Přejít na obsah

Nová řada Polaris


Exiztence

Doporučené příspěvky

Jelikož má model Polaris tento rok 50 let rozhodlo se JLC udělat novou řadu dle legendárního diver budíku :>

"novodobé modely" mají všechny prosklené dýnko, "reedice" pevné. 100 WR pro "novodobé", 200 WR pro "reedice"

Polaris Memovox je 1000 limitka, zbytek normální produkce.

Time Only

home_5487056.jpg

home_5487061.jpg

home_5487066.jpg

Chronograph

jlc_5487299.jpg

jlc_5487296.jpg

jlc_5487331.jpg

 

Chronograph WorldTime

rolex_5489046.jpg

rolex_5489041.jpg

 

Polaris Date

rolex_5489099.jpg

rolex_5489094.jpg

rolex_5489104.jpg

 

Polaris Memovox

rolex_5489139.jpg

 

 

Více: http://www.watchprosite.com/jaeger-lecoultre/sihh-2018-a-new-line-of-watches-jaeger-lecoultre-polaris-automatic-chronograph-chronograph-world-time-polaris-date-and-polaris-memovox-/2.1178441.9396221/

Upraveno uživatelem Exiztence
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mě se nejvíc líbí samozřejmě Polaris Memovox a Date model, 200WR pouzdra s dýnkem bez průhledu a furt mě ještě baví fauxpatina. Ty gumy se na ty poslední dva modely moc nehodí imo, vypadají jak sundané z Aquatimerů, tropic style řemen co se dával k Tribute to Memovox / Tribute to Polaris / Tribute to Deep Sea by byl mnohem lepší.

Upraveno uživatelem Exiztence
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsechny se mi libi i chrona a to uz je co rict!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sledoval jsem napjatě JLC na IG, jak zveřejňovali jednotlivý detaily.

 

To, že šipka budíčku Memovoxu má lumi, z toho dělá naprostej nářez.

Polaris Memovox je tak pěknej, že bych jim odpustil i tu stařenou lumi.

 

Klasickej Polaris No date na kovu je pak pěkná HH konkurence do EDC kategorie, kde benchmarkem je RLX Exp. Ono se to nezdá, ale ty netypicky ostrý hrany a povrchový úpravy jsou novej vítr do decentí produkce JLC.

 

Ceny jsou holt takový, jaký JLC má, no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Starý Polarisky (nejlíp verze se snakehead ručkama) pro mne jsou něco jako svatý grál a jedny z nejhezčích hodinek vúbec. Nová řada JLC mi samozřejmě v první chvíli udělala velkou radost.

 

Teď s odstupem ale musím říct, že i když se mi hrozně líbí nové ručky i ciferníky, ta pouzdra s mohutnýma nožkama, ostrýma hranama a hrubým "metličkovým" brusem se mi z praktického hlediska zamlouvají méně než jednoduchá a elegantní stará pouzdra. Na obrázku to vypadá peckově a v produkci JLC osvěživě, přesně jak píše Bandi, ale při každodenním nošení bych sám za sebe dal přednost tomu, kdyby se u tvaru pouzdra drželi klasiky, která mi přijde elegantnější a se snadněji udržovatelnou povrchovkou.

 

S mohutnějšíma a opticky kratšíma nožkama možná souvisí i volba moderního gumového řemene - třeba se báli, že klasický "vintage" tropic by se s moderní interpretací pouzdra Polarisek už tloukl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oceňuju, že v JLC vymysleli nové sportovní pouzdro (o Master Compressor se už pár let spekulovalo, že se vyřadí z produkce), některé prvky (skoro soudečkový tvar, masivní nožky, nahrubo kartáčovaný povrch) vypadají velmi zajímavě, jak působí jako celek, jako hmota, to si z těch fotek většinou jen z anfasu nedokážu představit.

Co se týče číselníku, nemohu si pomoct, např. u nového memovoxu jsou tam hned tři druhy povrchů - u rádoby tool hodinek to vypadá příliš vyumělkovaně. Zkrátka - kde je ten přímočarý design Tribute to Polaris nebo Compressor Memovoxů...

A další věc: čím jsou hodinky osazeny. Najdeme v nich standardní strojky, takže např. základní cal. 899 nebo jeho klon (čas, čas + datumovka), tedy stejný strojek o tloušťce 4,60 mm (Mechano tomu říká "dámský strojek"), kterými jsou osazeny hodinky z řady Master Control a Master Ultra Thin.

 

Edit: vymysleli nové pouzdro a nový náramek.

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je třeba si uvědomit, že za tyhle peníze iwc prodává sellitu, takže v 41mm pouzdru s tím nemám problém. Kombinace více materiálů na cifru se mně líbí a podle reakcí na fórech, instagramu, atd, se líbí většině lidí. O to samozřejmě šlo, oslovit širší cilovku než staromilce, kteří je u velkých sérií neuživi. Retro je hezká věc, ale provozní náklady, marže a prodeje řeší každý výrobce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...