Přejít na obsah

Povolený rotor 7S26C


kubik.g

Doporučené příspěvky

Zdravím, chci se zeptat - mám hodinky Seiko SNXS77, strojek 7S26C automat. Včera večer jsem si všiml přes průhledné dýnko že je rotor povolený, na světle je to při určité poloze vidět, a také když s hodinkami zatřesu tak je to cítit že se rotor viklá. Dnes jsem tedy zašel k hodináři, ten sundal víčko, kouknul na ně a zkonstatoval že šroub jistící rotor je utažený a bral pinzetou za rotor a tvrdil že se nic neviklá - ještě se tvářil jako co si to vymejšlím za kraviny :eek: . Teď si tedy nejsem jistej jestli se takhle neviklá už od novejch a všiml jsem si toho až teď, nebo se mi nějak poškodilo ložisko (nosím je do práce takže nějakej náraz už znají, ale zase je mám teprv 2 měsíce). Reklamovat se mi je nechce, taky by to asi neuznali když už byly otevřený. Takže teď ani nevim jestli je vůbec mám nosit - jinak jdou v pohodě, čas přesnej, nezastavujou se ani přes noc co je sundavám, prostě OK. Nevím, poraďte mi jestli to mám řešit nebo je to OK. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto jsem řešil taky u nových skx007. Při zatřesení s hodinkami se v nich prostě cosi hýbe. Byl jsem u hodínáře, a ten mi řekl, že je to naprosto normální. Hodinky ani neotvíral, soudil jen podle zvuku. Hodinky mi jdou, opožďují se 15s denně a nikdy se nezastavily. Dostaly se mi na pár dní do ruky monstra (stejný strojek) a zvuk z nich vycházel podobný. Tak jsem to přestal řešit. Ze začátku mě to ale dost štvalo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za názor. Já si taky myslím že jenom plaším, že to moc hrotim, ale zase jsem si jistej že když byly nový tak takhle při zatřesení ?nerachotily?. Uvidím tedy, zatím jdou spolehlivě, kdyby se něco s nima stalo tak zajdu za hodinářem znova. Jen jsem z toho takovej mrzutej, aby se mi nerozbily  :crying_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U SNZG13 7s36 jsem měl stejný pocit vyklajícího se rotoru. Při otevření a regulaci ho hodinář zkoušel dotáhnout, řekl že je dotažený na doraz. V masivnějších hodinkách to nepociťuju. V těch menších pětkách je rotor víc "slyšet".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Moje jsou po půroce nošení taky hlučnější, ale já měl naopak ze začátku pocit, že se rotoru nechce moc otáčet, takže teď to považuju za dobrý stav. jen mi moc nevyhovuje malá rezerva nátahu - 40 hodin mi snad ještě nikdy nedaly. Obvykle dají kolem jednoho dne, takže i teď, když sedím u PC s nimi jak mamlas v ruce občas třesu, abych nemusel štelovat čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...