Přejít na obsah

Parnis Planet Ocean


Doporučené příspěvky

mně se líbí, nedůvěry v číndký hodinky jsem se zbavil,když jsem jedny dostal, tady je ještě velmi osvědčený strojek, takže čínský je pouzdro a řemen, a to je i u hodně hodinek, který se tím nikde nechlubí.  S tím kopírováním je to u hodinek těžký, skoro všechno něco více či méně připomíná, a pokud to není fake s logem, přijde mi to OK. Celkem i rozumím tomu, že pokud je někdo ve fázi, že dává statisíce za originály, tohle ho fakt nebere, ale pro mě ty homage mají svoje kouzlo. Automaty se safírem za 100 dolarů, vlastně je zázrak, žo to za ty peníze někdo vyrobí a prodá se ziskem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LONGINES

Jenže ono jaksi... ono jde o spousty věcí okolo. V podstatě s tebou plně souhlasím. Ale ta cena bude vždycky něčím podložená, vždycky si po nějakém čase řekneš, že to sou vlastně levný hodinky z Číny ... Materiály, barvy, zpracování, dokonce i ten strojek může mít nějaký defekt, o kterým nevíš a najde uplatnění právě v podobných hodinkách... Je toho mnoho, vlastně všechno, kde může (a asi i bohužel bude) něco haprovat. Já proti nim nic nemám, jen vím, že takový hodinky přinášejí zprvu nadšení a potom velký zklamání. Hodinky holt není levnej koníček... Automaty, safír, hezkej cifr, hezký ručičky, hezký pouzdro, nemluvě o slušné WR se zárukou, eventuálně zdobené strojky a hlavně stroj co za něco stojí- to všechno holt prostě něco stojí a nikdo i kdybychom 100x chtěli to nepřechytračíme... Ale nejsou ošklivý, za ty peníze určitě dobrý. Nemám potřebu proti nim cejtit nějakou nenávist a hanit je. Ale jinak bych se na ně asi nedíval.

Jinak teda ty Seikový pětky na předchozí straně - to je teda prasárna! Tfuj- aspoň že tu korunku hodily na 4! Nikdy sem týhle značce na chuť nepřišel (a to sem se docela snažil) a i to už tak zůstane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhlety hodinky, cos koupil, jsou podle mě už na hranici obyčejných sprostých fíků. Promiň, nemůžu jinak.

V pohodě, taky vidim že od těch fíků je dělí jen pár drobností, ale to neni u spousty jinejch značek žádná novina, kdyby nezačaly profláklejma modelama, nikdo by o ně nezavadil protože hodně lidí kouká nejdřív na vzhled a pak teprve značku, kdyb to bylo obráceně, kdo by rozkliknul nějakej Parnis,Phoibos,Tisell apod.? Ale jsme v tomto vlákně, tak proč se tomu divit? Já se divim tomu zpracování a snažim se nepřehánět a určitě nejásám, když mi přijde zásilka z Alibaby i když přijdou pěkný hodinky, který si od Prim nebo Omegy ještě hodně dlouho nekoupim, to by pro mne byly vyhozený prachy :lol2:

Jestli se teď někdo chytil za srdce, tak se omlouvám, ale myslim to tak, že bych je musel mít jen doma a koukat na ně někde ve vitríně, nejsem takovej pracháč, abych si moh dovolit zprasit, rozbít nebo ztratit tak drahý hodinky :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čekal jsem tuhle debilní reakci, nepřekvapils. Opravdu chceš srovnat tenhle šit s Davosou? I když u tebe se nedivim.

 

Nic srovnávat nechci. Ani s jedněmi nemám žádný problém, ať si každý nosí co chce.

Házet tady ale takovýhle moudra a ve stejný čas prodávat hodinky koncepčně v podstatě totožné, to mi přišlo úsměvné.

 

Jediné, co imo tento typ hodinek firem Steinhart, Davosa, Tisell, Parnis, ... od sebe odlišuje, je kvalita zpracování ; nic víc, ani míň. Fantazie na vlastní návrh - v tomto případě - chybí všem naprosto stejně.

 

Na druhou stranu je fajn vědět, že alespoň někdo tu zcela přesně ví, kde je ta hranice mezi "ještě homage" a už "sprostý fík".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Opravdu chceš srovnat tenhle šit s Davosou?

 

Klidně, všechno je to vykrádání originálu. A je úplně jedno, jestli je to Parnis, Tisell, Steinhart, Davosa, MKII a nevím, jak se všechny ty značky jmenují. Neodsuzuji, ať si každý koupí a používá co chce, ale pro mě je Parnis nebo Davosa na jedno brdo a už bych je nikdy nenosil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Tak třeba už vychladly hlavy  :)  zatim hodinky jdou cca +10s/24h. a odložený vydrží skoro 2dny, jinak maji i ruční nátah.

Ručičky přesně sedí s indexy na cifru a už se daří zastavit vteřinovku lehkým protipohybem ručiček. Datum překlápí spolehlivě,

korunkou rychle a taky bez zaváhání. Sklíčko bude nejspíš opravdu safír, vložka keramika. Řemínek se kterym hodinky přišly,

je už v koši, po pár namočení se rozpadnul, držely ho jen stehy.

Ta lumi neni uplně marná, pokud ji nasvítim, tak po osmi hodinách se dá odečíst. Voda zatim nepronikla, ale byly jen ve 3,60m.

post-47688-0-25654200-1511868156_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neni to to pravé ořechové, to jsem taky nikdy netvrdil, jen si myslim, že za ty kačky už to zdaleka neni takovej hrůzostroj, co bejvávalo.

Samozřejmě má keždej svůj rozum, já zkoušim a poznávám, nehledejte v tom nějakou propagaci kšuntů, pokud se to tak jeví, omlouvám se a vícekrát to neudělám :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze subjektivního dojmu a hodinkového nadšence jako je tady většina z nás bych tento kousek na tohle forum  moc nedával, neboť spousta lidí tohle jednoduše nedává, proto se k tomu nebudu radši vyjadřovat, ale jinak ať si každý koupí a nosí co chce.. :eek: :eek:

Upraveno uživatelem rekib1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Či sú to šmejdy ukáže až čas. Ak fungujú ako majú, treba sa z nich tešiť. Mne je sympatická každá hodinárska firma. Ja mám tiež jedny číny, ktoré práve nosím (Certiny mám v servise a Orienty sú na ceste :) ). Parnis ma celkom zaujíma, sem tam sem niečo o nich prihoď nech vieme ako sa im darí :D .

Upraveno uživatelem Mercy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako parnis to okopirovala pěkně, jen na cifru by si mohla dát víc zaležet. Pro mě to taky není, ale jak bylo psano, radši toto něž fake. A řešit tu že když kopiruje Parnis, (Čina ) je to špatný a když kopiruje Seiko,Steihart nebo jíne značky,od velikánu,  je to OK je blbost. Když už tak bych byl spravedlivý.

 

Jinak hlavně at dělají radost a pokud se líbí tobě, nevidím vtom problém, ani mě osobně to nějak nepohoršuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stále jdou, sice lehce do plusu, ale opravdu vydržeji odložené skoro 48h. Nešetřim je, to ostatně nedělám nikdy, nechci být omezován ničim, sice jsem stejně, ale nebudu si to sám stěžovat "blbejma" hodinkama, mobilem atd. :lol2:  no myslim si, že 100% podobnost neni záměrně, stejně jako u např.Steinhart, každý kdo zná, rozdíly najde a taky ví, že mnohem urputněji kopírují často mnohem dražší značky, ale těm je z nějakého nepochopitelného důvodu odpouštěno a při narážkách se vykřikuje "KVALITÁÁÁÁ" ale to je většinou již výkřik do tmy, raději neporovnávat, aby se netlouklo kedlubnou do futer :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...