Přejít na obsah

CORUM ADMIRAL?S CUP AC-ONE 45


Doporučené příspěvky

CORUM ADMIRAL?S CUP AC-ONE 45 Double Tourbillon A108/02337

 

Tak přesně takto zní celé označení hodinek, které jsem si díky laskavé pomocí několika členů našeho chronomagorického spolku přivezl včera ze Švýcarska.

 

Po tomhle vcelku unikátním kousku jsem pokukoval již od poloviny roku 2016. Od roku 2015 jsou distribuovány ve třech verzích: titanové, růžové zlato a růžové zlato se spoustou kamínků. Jakkoli jsem samozřejmě chtěl udělat radost škodolibému Tikalovi, a koupit si zase něco s šutrama, cenovka okolo sta tisíce dolarů plus očekávané výpalné pro naše drahé celníky mne udržela při zemi. V roce 2016 se ceny titanové verze (pokud se nemýlím, bylo jí vyrobeno 25 kusů) pohybovaly okolo padesáti tisíc. Někdy ke konci roku se mi podařilo být v dražbě na americké ebay druhý v pořadí. Vzhledem k tomu, že prodejcem byl známý hodinkový šizuňk a vekslák, který si na své dražby přihazuje takřka s geniální strategií, bylo mi jasné, že za chvíli v mém mailu přistane oblíbená Second chance offer.

 

Stalo se. Ani ne za den, se na mne usmívala rádoby kulantní nabídka, abych hodinky koupil za mnou nejvyšší, avšak z pohledu dražby druhou, cenu. Protože nemám na hlavě jitrnici, a hrátky se Second chance neabsolvuji poprvé, promptně odešel do amíkova milý email asi tohoto znění.:

Nazdar, to jseš fakt strašně hodnej, že ni nabízíš koupi za mou nabídku, kterou vyšponoval někdo, kdo se na Tebe teď ?vykašlal?. Z mého úhlu pohledu je jediná nyní reálná cena ta, která o minimální příhoz převyšuje nabídku třetího v pořadí. Oba víme, o co jde, tak nedělej Zagorku a pojď se domluvit. A protože toho mám moc, tady máš mailovou adresu mého vyjednavače.

 

Vyjednavač vyjednával dobře, akorát prodejci jeblo, takže ani on, ani já jsme z obchodu neměli vůbec nic. Prodejce si nechal své zboží, a já své peníze.

Pak bylo rok ticho po pěšině. Je to vcelku pochopitelné, protože těchto hodinek je fakt málo, a double tourbillon je dost velká vychytávka na to, aby si udržela svou cenu. Nějaké obchody po světě sice proběhly, ale nic, co by bylo zajímavé pro chudého žida. Teprve letos o Vánocích, kdy sjezdovky zasypávaly spousty sněhu, a já chlastal a prudil na Chronomagu, se objevila jedna zajímavá nabídka ve Švýcarsku.

 

Problém byl, že ti hoši z alpské země nás považují za bandu nomádů, takže registrace na ricardo.ch je pro nás, burany z východní Evropy nemožná. Naštěstí vše vyřešili ve spolupráci naši dva zasloužilí členové, a já se mohl, byť pod švýcarským nickem, dražby zúčastnit. Rád bych Vám tady teď popsal dramatický průběh přihazování a souboj nabídek tak, jak do posledních okamžiků probíhala. Bohužel. Pravý opak jest pravdou. Poklidnou hladinu alpského cenového jezírka rozvířila pouze jediná nabídka, která přistála asi tak vteřinu před koncem dražby. Nabídka byla rovna minimální ceně plus sto CHF. Tato nabídka, jak laskavý čtenář tuší, byla moje.

 

To vše se odehrálo prvého ledna. Pak již mi nezbylo, než rozbít prasátko, české korunky směnit za švýcarské frfně, a vyrazit do země mléka a čokolády. Jako obvykle mi společnost na cestách dělal Kamil, jehož jediným problémem bylo se nalodit v 6:00. To je pro něj čas, který zkrátka zná jen jednou denně, a to v podvečer.

V pátek večer jsme se po 1300 kilometrech, spoustě hodin v autě a osezenými zadky vrátili do matičky stověžaté. S jediným rozdílem. Na mém zápěstí tikaly tyhle nové krásky:

 

CORUM ADMIRAL?S CUP AC-ONE 45 Double Tourbillon A108/02337

Titanové pouzdro o průměru 45 mm

Safírové sklo a šroubované dýnko s průhledem

Mosazný číselník šedé barvy s rhodiovanými indexy

Černý krokouš opatřený titanovou překlápěcí sponou

Manuální nátah s rezervou chodu 72 hodin

Kalibr CO 1008, ale hlavně

DVA TOURBILLONY!

 

Přikládám zatím jen oficiální foto (http://jzandf.com) ale již osobní postřehy, a slibuji, že jakmile budu u foťáku a světel, vlastní fotky doplním. Takže:

 

Biturbo 1.jpg

 

Hodinky jsou i přes svou relativně značnou velikost 45 mm perfektně nositelné. Přispívá k tomu lehkost titanového pouzdra, jejich tvar a vychytané vyztužení řemene v oblasti stěžejek. Display i přes umístění biturba a retrográdního data není nikterak přeplácaný, a je perfektně čitelný i při absenci indexů v jeho dolní polovině. Spona jde naprosto sametově a svou šíří i délkou je na mé průměrné zápěstí perfektně padnoucí. Průhled na strojek je zkrátka fajn. Pohled na puristicky zakrytý manuální nátah je milým osvěžením pro oči zvyklé sledovat to neustálé nervózní vrtění rotorů hodinek s automatickým nátahem.

 

Celek je IMHO velmi casual, a k mé nové kariéře flinka nemusícího nosit obleky se výborně hodí.

Na závěr se sluší poděkovat.

 

Special thanks to (in alphabetical order):

Financ, Kamil and Rodkopf.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Berte, to je tedy příběh! Ale co je důležité, je se šťastným koncem. Jinak k hodinkám - tvl, to je mašina ten kalibr! Tvojí radost naprosto chápu a hodinky ti moc přeju - myslím, že moc lidí s takovými hodinkami u nás nepotkáš. Ať slouží!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:blink: ... trosku mi jde z toho hlava kolem, klasicke "gratuluji" v tomto pripade bude pusobit nemistne... Tohle uz je svet HH, ktery budu asi vzdy jen sledovat zpovzdali..  :sweatdrop:  Paradni pribeh a hlavne neskutecne.. hodinky (?). Dve turba.. Ctu a vidim poprve, jdu si hned o tom neco precist, at si nepripadam jako uplnej de_il :D Tento stroj hodlas skutecne nosit na ruce nebo budou vetsinu casu travit nekde v sejfu? Kolik firem (lidi?) na svete zvladne tuhle komplikaci? Urcite budeme radi za mnohem vice informaci..! :smile_anim:A samozrejme blahopreji k tomuto umeleckemu dilu !  :punk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace, todle je vážně pořádný úlovek.

Hodinky parádní a jak jsi sám řekl, byť jsou v nich rovnou dvě turba, tak to vůbec nevypadá přeplácaně, nebo nepřehledně, což je super. Snoubí se tu pohled na perfektní komplikaci a přitom bezproblémová čitelnost, což se až tak často nestává. Přijde mi, že většina výrobců to v takových kategoriích už moc přehání a z hodinek je pak sice krásné umělecké dílo, ovšem původ uniká, protože odečíst na nich tu základní veličinu, kterou je čas nikdo nedokáže :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Husty Berte, moc Ti je preji a jsem rad, ze vse dobre dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju a stojím v němém úžasu. Takovouhle pecku už bych tu skoro ani nečekal, v záplavě mainstreamu. K Tobě námořní značka sedí skvěle. Čitelnosti ve spodní bezindexové části určitě dost pomáhá i pro Corum typický danáctiúhelníkový tvar lunety. Ten "chybějící šroubek" mě praštil do očí také, ale v téhle třídě si nedokážu pochybení v designu ani servisu představit, tedy to bude jen účelový otvor? Už se nemůžu dočkat živých fotek! Klobouček s úklonou.

 

Edit: Vážně chybí, to je u oficiální fotky velká ostuda.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jedny z nej pecek co proběhlo fórem. Jsou krásné. Navíc, od Berta perfektní reportáž, jak je ostatně zvykem. Co kdybys začal psát příběhy s hodinkovou tématikou a vydal to knižně? Já bych určitě měl o jeden výtisk s podpisem autora zájem :-).

Upraveno uživatelem habadej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...