne vyssi nez ten muj. 

notebook ve skolce maji,net take. takze bude mozno sledovat ,jak a na co by ty kacky pouzila.

 

mam z toho fakt radost,moc vsem dekuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, panáčku. Přispívám málokdy a většinou jednou do roka na akci pro nadaci Krtek FN Brno, ale rád se taky přidám. Vícero takto všímavých lidí. My máme ve škole a školce rodinu bílých, kteří mají pět dětí, další na cestě a teď si pro těch pět děcek přijela sociálka a jsou v děcáku. Je to odlišný příběh ale se stejnou pointou: děcka, kterým byl rozhodnutím druhých dán do života handicap, který můžou dohnat jan a pouze nezištnou pomocí někoho jako jsi ty. Rád podpořím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej účet, rád přispěju na dobrou věc.

Mám holky 5 a 3 roky, máme určo nějaké oblečení, hračky. Mohl bych to poslat na její jméno třeba do školky - spíš vědět velikost.

Když tak PM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen ze tu rodinu tak nejak dlouhe roky sleduji s tim trmacenim zivotem,nemaj to uplne easy. libilo se mi,jak treba kdyz nemeli na benzin nebo auto k dispozici,pujcujou si ho asi. holku nalozej na kolo,zabalej do nekolika vrstev a jedou s ni 6km aby tam na 8mou byla .


neni to ten styl "pani kinova a 5 smradu" natazena pracka.


snad proto mam nejak chut vyskocit ze sve pohodlne pozice a pohledu co cikan ,to kurva a nejak jim pomoci,protoze mi je jasny,ze se z toho sami vyhrabou docela tezko.
mozna i jak mam sam maly deti,tak meknu. stal se ze mne stary sentimentalni chlap. 

Manzelce to radsi ani nerikam.    :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

snad proto mam nejak chut vyskocit ze sve pohodlne pozice a pohledu co cikan ,to kurva

Tenhle pohled tu fakt někdo má? Já myslel že je to doména diskutujících na zpravodajských serverech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...