Přejít na obsah

Mido Inspired By Architecture


Sedlin

Doporučené příspěvky

ciferník je lahůdka a odkazuje na ten střešní světlík muzea

post-24979-0-66730500-1515534176_thumb.jpg

 

a z boku tuná

"The case (40mm x 12mm, 50 meters water resistance) directly reflects the spiraling shape of the Museum's exterior, which is thought to have been inspired (as was the interior, for that matter) by the shell of the marine mollusc known as the chambered nautilus"

post-24979-0-32709300-1515534151_thumb.jpg

 

doporučuju přečíst článek na Hodinkee.com (viz. odkaz na zdroj)

Upraveno uživatelem Sedlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle je hodne velka parada. S tim cifrem si krasne vyhrali. Tvar pouzdra bez nozek je nezvyklej. I kdyz jsou 40mm, tak diky chybejicim nozkam budou pekne sedet na ruce, viz fotky v clanku. Navic cena dle me neni zas az takovej ulet, na to, ze to je limitka a chronometr. Za me palec nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Už měsíc sem průběžně lezu, koukám na ně a nevím, co si mám myslet. Jednotlivé detaily se mi líbí - pouzdro inspirované tvarem starší kulaté věže Guggenheimova muzea, včetně horizontálního členění fasády (a je fuk, že v reálu je to spirála).... sklo... korunka.... rehaut s gravírováním... prolisy na cifru volně citující prosklenou kupoli muzea... zářezy v dýnku opakující tento motiv... a moc pěkná je i struktura a barva cifru. Nejde mi k tomu ale tvar a jednoduchost indexů a ruček. Dohromady to (jen pro mne, samozřejmě) nefunguje. Přijde mi, že se na malé ploše střetává dynamická geometrie Wrigtovy moderny se statickým minimalismem indexů, aniž by k tomu byl důvod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...