Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím. V únoru se na ně chystám, buď tyto nebo Sinn 104 nebo Oris sixty five. Chci je jako casual protiklad k RLX Datejust II, který mám jako everyday watch. Je mi celkem u prdele, ze je to homage, moderní suby mě tak neberou, zajímá mě na nich kvalita, kterou všichni vyzdvihujou, včetně předměstí. Rolexky mi delaji +1s/d a to je moc příjemný. Díky za recenzi, potvrzující moje dosavadní dojmy. Steinhart mám taky, kvalita v pohodě, vadí mi ale ten zmršenej kyklop a způsob připojení kovového tahu k solid end links.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Někde na watchuseek jsem zahlédl info, že Ginault na druhou polovinu roku chystá GMT, to jsem docela zvědav.

 

Jinak za posledních 24 hodin mám +3s. Od příchodu domů cca v 18:30 do ranního odchodu cca v 6:30 jsem je odložil na korunku. Asi to chce čas, všude píšou, že s nimi mají odchylku 1-2s.

Upraveno uživatelem Mr. Igelit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen se chci zeptat, jaký dojem máš po nějaké době z výložky lunety? To je hliník? Působí to odolně? já jsem, i když jsem pokud jde o design příznivcem vintage modelů, byl dost zklamán, jak rychle se mi GMT luneta na Steinhart Ocean One poškrábala, nakonec jsem ji sám vyměnil za keramickou. U jiných hodinek mi i ten hliník vydržel mnohem déle ve slušném stavu. Jako to vypadá u Ginaultu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, hodinky mám dva týdny, tak je na posouzení odolnosti vložky lunety asi ještě brzo. Je to hliník a působí to všechno odolně :-) Víc ti k tomu teď asi nedokážu říct..

 

Asi to hodně záleží na tom, kdo hodinky nosí. Měl jsem přes rok SKX009 (teď jsem je koupil zas) a na lunetě jsem neměl ani fous.

 

Ono je to u mě daný taky tím, že jsem na svoje věci dost (možná až moc) opatrnej :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Vypadá to, že jo :-)

 

Tady se o tom trochu rozepisujou:

https://ginault.com/crystal-dial/

 

Souhlasím - pokud někomu nevadí homage a chce fakt pěkný hodinky, tak to stojí za zvážení. Navíc se slevou se člověk dostane na úroveň Davosy (možná i níž, nevím, za kolik se teď dají sehnat)...

Jinak z fotek to tak nevypadá, ale ty indexy a ručičky je trochu odlišují, takže na první pohled vypadají mnohem míň "kopírkově" než Ocean One 39 (které jsem měl), byť marketingově se tím vůbec netají, spíš naopak...

 

Ještě kdyby v nich byla třeba ta ETA Elaboré jako v těch Oceanech, tak by to bylo úplně super :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Děkuju. Jo, tah je famózní. Nemohu sice srovnávat s SUBc, ale nedovedu si představit, že by se na něm dalo něco ještě zlepšit :-)

 

Jinak celkově jsem z hodinek stále nadšen a dál už nehledám. Respektive mám na cestě Vostok, teď mi přibyly G-Shocky, ale (zatím) nehledám dál ve smyslu lepších a dražších hodinek..

 

Vlastně ano - dost se těším na jejich chystané GMT :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zlepšit je asi vždycky co, ale za ty peníze to mají udělaný vážně dost slušně, to se teda musí nechat.

Škoda, že ve stejné kvalitě nezkusí i něco vlastního. To by mohlo být zajímavý. Poměr cena/kvalita zpracování tady bude dost slušnej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju! Jó, ty by se mi taky líbily :-) Pokud vím, tak rozdíl je jenom v lunetě, ne? Snad se někde budou dát pořídit sólo.

 

Někde jsem viděl, jak tam někdo dal zelenou lunetu ála Rolex Kermit a vypadalo to dost dobře (ale měl, tuším, verzi se šmoulími indexy). Mám pocit, že jsem četl, že tam pasují jakékoliv eBayové aftermarket lunety na staré suby... Takže modding potenciál tu je :-)

 

Na recenzi se moc těším!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pri pozeraní na youtube mi vyskočilo velmi zaujímavé video, kde týpek porovnáva Ginault Ocean Rover a Rolex Submariner. 

 

Určite stojí za pozretie  :rolleyes:

pěkné, viděl jsem na ginault date předělaný rolex safír plus rolex ručičky. nevím co si o tom myslet. pokud by byl zájem, tak to najdu..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...