Přejít na obsah

do 40.000kč univerzálky


Doporučené příspěvky

Cau chlapi,
prosim vas o pomoc s vyberem hodinek prevazne na denni noseni - takovy univerzalky, ale kterym kdyz date jiny remen tak vas budou zase bavit
Muj pribeh je...rekl bych standartni :-))
 
***cast 1. Pribeh*** (neni nutne cist)
 
Hodinky jsem mel vzdycky rad, a jak se rika "chlap by mel mit upravene ruce, dobre boty a kvalitni hodinky" ty dve prvni veci bych mel, ta treti chybi.
 
Mival jsem vetsinou nejake quartzy do 4000kč. Pred nejakym casem jsem uvazoval o nejakych do 10t...treba Tissoty z toho pak seslo a nic jsem nekoupil.
 
Pred 1/2 rokem mi mamka dala po dedovy Primky a ja si je nechal zrenovovat v Karline u Volavky. Byl jsem z nich naprosto nadseny. Tikani strojku, ktere bylo v tiche mistnosti slyset i na 2m me bralo natolik, ze jsem v je v praci prikladal kolegum jak magor k uchu a rikal "slysis jak tikaj, to je husty co?!" Samozrejme to bylo tim, ze jsem dlouha leta jel na baterkach a uz jsem logicky zapomnel jaky to je vlastne slyset zivocisne tikani mechanickeho strojku. A tady uz zrejme tusite, ze zacina prituhovat :-)))
Od te doby me quartzky uz proste neberou...
 
Pak prisla registrace tady na foru a v podstate celych predeslych 14dni nedelam nic jineho nez ze tady procitam ruzna vlakna. Pritelkyne si uz ze me dela ..... a vzdy kdyz jde okolo kompu tak rika "aaaa zase hodinky. co si tam porad pises na tom chatu" a ja oponuji, ze to neni chat, ale odborne forum.
 
Nedavno jsem koupil 2x Prim Sport 2 zase je nechal zrenovovat a ted se z nich tesim.
I kdyz to jsou hezke hodinky, tak porad tak nejak touzim po necem "lepsim" muj sen od puberty byly Omegy (neptejte se jaky  :lol:) proste Omegy.
 
***cast 2. Vyber***
 
U hodinek jde o cas, takze si myslim, ze presnost je jedna z velmi dulezitych parametru a je pro me dulezita.
Proto bych na to kladl relativne velky duraz, a mel hodinky co mozna nejpresnejsi za danou cenu.
 
Priority dulezite pro vyber:
  • vzhled
  • presnost
  • kvalita
  • znacka
  • servis

co by mely mit:

  • mechanicky strojek
  • automat (rucni, kdyby to byl super kauf)
  • velikost 39, 40 - 42mm
  • safirove sklicko, ale neni nutne podminkou (duvod Speedmaster Reduce...)
  • nice to have pruhledne dynko

 

jak by mely vypadat: 

 

ideal, ktery se mi libi a abyste pochopili muj vkus 

tyhle troje beru jako TOP co se mi libi

potom, ktery se mi take libi

  • Tag Heuer, Tag Heuer, Tag Heuer ( i kdyz jsou cenove mimo, tak abyste vedeli design)
  • Prim Orlik
  • Omega Seamaster (ale tu uz jsou asi moc korpuletni)

 

nesmi byt preplacane a okazale, ale ne zase jednoduche jak nejaky letecky hamiltony. taky jsem zjistil, ze mi asi nelibi aby na ciselniku byla cisla. vetsinou maji divny font a rusi.

Libi se mi kdyz maji lunetu. Pokud to jsou elegatni tak bych asi chtel aby mely chronograf. Pokud byto mely byt sporty jako Oris, tak mi staci jenom datumovka a pekny cifernik a rucicky.

 

zkousel jsem to i pres Chrono a tohle je moje hledani

 

SEN

Kdyz jsem zjistil ze na Chrono24 jsou Omegy Speedmaster Reduce pod 40.000kč tak jsem v podstate jiny ani nechtel. Chapejte celou dobu jsem zil v presvedceni, ze Omegy co se mi libi stoji kilo.

Pak jsem se sel kouknout do Koskomu a videl ty Orisy, ktery jsou vzhledove naprosto uzasny a kouknu na Chrono24 a jsou za 33.000,-

 

Ale vzhledem k tomu, ze to je pro me velka investice, tak bych se s vami predtim rad poradil. Ale v podstate kdybyste rekli, ze ty Reduce nebo ty Sixty-fice jsou good tak bych je vzal.

 

Otazka je, jestli nejsem rychlokvaska a nema to cenu nechat ulezet a zacit nejakyma mechanikama okolo dvacky... Jenze, ja se bojim, ze me nebudou bavit :-)

 

Diky kdo to docetl az sem a poradi mi.

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 132
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pomerne klasickej prubeh :). Malejm Speedum bych se spis vyhnul. Nejsou to Moony a bude te to brzo stvat. Navic pouzity strojek s chrono nastavbou Dubois-Depraz nepatri mezi etalony kvality a snadne servisovatelnosti. Orisky jsou super, maji takovy ten retro nadech a jsou skvele zpracovane. Vzal bych je na tahu, samostatne se pak shani blbe. Nevyhodou je mensi MI, Oris je znacka znama spise mezi nama postizenyma. To muze a nemusi vadit. Komplikovanejsi bude taky nasledny prodej, pokud by ses rozhodl pro zmenu. Dalsi vec je, jak mas velkou ruku? Mas celkem velky rozptyl velikosti hodinek. Maly speedy jsou opravdu celkem maly, Orisky ve 42, zas uz celkem velky hodinky. Doporucuju vyzkouset. S Tagama neporadim, nemam, neosluvuji me. Pokud by to nemusely byt svycary, co treba nejako Seiko? Napriklad model SPB051J by mohl plnit zadani.

 

spb051j1_big.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPDATE: obvod zapesti 18cm 

 

diky za tip. ja si ostanima Diverama nejsem uplne jistej. Spis porad koukam po nejakych co maji lunetu a chrono a jsou spis elegatni...

 

Ty Orisy me berou asi jako jediny....zkousel jsem Orisy movember edition ty maji 40mm a byly maly. (na fotce jsou ty normal s 42mm)

Reduce jsou 39 ne? takze by byly super maly :-)) ale Prim Sport 2 maji 36 a to mi nejak nevadi. Ja se obavam, ze kdybych mel na ruce Omegy, tak bych aspon prvnich par mesicu zkousl leda co. Proste pro me to je porad jeste neco "nepredstavitelneho" je mi jasny, ze za 1/2 roku muzu mluvit jinak...

 

srovnani Moonu a Reduce tohle si cetl? Tady je nijak extra nehani...

post-60846-0-04461400-1512516553_thumb.jpg

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reduced jsem měl, Moony velmi dobře znám, takže píšu z osobní zkušenosti. Problém strojku je, že základní plotna je příliš měkká na chrono nástavbu, časem má tendeci se kroutit a pak pomůže jen výměna stroje. Celkem drahý špás. Většina nováčků chce chronografy (neměl jsem to jinak), ale většinou od nich časem odchází. Proč? Málokdo mechanické stopky opravdu potřebuje. Poměrně rychle se okoukají, na fotkách vypadají skvěle, ale třeba mě naživo chybí běžící velká vteřinovka. Jsou mnohem choulostivější a následný servis je násobně dražší. Nijak ti chrona nevymlouvám, ale jak píšu, procházíš mnohokrát prošlapanou cestou. Koukni třeba na nějaké Fortis, tam by ses měl vejít do limitu. Pokud něco bez chrona, co třeba Sinn 104?

 

sinn-104stsai-f-mb5g-rgb.jpg

 

Jinak ty 42 Orisky máš celkem na hraně, 40 by ti od oka byly dobře, ale je to tvém pocitu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako jo mas pravdu, ale vis jak. zkusenosti jsou neprenositelne... :)

vim, ze chrono je tam k ....u a ze ty jejich funkce pouzijes tak 1-2x, ale kdyz ty Speedmastry se mi taaak libi... kdyz, ale ted tak premyslim, tak me jde spis o to mit aspon jednou na ruce Omega, kdyz uz do toho chci dat, pro me, takovej randal.

 

ale mam rad i Sporty 2, protoze maji jenom cas a linearni vterinovku...

 

co si myslis o  Omega Speedmaster Mark 40 Triple Date 

 

a kdyz ty Sinn srovnas s Orisama, tak ktery bys vzal?

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen si trochu přisadím, spíš blbýma kecama, než radou. 

Chrono- něco, jsou krásné, vypadají dobře a složitě a jánevímco, ale ta praktičnost je mizivá ( osobní názor).

Přesně jak píše Prischera, prostě prvný dojem super a za chvilku tě začne štvát, že většina ruček stojí. 

Krásné trojručky jsou, aspoň teda za mě fakt lepší. za 40 si už můžeš dovolit  hodně, sám tu mám vlákno s předvýběrem právě do ceny 40, (a stejně jsem skončil na 60.000). Ty máš výhodu, že seš z Prahe, zajdi do Koscomu, namátkou Longines, Alpina, Hamilton, mě se líbí i Unionky, nebo Chronoshop s méně známými ( ne tady na fóru samozřejmě) Sinny, Mühle Glashütte, Limes, atd.

Obyčejně tu " nováčkovi" poradíme, aby koupil dle "výběru hlavou" a zmizel a zapomenul na Chronomag, ale ty jsi už stejně  zaškrábnutý a hodinky ti vrtají v hlavě dost hluboko.

"Reduce" velikosti... už to, že to nejsou konstrukčně a designově prvničky, ale zmenšené plnotučné modely, by mě štvalo, proporce by nemusely být uplně ideál.

Omega.. jako jo, zvuk, jméno, MI, známost okolí... vše pro ně mluví, ale na druhou stranu jsou až moc provařené.

A proč plout v proudu veletoku, když je země plná krásných potůčků a říček?  (Kua ze mě snad bude poeta) 

 

A tajemství nakonec: Při nákupu hodinek je nejlepší ta doba vyhledávání, zkoušení a výběru, až po samotný nákup. Nošení už je nuda :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dobra dobra :-) kdyz se vy...u na Omegy Reduce a Chrono dokaze mi nekdo poradit z Tagama Aquaracer ?

 

@Radimk diky poeto :-) jj vim, ze hledani a zkouseni a predstava ze je budes mit je daleko lepsi nez, kdyz je pak vlastnis. taky cumim do kompu do 2h do rana abych ranu uz v 8h vstal a zase hledal :-)

 

@Diablo mas rech ty Glycine Phantom se mi opravdu libi

 

ale ted bych potreboval, kdybyste mi sepsali zebricek podle vas. podle presnosti / spolehlivosti a kvality. proste nejlepsi pomer / vykon

nebo dali klidne body

 

  • Oris sixty-five
  • Tag heuer Aquaracer
  • Glycine Phantom
  • Sinn 104
  • Seiko prospex sea

post-60846-0-80051200-1512546341_thumb.jpg

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z vlastnich zkusenosti muzu doporucit: zkrat si cestu a skoc rovnou do plnotucnejch Moonu, tam chrono neomrzi a budes spokojenej parchant.

nedavno tady litali uz za 65K.

na druhou stranu i cesta chronomagorova je velmi velka zabava :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to poskládal takhle:

 

1. Sinn 104                         moc jich tady neběhá, možná proto se ani moc nepřeprodávají)        

2. Seiko ( ale spíš MM)     úplně jiná filozofie designu, výborný poměr cena ú výkon

3. Oris sixty five                 zvládnuté hodinky, ale bez duše 

 

 tady bych dal uplně jiný soudek mých oblíbenců Union, Longines, Alpina

 

5. Tag Heuer Aquaracer    historicky dobrá značka dnes mi přijde taková " humpolácká", ne špatná, ale "když už děláme všechno, tak i hodinky

6. Gyicine                           pár ikonických modelů,  jejich oblíbenost ale padá

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to poskládal takhle:

 

1. Sinn 104                         moc jich tady neběhá, možná proto se ani moc nepřeprodávají)        

2. Seiko ( ale spíš MM)     úplně jiná filozofie designu, výborný poměr cena ú výkon

3. Oris sixty five                 zvládnuté hodinky, ale bez duše 

 

 tady bych dal uplně jiný soudek mých oblíbenců Union, Longines, Alpina

 

5. Tag Heuer Aquaracer    historicky dobrá značka dnes mi přijde taková " humpolácká", ne špatná, ale "když už děláme všechno, tak i hodinky

6. Gyicine                           pár ikonických modelů,  jejich oblíbenost ale padá

 

radiku diky tohle hodne pomohlo. Uniony se mi libi jenom jedny a to zase s chrono Belisar Chrono (soudim jenom podle obrazku) 

 

Longines se mi libi hydroconquest a heritage ty bych zaradil do vyberu, prosim

 

tak Alpina Seastrong diver taky moc hezky, takze davam do vyberu

 

Seiko, Seiko ja vim, ze asi pomer cena je super, ale nemuzu se zatim zbavit toho, ze seika spis jako quartz...puvodne sem nechtel byt striktni, aby to muselo byt svycary...ale no nebudu predbihat

 

jinak teda dobre Reduce sem zavrhl, ale mam zkazenej den :P

Pockam si az nekdy treba nsetrim na opravdovy Moony

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zaujaty, samozrejme, ale rici o osobitych Oriskach, ze jsou bez duse a pritom jednim dechem doporucovat Seika, to chce mit tak dvojku v zile, ne.. Co uz vice bys chtel? Drzi se historicke predlohy, maji velmi povedeny retro kukuc s nezamenitelnou hrou barev a odlesku na safiru a cifru, splnuji i ISO6425.. Jestli se vubec da mluvit o nejake dusi u hodinek, tak zrovna 65tky ji rozhodne maji. Duch dob minulych je z nich jasne patrny. Samozrejme se na nich najdou chyby, ve vlakne Orisu jsem je i zminoval.. Tim vsim nerikam, at tady kolega jde do Orisek, ze jedine Oris je nejlepsi, to rozhodne ne ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Axely hezky si to napsal :-) urcite do nich nepujdu.... :angel:  :)

 

Kazdopadne jste mi dali skvele tipy. Ponevadz mam dneska volnicko, tak za chvili vyrazim do Koskomu a vsechny co tady zminujete a maji je tam zkusim na ruce abych je videl nazivo. Pak postnu fotky.

Pro Sinny 104 budu muset do Dejvic...

 

kazdopadne muj top list

 

  • Oris sixty-five (protoze sem je mel uz na ruce a vim, ze jsou bozi)
  • Alpina GMT4 + seastrong
  • Sinn 104
  • Longines hydroconquest
  • Tag Heuer Aquaracer
  • Glycine Combat Sub (ale ty nevim kde maji v chonoshopu uz ne)
  • Seiko (zkusim si to v hlave prepnout...)
Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko, Seiko ja vim, ze asi pomer cena je super, ale nemuzu se zatim zbavit toho, ze seika spis jako quartz...

To je dáno historií Seika v našich končinách, kdy se sem dovážely jen ta nejnižší řady a hodně lidí tak má Seiko zařazeno, jinak oni sahaj hodně vysoko, ne sice k HH, ale hodně. 

 

Říci o osobitych Oriskach, ze jsou bez duse a pritom jednim dechem doporucovat Seika, to chce mit tak dvojku v zile, 

Výběr hodinek je hodně osobní a nikdy se dva neshodnou, já tě nechtěl naštvat a Oris urazit, je to čistě můj názor. Prostě mě žádný model nenadchl do stavu " must have", nic jim nechybí, ale ani mě ničím nezaujaly.

A ano, Seika s klidnýnm srdcem doporučím, ta filozofie  a jiná kultura v nich prostě je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohode, jestli jsem v Tobe vzbudil az takove pocity, tak se omlouvam, ja do tehle sekce uz ani moc nechodim, pac kazdy mame to vnimani trosku jine a jal cas bezi, tak jsem zjistil, ze uz vybiram jinak. V prve rade me musi hodinky zaujmout, libit se mi, mit nejaky originalni prvek, idealne i historii a pak teprve resim technicke parametry.. Na tu dusi jsem si jen neodpustil nezareagovat.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš wow efekt, kup tady bondovky s vlnkami od Omegy a budeš nadšený. To se pohybuje kolem tvého limitu a jsou to ikonické hodinky. Až si po čase odložíš nějaké prachy bokem, prodáš je s minimální ztrátou a koupíš plnotučné Moony. Tak jako tak budeš mít po celou dobu super hodinky než se ti někdy uvolní finance na Moony. A věř, že si je cenově i mnohem lépe ospravedlníš, protože jsou ještě o obrovský kus dále než bondovky ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...