Přejít na obsah

World of Speedmaster Moonwatch


Jarett

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak jsem pořád koukal po hodinkách, že jsem si to až tolik neužil :-). Než se Armstrong přidal do programu Gemini, měl na ruce jiné hodinky, nepoznal jsem, co to bylo. Pak už jen Moony - patrně současná reference 311.30.42.30.01.005. Asi by vypadalo divně, kdyby jim dali na natáčení omlácené 105.012 :-D. Dnes jsem konečně rozbalil balík od kurýra s tritiovkama od místního váženého člena. Nestihl jsem upravit délku tahu, ale misi jsme spolu zvládli. 

 

post-27283-0-71155400-1539373931_thumb.jpg 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vratil jsem se z kina a mam chut si koupit Moony. Ten film byl naprosto skvely! Vsem doporucuju.

Musím souhlasit. Film je naprosto parádní. Hoodně dlouho jsem v kině nezažil, aby všichni v sále vydrželi až o konce titulků. A ta hudba... A musím říct, že Moony na ruce to ještě trochu umocnily... Fakt super zážitek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se vždycky smál těm bláznům, kteří si koupili hodinky, po čase je prodali a nějakou chvíli na to opět ty samé koupili...někteří několikanásobně. Někde jsem tu před lety psal, jak Moony nikdy nedám, i kdybych měl prodat ledvinu. A šup, najednou byly pryč. Vydrželo mi to asi týden a už jsem je měl zpátky, jen jinou referenci. Proč si tím sakra musím projít taky?  :frusty:

 

Měl bych dotaz do pléna - tušíte někdo, zdali je nějaký vztah mezi sériovým číslem pouzdra a strojku? Myslím tím, jestli jsou stejné? Rád bych si nechal udělat od Omegy extrakt a nechce se mi otevírat dýnko, abych se podíval na číslo strojku. I když asi jiná cesta, jak to spolehlivě zjistit nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak třeba. ref. 145.022 71ST by měly být hodinky vyrobené v roce 71 a později, pravděpodobně do roku 74, kdy přichází dýnko 145.022 74ST, zde platí rok 74-76. Pak máme dýnko 145.022 76ST a pak je ještě dýnko 145.022 78ST, které mám např. já, přičemž mé hodinky byly vyrobeny v roce 1980 - číslo strojku 448XXXXX Samozřejmě to ještě závisí na zmiňovaném čísle na strojku, obecně jsou dobré Maddoxovy tabulky, ale na upřesnění je lepší extrakt, kdy se aspoň dozvíš, jestli máš skládačku nebo ne. Hodně napoví i vložka lunety (DON, DNN, ...), číselník (dělaly se různé od step dialu po applied logo, atd.). Dýnka a tahy ani nezmiňuji. Nicméně to má smysl spíše u Moonů do poloviny 90. let, kde se dávalo tritium. V jiných případech mi to přijde zbytečný.

Upraveno uživatelem VintageLover
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Karle za info. Moje Moony jsou 3570.50, ale jsou to ještě ty s tritiovými indexy. Tuším že stejná reference pak přešla na luminovu. Logo tištěný, tah 1499. Víc nevím :-).

 

Vložka lunety DON, DNN? Co to prosím znamená :-) Stejně tak step dial mi není úplně jasný. Děkuji za případné dovysvětlení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...