Přejít na obsah

Oris - Hamilton - Certina -


Doporučené příspěvky

Dobrý den , rád bych poprosil touto cestou o radu s výběrem hodinek ... Mám tyto kandidáty a mám je zatím i v tomto pořadí ... Vodotěstnost mě je celkem fuk , další do výběru už nechci , velikost asi do těch 42mm taky vyhovuje ... 

Prosím tedy o radu jaký strojek je lepší , nebo je to výceméně fuk :) - tam nevím která bije :)

Děkuji za komenty ..., odkazy jsou jen pro příklad, nakupovat asi na Ebay ...

 

 

 Oris 733-7670-4071LS

https://www.jomashop.com/oris-watch-733-7670-4071ls.html

 

Hamilton H32755851

https://www.jomashop.com/hamilton-watch-h32755851.html

 

Certina C029.407.16.081.00

https://www.helveti.cz/certina-c0294071608100

 

Hamilton H42415541

https://www.jomashop.com/hamilton-watch-h42415541.html

 

Děkuji za všechny postřehy, zkušenosti ...

 

FREDERIQUE CONSTANT FC-303WN5B60S

https://www.jomashop.com/frederique-constant-watch-fc-303wn5b60s.html

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti jde jen o strojek, je to víceméně fuk. Všechny strojky jsou odvozené od ETA 2824-2, velmi běžného a spolehlivého stroje, jehož klony vyrábí dneska ve Švýcarsku mimo jiné i Sellita (to bude nejspíš případ Orisu a FC, ale můžu se mýlit). Hamiltony a Certiny mají modernější verzi ETA C07.111, někdy ozančovanou jako Powermatic 80. Má sníženou frekvenci z 28800 bph na 21600 bph. Díky tomu má prodlouženou dobu chodu nataženého strojku z cca 40 až na 80 hodin. Cenou za to by mohla mírně nižší přesnost, ale možná mě zkušenější kolegové opraví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zkusím něco málo přidat z vlastní zkušenosti, především ke značce Oris.

 

Jak známo, mám poměrně velký rozptyl značek, které mám rád, počínaje Seikem, konče špičkovými modely Panerai (mezitím IWC, Breitling, Omega, Glashütte atd.), čili rozptyl opravdu velký. Dost dlouho jsem značku Oris přehlížel a byl jsem dost zaujatý vůči tomu, že nahrazovali švýcarskou ETU sesterskou Sellitou, nevím proč, ale ETA je mi bližší stran hodinkových strojků. První moje Orisy (zkušenost s touto značkou) byly pilotky, mám rád specialitky a kromě jedněch diverů, byly právě Orisky vždy něčím vyjímečné, vezmu to tedy chronologicky.

 

1. Big Crown Pro Pilot Altimeter Rega Limited.

  • 47 mm - pro mě super velikost
  • použití vrstvených uhlíkových vláken - v kostce - lehčí a údajně pevnější - myslel jsem, že je to marketing, ale nebyl, skutečně je to něco mezi ocelí a keramikou za příjemnou cenu oproti keramice.
  • první hodinky vůbec s mechanickým výškoměrem - tohle mám na Orisu rád, opravdu promyšlené a inovativní technologie.
  •  - Sellita SW 200 - jediná nevýhoda, pro mě malá rezerva chodu.
  •  - obrovský propad na ceně v re-sale. Nové stály lehce přes 100kkč, prodej byl kolem 72kkč za téměř nový model.

2. Aquis Red Limited

  • Příjemných 43mm, které mě ale rychle omrzely.
  • Krásný šedý číselník s červenými prvky
  • Perfektní zpracování bez jediné chyby - hodinky dost často prohlížím pod lupou a těším se z detailů.
  • Špičkový náramek - troufám si bez okolků tvrdit, že lepší než Breitling. Je velmi pohodlný a výtečně se nosí. Třešnička na dortu je spona.
  • - umístění korunky vlevo - sice netlačí do ruky, ale nastavování je na nic, nemám ten cit, možná jen můj problém.
  • - opět Sellita SW 200 - tady jsem ale přišel na výhody, kdy vteřinová ručka Sellity je mnohem kultivovanější než u Ety :D ... nicméně rezerva 38h je bída.

3. Prodiver Pointer Moon

  • špičkové Orisky, které mám moc rád - velikost 49mm
  • zámek lunety "rotation safety system", kdy se dá luneta uzamknout - Oris tuto funkci vyvíjel dva roky se spolupráci s prof. potápěči. Po dvou letech tuto specialitku dali do modelu ProDiver Chrono a disponuje jí i tento model. 
  • vůbec první hodinky s ukazatelem měsíčního cyklu a zároveň rozpětí přílivu a odlivu. Komplikace, kterou uvítá především profesionální potapěč, který pod vodou tráví dlouhou dobu několika dnů i týdnů v tzv. saturaci (například při opravách ropných plošin a podobně).
  • titanové pouzdro + náramek - jsou krásně lehké a nepodléhají vnějším vlivům.
  •  - opět Sellita :D :D :D

Takže, za sebe jsem shrnul tak nějak v kostce, značku Oris. Rozepsal jsem svoje postřehy za dobu, co jsem je měl nebo mám. Osobně si jako milovník nejen mechanických hodinek myslím, že Oris je zde velmi podceňovanou značkou. Přitom je dost inovativní ve vývoji a především má velmi zajímavou historii v dobách "digitální krize", která (historie) mi je sympatická. Pokud je můžeš mít za tuto cenu je to jasný favorit. Jak si můžeš všimnout u všech modelů, které jsem měl pyskuju na Sellitu, která je sice velmi dobrá stran chodu strojku, přesnosti a plynulosti chodu vteřinovky bez značných trhů, ale pro člověka, jež hodinky střída, je to zbytečný opruz, protože tyto strojky disponují rezervou chodu 38 hodin (já jsem naměřil 40hodin) a ta je tedy dost krátká. Sice ne o moc, ale oproti Etě s 2824-2 nebo 7750, kde mám naměřeno nějakých 50 hodin rezervy, přičemž deset hodin rezervy chodu je při střídání ob dva dny docela zásadní hodnota. Alepsoň pro mě. Takže v tomto směru se zdá být super Hamilton s 80h power reserve. Nicméně už jsem pochopil, že Oris je pro mě značkou, jíž jako jedné z mála tuto "chybku" odpustím, protože disponuje více superlativy, než jen krátká rezerva chodu, alespoň z pohledu člověka, který má v hodinkovém světě rád inovace a vývoj vpřed. Snad Ti to lehce usnadní rozhodování o značce.

 

Tak a teď jdu zase něco dělat :D ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MegaXXLzávislák - super děkuji ,,, já je budu nosit v podstatě nonstop,když to přeženu ,tak rezerva 38h je dostatečná, nebo s ní umím žít :) Jsem rád ze reakci a mám o další krok blíže k Oris :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač, od toho jsme tady. Můj názor na rezervu chodu je značně ovlivněný zkušenostmi se špičkovými 8mi až 10ti denními rezervami nátahu, takže tohle nelze brát uplně, jako bernou minci, je to čistě můj pohled. V tomhle ohledu jasně vyhrává Hamilton, ale jak jsem psal, Orisu ledascos odpustím :) . Hlavně dobře vyber. Jo a ještě taková poznámka u Jomashopu - při objednávce je sice hezká celková cena po slevě, ale je nutno počítat s náklady + DPH, clo a doprava - což ve výsledku cenu rychle srovná s konkurencí v EU - výhodou v nákupu v EU je plnohodnotná záruka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych se rád zeptal mám se bát poškrábání , ošoupání ?? Ptám se asi blbě ,ale nerad bych měl za rok černou barvu pryč :)

 

https://www.jomashop.com/hamilton-watch-h32685731.html

 

opět děkuji ...

 

Případně nějaký evropský tip na to kde koupit Oris, nebo Hamliton ? Ten můj právě vyhořel ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už tady padnul Ward, moc bych neváhal a bral tyto z inzerce... 5 dní rezerva, vypadají v super stavu, bez s*aní s celnicí apod... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/112922-p-christopher-ward-c9-40mm/

 

super nabídka,ale mě u této značky chybí luminiscence 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, za mě Wardy nebo Hamiltony. A důvod? Wardi mají bezva přístup k zákazníkovi - registruješ se a chodí ti několikrát ročně časopis s novinkami, slevové kupony atd. 5letá záruka atd. Mám od nich Tridenty, a max spokojenost. Hamiltony - sám se chystám na Khaki Field koupi. Orisi jsou taky bezva , ikdyž pro mě spíše Divers 65. Přeji pevnou ruku při výběru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...