Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vím, že už to někteří v mém okolí řešili a i na fóru jsem pár příspěvků dohledal. Ale třeba je vás ještě mnohem víc, kteří podobnou věc realizovali, ale nikde to nepublikovali.

 

Koupil jsem k narození syna hodinky, které bych mu jednou rád věnoval s odkazem, že jsem je pořídil právě pro něj.. a třeba i on je pak zase pošle dál. Zkrátka hodinky, které by se dědily z otce na syna

Moje otázka zní, jak jste řešili gravírování nebo jinou formu věnování. 

 

Uvažuju tak, že jestli by synátor měl jednou hodinky "poslat dál", tak asi není nejvhodnější na ně vygravírovat jeho celé jméno, ale třeba jenom příjmení a datum. 

 

A co jsem pořídil? Seiko Presage SPB059J1 ... asi nemá smysl hodnotit, jestli ty hodinky časem budou nebo nebudou mít cenu. Pro mě je spíš důležitá ta hodnota spojená s okamžikem, který mi připomínají :)

 

post-21335-0-91337600-1515621660_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to off topic, ale nadá mi to ... Jak se liší od SPB041J1 ?

 

Mám hodinky po otci i dědovi a spíš to byla iniciativa "zdola" ;)

Synovi vnucuju hodinky a odpovídá mi: na co by mi to bylo? :(

 

Mají navíc označení "Presage" .. nápis "Automatic" už není psacím.. To jsou jediné změny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to tam bouchnul i se jménem. Bez by mi to přišlo takové bezpohlavní. Myslím, že první v řadě by měl být identifikovaný.

 

Ano, tohle si taky říkám, že to nebude zase tak hezké věnování, když to nebude celým jménem.. ale když se na to podíváš pohledem "syna mého syna"? Ale zase by měl hodinky po tátovi, které nesou jeho jméno.. to by nemuselo být tak zlé.. možná máš pravdu a půjde tam celé jméno. 

 

Máte někdo nějaké příklady hezkého vyhotovení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sice nepomůžu, ale děkuju za nápad! Synek se taky narodil nedávno a já při té příležitosti koupil Seika - taky s cílem mu je jednou předat, ale to věnování mě nenapadlo... Kdyby sem někdo hodil nějakou fotku pro inspiraci, taky bych to ocenil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velice inspirativní téma. Obzvlášť mě nahlodává v návaznosti s připravovanou limitkou Prim bronze. Ale v tom případě bych to musel vzít třikrát a nejsem si tak zcela jist, zda by se to setkalo s nějakým kladným ohlasem, takže to asi nechám usnout. Ale hlodá to, hlodá. Synové 25 a 22 ze mě mají s Primkama zatím spíš srandu a dcerka 1.5 z toho nemá rozum, i když ta by to asi ocenila nejvíc. :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se spis bojím, ze až mu za 20 let slavnostně predas nějaké Seiko a on řekne ?hm dík?. Proste to bude mít jinak a tvoji vášeň sdílet nebude.

 

U mě naopak předání kapesních hodinek po dědečkovi odstartovalo zájem o hodinky.

Myslím, že to nechce žádný nátlak v dětství, zatím vždy, když děti do něčeho lákám (koníčky, ...), tak to končí spíše slušným odmítnutím nebo dokonce revoltou (pubertální dcera).

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se na nějaké gravírování vykašlal. Když mu hodinky předáš, bude i tak vědět od koho jsou.... a budou to vědět i další generace po něm. Navíc ti odpadne vymýšlení toho co tam napsat.

 

Něco podobného mám sám doma. Hodinky si pořídil můj děda, už někdy v roce 1936. Na ruce je nosil celý život. Měl jen tyhle a stačily mu. Pak je měl táta, od dědovo smrti až po mojí promoci, kdy mi je předal. Slavnostně na oslavě.... v plechové krabičce  Prim - MPM Quality. Vyděsilo mě co tam bude a už jsem nasazoval nucený úsměv a trosil poznámku jako jééé Primky... to je ale překvapení..  po otevření tam byly dědovo HODINKY :-).

 

Hodinky jsou bez náspisu, bez gravírování, ale já vím od koho jsou a jakou cestu ke mě ušly....

 

post-20230-0-34917600-1515912568_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to vyřešil limitkama z Eltonu. První dcera Igen Nodate, druhá dcera je komplikovanější, prvně jsem počítal s Igen RAF, ale rodili jsme až po novém roce, takže mám z 2017 ještě PSII nodate bronze...

 

Nicméně to beru tak, že to bude vzpomínka na tátu a pokud holky vychováme rozumně, tak snad neřeknou, že jsem trapnej fotr a měl jsem koupit raději nejnovější model eyePhone 2034 :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám v kufříku po dědovi Elogy a po tátovi Doxy. Normálně to nenosím, jen občas protáhnu a natáhnu v domácím prostředí. Vzhledem k tomu, že to byl ve své době běžný spotřebák a nevykazuje to žádné lepší materiály ani parametry, tak mě to ani neláká. Nejsou moc kontrastní a to mi zrovna nevyhovuje. Jako retro si jen příležitostně beru sovětské, to je tak akorát. 

Ale bych se jen zmínil, že limitka Davosa/RAF byl dobrý počin a skvělý výsledek. Pro mne na běžné nošení na mou ruku mi to přišlo moc velké možná i "luxus" bo na běžný den mi stačí Seiko. A tak jsou stále RAFky pod fólii v šuplíku. Ale věnoval jsem je na dálku a současně odkázal synovi za mořem. Byl z toho nadšen a to viděl jen obrázky.  :notworthy: To mi docela potěšilo.

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dědovi mám krásné traktory, které nosím jen tu a tam, ale zůstanou u mě dokud neobuji kecky. Po tátovi jsem měl Pobedy, ale ty bohužel zhasly, když jsem sloužil na vojně. Pro dceru mám orlíky 38 a uvidí se co pro kluka. Nedělám si iluze, že by to po mě nosili, ale pokud ano, budu mít radost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem pořídil krásné omegy PO z roku narození mojeho kluka (2010). Až přijde ta správná chvíle, tak je dostane. Jenže jsem se do nich sám trochu zamiloval, tak uvidím jestli to bude k 18., státnicím, svatbě, vnukovi...

Do té doby mu je rád pohlídám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mám hotové. Nechtěl jsem, aby to bylo nějaké hogo-fogo.. spíš nenápadnější, aby to nekazilo celkový dojem z hodinek. Proto jsem nápisy nechal umístit mezi nožky (mimochodem na dýnku není téměř žádné místo, takže v úvahu ještě přicházela levá strana pouzdra).

A musím říct, že prvotní dojmy jsou skvělé. Když chci, nápis za řemínkem vidím..ale většině lidí to dle mého unikne a tak to má být. 

 

Pro mě teď mají hodinky subjektivně vyšší hodnotu, mám je radši a těším se, až je synovi jednou předám. Aktuálně mi budou připomínat jeho narození.

 

post-21335-0-50577800-1536748914_thumb.jpg

 

Z tohoto pohledu je nápis hodně patrný, ale při pohledu trošku více shora už není vidět skoro vůbec. 

 

post-21335-0-29710300-1536748938_thumb.jpgpost-21335-0-29086700-1536748954_thumb.jpgpost-21335-0-32608300-1536748970_thumb.jpgpost-21335-0-17970200-1536748982_thumb.jpgpost-21335-0-65999500-1536748994_thumb.jpgpost-21335-0-57194500-1536749008_thumb.jpg

 

Fotky jsou jenom mobilovky a taky jsem mohl hodinky trošku vyleštit, ale to snad omluvíte. Tu dokumentární funkci to plní :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...