Přejít na obsah

holčička od nás ze vsi


hopa26

Doporučené příspěvky

ahoj,moc nevim jak zacit.  prvni impuls mi dal andrew s pomoci staremu panovi.

 

vec je trosku zamotanejsi-mala 4 leta holcicka prisla po bouracce o tatu.

https://pardubice.idnes.cz/nehoda-srazka-i-35-kamion-dodavka-d37-/pardubice-zpravy.aspx?c=A171027_081410_pardubice-sport_msv

 

operace bude komplikovanejsi v tom,ze to jsou fakt jednoduchy lide,pro ktere je 1000kc vyhra v loterii. mne to strasne zasahlo,z nekolika duvodu.  

 

znal jsem toho tatu,sice blb ale celej zivot delal, mizernou praci ale tahal a umrel  v 23 hodin vecer kdy se vracel z rachoty.

 

nemaji  ani na pohreb,brecela manzelka ve skolce.  tzn styl z ruky do huby.

nechodej do hospody,co vim tak nehulej .  

 

mama toho decka taky pracovala ,hned po zakladce.  pomocnik v kuchyni.

 

 jeji mama,tedy babicka te male holcicky je cigna-taky delala,u drahy uklizecku.  cely zivot,az do duchodu. 

kdyz sem delal u vozmistru,zastala se postizeny holciny ,ktera o berlich nemohla vylezt schody a nejaky skolni smradi si z ni delaly pr del.  neohrozene se smetakem jim cikanskou hatmatilkou ukazala,kdo je panem nadrazi.  tzn cerna,s dobrym srdcem.

 

dal ta jejich holcicka ,do skolky  chodi s moji dcerkou-sice postrojena jak hastros,protoze nemaj na hogo fogo ohoz,ale vzdy cista a vonava. chovali se k ni opravdu moc hezky,laskave.  je normalne zaclenena .proste dochazka jak ma byt. ale na vylet mohla jen nekdy atd.  s detmi si hraje,je oblibena.  .mile dite.  

 

takze jsem oslovil kolem sebe par lidi a vybral skoro 11litru.  lidi co chteli dat kilo sem laskyplne presvedcil aby dali vic,bracha co chtel dat 5kilo nakonec vytahnul litr.  pouzil jsem silnou taktiku,cukr,bic a par teplych slov "ono se nepose res,

v putyce nechas v patek vic ,vytahnem to z odboru atd.  "

 

chtel bych tomu diteti pomoci vic,je mi jasny ze s genama co ma asi nevystuduje na karlove univerzite techniku. ale dat ji alespon sanci ,kterou proste momentalne nema. volal jsem i nas obecni urad,zaridil ji na ty dva roky skolku gratis,nez nastoupi do skoly..... pak sem sel do banky a tam uz je to koplikovanejsi.

 

uvedli mne do soukrome mistnosti,zastupce reditele.   kluci saka na miru.  pouzil jsem vety,ktere dokazi dojmout.   bily cikani,nechci kun du dinstbiera ani marksovou ale jen pomoc,protoze muzu.chapave prikyvovali.

pry jiste pane a,no ano ,transparentni ucet ano. prichozi platba 6 kc a odchozi 7 kc. 

pouzil sem svou oblibenou frazi,zda tam maji nekde zrcadlo,abych se podival zda vypadam jako cu rak.

borec ,prej ze nemusim byt vulgarni.  povidam,ze nemusim.  ale ze opakuju,ze je to ucet na skoro cerny a ze maji jiste moznosti jak to nastavit,aby to bylo gratis.  a pokud ne,ze jejich lidumilstvi rad zverejnim a budou slehackou na tom na dortu a ze je lidi sezerou.  tak pry ano,pujde to za 0  ,ale musi bejt ico.

 

takze bych Vas chtel poprosit,zda  nemate chut nejak pomoci.

budu rad za glosy,pripominky,podnety.  

 

nejlepsi darce odmenim jizdou na lokomotive vedle strojvedouciho ,i kdyz se to nesmi.

druhemu bych dal peknou flausovou mikinu co hreje ,znackovou s logem čd

treti by dostal pekne modre polo triko ,s reflexnimi prvky s vysitym logem narodniho dopravce.

 

 

omlouvam se zaroven.  za upravu,za sprosty slova-asi tim zakryvam svou nejistotu protoze tohle se mi nepodoba a zabyvam se podobnou veci prvne.  tak snad kamil primouri oko,vim ze riskuji ban.  

pisu to z voleje,na prvni dobrou ,sedim ve vlaku cestou domu.

 

chtel bych jen pomoc,ne ze musim.  ale spis ze muzu . a nedelam si iluze,ze az budu svuj zivot koncit,ze neskoncim v pekle.  bude nas tam  vic,to si nemyslete.

 

diky zaprecteni a velkorysy nadhled.

petr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...