Přejít na obsah

Pilotky do 10.tis Kč


A10

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

No ja ti nevim oldschool strojek za cca.10tis. A nytovy remen je super a napr. U pana Frydla maji fantasticke letecke remeny made in germany mam doma a parada

 

https://hodinar-frydl.sluzby.cz/hnedy-vintage-look-s-nyty-remen-s-vyraznou-obsivkou-20mm

 

A plynule jdouci vterinovka, tu na mechanikach miluju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapci , chlapci,

Vy totiž úplně překominováváte smysl pilotek.

Zadání ...  jednouduché,  čitelné,  možnost ručního natažení.   Vis.  v době zadání automat nebyl, anebo nebyl rozšířen,  hodiny vydržely jít ledva 24 hodin a už v té době mohla být vojenská akce na hranici nátahu,  upozorňuji pro rejpaly že akce začíná briefingem. Uložení setrvačky v kamenech nebylo běžné a u odpružení si nejsem jist.  Tudíž malé strojky znamenaly větší náchylnost k destrukci.  Paradoxně dnes je to opačně.  Takže německému úřadu pro zbrojní vybavení z toho vyšlo že to, bude velké s prověřeným strojkem z budíku. Nikdy se primárně nepočítalo s nošením na ruce,  přesněji se počítalo s nošením přes výstroj.

Další věc je, že oproti americe němci neměli zvládnutou techniku dálkového navádění a radiolokace.  Tudíž se hodinky používali jako navigační přístroj.

Co z toho plyne.  

¨Ty echt deutsch pilotky jsou  jednoduché bez jakýchkoliv komplikací, ale s požadavkem zastavení strojku,  Hacking. Robustnosti, čitelnosti, odolnosti,  a možnosti ručního nátahu v rukavicích.  Původní lumi naférovku radon. Nošení přes výstroj.

Z toho plyne.  Není fopa mít pilotky přes rukáv.  V zimě dokonce nutnost.  Větší velikost.  A strohost k tomu tak nějak patří.  Upozorňuji že asi nejblíž k zadání jsou Laco.  IWC jsou takové fešácké,  no rolex v pilotkách. Historicky byly ručky modřené.  Co se týká mustru záleží jak se komu co líbí.  Do 42 mm.  vypadá dobře mustr. A  větší jsou lepší v B. 

A upozorňuji že mluvím o B - uhrech.  I jiné národy měli své pilotky.  Ale ty byli obvykle v klasických velikostech 36,  38 vijímečně 40mm. a nosili se výhradně jako záložní nástroj.

Jako jsou potápky svébytná konstrukce a vzory, tak i na stejné vlně jsou pilotky.  Snaha o co nejvěrnější předlohu se vrátí v tom,  že je člověk prostě nestřelí. Na univerzální nošení jsou ideální chrona potápky.  Na radost  pilotky.  Nemaj až na čestné vyjímky rády vodu.

Je to jako se vším.  V co možná nejčístší kristalické podobě zadání udělají nej.  radost.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že u těch Steinů není ani tak problém velikost 44, jako spíš výška pouzdra, která dělá ty hodinky poměrně nepohodlné na menší ruku. Neplatí to, samozřejmě, pro všechny modely, ale většina levnějších to tak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, dekuji vsem za reakce tahle diskuse by mohla trvat i roky:-)

 

Abych to shrnul ma tyhle moznosti, nebo jak to nazvat

 

1. Nekoupit vubec nic a setrit na vyssi model od Laco

2. Geckota vypadavaji, vyhovuje velikost pouzdra i strojek fajn, moznost koupit v Cr ale podpora UK je dobra. Ale ty stribne rucky cifernik to ne

3.Tisell, dobra velikost, dobry strojek, hezky pilotni vzhled, moznost koupit v cr, safir s ar atd. Minus "no name" znacka

4. Koupit zakladni model od Laco, nejdrazsi ale kupuju si opravdu tradicniho vyrobce, vim kde hodinky montovaly:-)pekny pilotni vzhled, novy model ma hezci pouzdro a mene napisu. Podpora v cr atd. Nevyhoda zakladni model se zakladnim strojkem..

 

Chci to rozseknout do jeziska pak to tady zamknu a utecu:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vem Tisell . Kdo z lidí mimo toto fórum v tvém okolí zná Laco ? Bez urážky, ten název bude povědomej spíš našim spoluobčanům, tady u nás v Brně početně zastoupeným např. na ulici Cejl. A to se vší úctou k historii značky.

Zpracování bude dobrý, pro tebe vhodná velikost, stroj přesnej a kvalitní, vzhled klasických pilotek, bez loga a to že bude někde na dýnku Tisell... ?

Za danou cenu jsou prostě fajn a jak je psáno výše, když tě to chytne a budeš chtít echt pilotky, tak jak mají být, tak je v poho střelíš, došetříš a koupíš něco pořádnýho s ručním nátahem atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...