Přejít na obsah

Pilotky do 10.tis Kč


A10

Doporučené příspěvky

Pánové poraďte pilotky do 10 000Kč, požadavky jsou tyto:

 

- ruka cca. 16 -17cm, tak že velikost do 42mm asi ideální

- klasický ciferník pilotních hodinek (na 12hod. trojůhelník se dvěma body apod., prakticky bez nápisů a barevnost indexů ispirovaná historickým vzorem

- rozumná LUMI

- samozřejemě automaty (plynulý chod vteřinovky je u pilotek poviností:-)

- safírové sklíčko

- kožený řemen se dvěma nýty

- normální výška pouzdra (cca. 10 -12mm)?? ale není to tak relevantní.

- vodotěsnost aspoň nějaká, tedy 5ATM

- možnost koupě v ČR se zárukou - nejlépe (nechci platit DPH, nebo CLO a ještě na hodinky dlouho čekat, a řešit případné reklamace se zahraničím...)

- pokud bude průhled na strojek, nevadí

 

Velkým kandidátem jsou na Chronoshopu prodávané LACO (nový model 2017). I už jen proto, že se jedná o tradičního výrobce a jsou Made in Germany.

 

Ale nejsem si jistým použitým strojkem, přeci jen je to low entry strojek (i když asi poladěný a zkontrolovaný v Germany)??

 

Cena je pevná když mín jen lépe. Jen prosím nedávejte návrhy, bych si přišetřil a koupil něco za 15 000Kč atd., ano rád bych třeba STOWA, nebo vyšší model např. od LACO ale finančně to prostě nejde.

 

Nějaké rady a návrhy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Je to snadný,  máš do desítky jen asi dvě rozumné možnosti,  Steiny,  Laco.

Pak tady lítaj ještě čínský seagully,  ale to by padalo, jelikož to chceš koupit tady.  Bejt tebou tak bych šel primárně do Laco.  Je to o pocitech a Lacher je ,prostě ta echt tradice i když to bude automat.

Šteiny jsou taky dost dobrý, ale u nich je asi nej kauf až chrona se 7750v.   Ta miota není zas takovej průser.  Šteiny těží na tom, že maj dostatečný přísun eta strojků.  To lacher nemá a tak používá miotu.  Pokud netrváš na detailech historického pouzdra,  tak jednoznačně Lacher.

Štovy nejsou o nich horší,  jen přímo nic nemají v tomhle cenovém low endu.

Jo a pilotky to je centrální vteřinovka s ručním nátahem.   Takže buď došetři anebo si nechat zajít chuť.

Pokud ti nebude vadit mimostředka  tak Štein.

Tady přímo vítěze nenajdeš.  Jedna parta je německá kvalita na výstupu,  tradice.   Druhá parta nemá takovej zvuk,  ale dost muziky nabídne taky. A štovy jsou pak za cenu jako Laco Memmingen.

Dlouho se čekalo jestli to Šteinhart nerozštípne úpravou strojku.  Rozštípl a dal cenovku 40 kolíků.   A za to ti Lacher nabídne zmenšenou repliku.

Tak asi tak,  snad někdo z kolegů doplní mé nepřesnosti,  ale v základu to snad sedí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče toho strojku, tak to není žádná sláva, občas jde trhaně (vlastnost, nikoliv závada), viz. zde:

 

 

Bral bych tu Geckotu, co postoval kolega nade mnou, konkrétně tento model:

 

http://www.nejpanskehodinky.cz/products/geckota-k1l01-automat-40mm/

 

 

edit: doplnění

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bys ustoupil z požadavku, že to chceš koupit v ČR, tak mě v této cenové relaci napadá jedině značka Tissel (Jižní Korea).

 

Tady jsou za +- 200 dolarů, můžeš si vybrat i typ korunky. Původním "fliegrům" se podobají mnohem víc než Geckota. 

 

http://shop2.tisellkr.cafe24.com/product/tisell-40mm-pilot-lume-bgw9-miyota-9015-automatic/31/?cate_no=1&display_group=3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je na tom hnus? Strojek Seiko, dovoz UK a cena přijatelná. Pořád se pohybujeme do 10t.Kč

Tak to pardon,  sem myslel zpracování.  Jsa majitel repliky za rozumnou cenu,  a času stráveného výběrem tam ty detaily vidím.  Ano Laco je prakticky dvakrát dražší.   Ale hodinky jsou o pocitech a o detailech.  Za mě vítězí Laco,  i když v low endu.   Nechci aby to znělo jako machrování, ale...  Když řekneš že máš pilotky od Laco,  tak jedni řeknou dobrý a ty druhé uchlácholíš tím, že jsou to low endy.  Další možnost je Stowa, Wempe ( tak z muzea), IWC,  je třeba pokračovat?

Laco sice těží z historie,  ale kdo to nedělá.  Nakonec ta značka a zpracování člověku dělá radost.  To si rovnou můžeš koupit Diessel big boss za sedmičku.

Střední, jednoduché hodinky od prověřené firmy.  Tady se furt zmiňuje, že každý pacient skončí u Rolex.  No a u pilotek je to Laco ,  Stowa,  anebo svatej grál IWC.  Howg.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, treba novy model od Archimede s rucnim natahem a centralni vterinovkou je dokonalost ale cena je mimo.

 

Geckota vypadava a to proto ze jeji novy model ma stribrne rucky a tim ty pilotky zabily. Tisell inspirace historii, ale pilotky s nazvem Tisell?? To nevim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, treba novy model od Archimede s rucnim natahem a centralni vterinovkou je dokonalost ale cena je mimo.

 

Geckota vypadava a to proto ze jeji novy model ma stribrne rucky a tim ty pilotky zabily. Tisell inspirace historii, ale pilotky s nazvem Tisell?? To nevim...

Jak tu už zaznělo, v této cenové relaci na původní výrobce B-uhren bohužel nedosáhneš (až na tebou zmíněné Laco, ale tam by mě dost štvala vlastnost strojku), takže je třeba udělat nějaký ten kompromis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pre seba som si tiez hladal idealne pilotky, podobne podmienky ako tvoje (no chcem B dial) a moj rebricek je nasledovny. Len pre ilustraciu:

  1. Stowa Flieger Klassik 40 Baumuster B - asi idealne, top ETA ale cena...
  2. Steinhart Nav B-Uhr II B-Type - dobry pomer cena/vykon, elabore ETA, no nepaci sa mi korunka.
  3. Laco Aachen - dobra cena, historia, ale miyota a leskly case. Edit: leskly case vyriesil novy model ale miyota vo fliegeroch mi ajtak nesedi...

Nieje to v sulade s podmienkou ceny, ale ak to maju byt tvoje hodinky, nehori ich vlastnit hned a chces byt spokojny na dlhsie, tak mozno by fakt stalo za to este trochu posetrit. Tak som to aspon vyriesil ja - setrim :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen chci upozornit boys že na tom strojku trochu zapracovali,  jako dělá to občas, ale ne furt.  A je to vada na kráse,  ne na přesnosti.  Která je mimochodem celkově vejš,  než základní eta.  Jinak řečeno japonci jsou schopni sekat strojky v chronometr kvalitě mnohem snáz než švýcaři.  A jen dodávám že já fandím švajcu.  Kvůli dostupnosti náhradních dílů.  Kdybych to chtěl mít opačně,  mám siko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vecery travim listovanim v katalogu hodinek Stowa.. a Laco

 

pro me jsou top modelem Laco Memmingen to je dokonalost.

 

Vim ze prisetrit a prisetrit, ale chtel bych neco pilotniho driv a nekdy budou i Memmingen???

To píšeš jak příklon k církvi.  Memy jsou dobrý,  ale origo je jen jeden.  A ten vypadá jak budík.  Velikost i váha sedí.

Najdi si moji recenzi,  ale to podstatné zůstává.  Věrné předloze,  v nositelné velikosti,  za rozumnou cenu,  vcelku velmi přesné,  i ideální teplotě v rozmezí CSOC, a pro mě to nej,  správně vojensky ohnusalé.

Jediné mínus je že netikaj.  Jako jo,  ale holt je to 28-    frrrrrrrrr-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...