Přejít na obsah

Hodinky pro syna k narozeninám


Doporučené příspěvky

Prosím, moc bych potřebovala radu. Synovi bude 18. let a rádi bychom mu k nim dali hodinky. Cenová představa je ideálně někdo kolem 15 000,- plus minus. Maximální strop vidím tak na 17 000/19000, víc asi u muže neprojde :-)  Tím, že je to dárek, tak uvažujeme jen o nových. Je to vysoký, hubený kluk, žádný osvalený kulturista s mohutnou rukou, studijní typ :-) Dá se v této cenové hladině pořídit něco, co bude mít i po pár letech jinou hodnotu než pouze užitnou ? Aby alespoň trošku poučený laik poznal, že se výběru věnovala jiná péče než jen, "tady jsi v obchodě, vyber si a jdeme"Třeba si jednou zpětně bude říkat, že tento dárek ho přivedl k vášni pro hodinky, kdo ví.

 

Nejradši bychom předvybrali tak 4-5 variant a z těch by si on definitivně vybral My jsme sice dárci, ale nosit je bude on. Tak aby byly spokojené obě dvě strany. Myslím, že více se mu bude líbit sportovní varianta, ale třeba překvapí. Pročítala jsem diskuze, ale jsem úplně  bezradná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 80
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A nosí teďka nějaké hodinky? Jak jsou velké?

 

Napadají mě Glycine Combat Sub (tam je to u nás asi horší s dostupností, objednávalo by se z ciziny, ale do limitu by se to vejít mělo) - ty by možná byly trochu větší nebo Steinhart Ocean One 39 (pod limit) z Chronoshop.cz, velikostně akorát.

Upraveno uživatelem Mr. Igelit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15-17-19 neni 22 :-)

Tady už se totiž trochu operuje s tím, že by se manžel ukecal a ty 3k by se našly ;) je fakt, že mě taky hned napadly LHC... navíc Longines je zvučná značka s tradicí a i před laiky bude mít určitě ?machr index?.

 

Každopádně je pravda, že volba pohonu výběr hned ulehčí (hlavně rozpočtově)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den. Pokud není pro Vás problém nákup v zahraničním e-shopu , občas se objeví na chrono24 třeba Longines hydroconquest https://www.chrono24.cz/search/index.htm?dosearch=true&manufacturerIds=149&maxAgeInDays=0&models=221&movementTypes=1&pageSize=60&priceTo=-1&redirectToSearchIndex=true&sortorder=1&usedOrNew=new

V naši kotlině bych asi volil Tissot seastar, v případě oblekovek Tissot visiodate. https://www.anytimewatches.com/cz/tissot-t019-430-16-051-01.html?gclid=EAIaIQobChMI_-SRsKrh2AIVzLftCh3RwAeiEAQYAiABEgLnm_D_BwE

Určitě jsou fajn Christopher Ward C60 nebo Streinhart, ale machrindex je nízký a to asi pro kluka jeho věku je kritérium .

Já hlasuju za Longines velikost pouzdra 41, ideálně, když vám je někdo doveze z USA ( ne pošle, pak se platí clo)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak plnoletost je přeci jen zásadní událost. Hodinky by ji měly symbolizovat a i po letech třeba už jen z hodinkovnice připomínat beze studu. Navíc ten rozpočet už umožňuje švýcary v mechanice, což je bez debat jasnej symbol. Takže nechápu návrhy na přepálený low-costovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle mého soudu by se na takovou příležitost hodilo třeba něco z řady Presage od Seika (jeden tip z této řady už tu je),  třeba zde:

https://www.helveti.cz/seiko-srpb41j1

https://www.helveti.cz/seiko-ssa345j1

https://www.helveti.cz/seiko-ssa341j1

 

psal jsem i SZ :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páni, nechcem sa nikoho dotknúť, ale vážne si myslíte, že 18 ročný chalan nejako ocení mechanické hodinky? Ja si dovolím o tomto pochybovať. 

 

Volil by som radšej bezúdržbový solár.

 

Napr.:

https://www.helveti.cz/casio-liw-m700d-2a

https://www.helveti.cz/citizen-at8110-61e

https://www.helveti.cz/citizen-radio-controlled-cb0150-62l

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych se taky přiklonil na stranu LHC, za ty prachy hodně muziky.

 

Ať tu nejsou jen potápky a chrona, můžou se mu do vkusu trefit i minimalistické pilotky.

Menší (39mm): https://www.chronoshop.cz/archimede-pilot-m-39/archimede-pilot-39d

Větší (42mm): https://www.chronoshop.cz/archimede-pilot-42-a/archimede-pilot

 

Zvučného jména sice příliš nejsou, na druhou stranu s odkazem na tradiční design hodinek německého wehrmachtu, tzv. beobachtungsuhren.

 

Jinak za tenhle budget bych se vykašlal na quartz/solár/apod., což už také výše padlo. Pro 18ti letého kluka hádám nebude problém absorbovat určitou specifičnost mechanických hodinek ; navíc jak je zmíněno v zadání, třeba jej to navede na cestu fandy do hodinek.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

třeba jej to navede na cestu fandy do hodinek.

 

Chudák :-))

 

 

Jinak by fakt stálo za to vědět, jaké hodinky teď má, pokud nějaké nosí. Hlavně kvůli té velikosti.

 

Mimochodem takový soukromý postřeh - když jsem půjčoval tchánovi, tchyni a ženě do ruky kterékoliv svoje mechaniky (ať už to byly SKX, SARBy, 39mm Steinhart, Ginault, Orient Ray), tak mi všichni řekli, že ty hodinky jsou neskutečně těžké a že by něco takového na ruce mít nemohli. Jsou zvyklí nosit lehounké quartzky (pokud s tahem, tak ne plným), vážící nula nula nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zkusím hodit do placu i mé koně, takže něco od Alpiny, která má spoustu modelů takového sportovnějšího rázu. Prakticky kompletní sortiment je k vidění i v kamenné prodejně - Koscom, takže na ne můžete mrknout i naživo, případně vyzkoušet.

Řada Seastrong http://alpinawatches.com/alpina/seastrong/ s různými modely, některé mají i třeba smart funkce, což by v tomto věku také mohlo zaujmout, nebo řada Startimer, kdyby ho zaujalo něco pilotního rázu http://alpinawatches.com/alpina/startimer/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...