Přejít na obsah

Citizen ecodrive - nefunguji


Cancl

Doporučené příspěvky

Zdravím, mel bych dotaz na místní znalce, po 3 letech se vyndal z krabice jeden 4roky stary kousek hodinek, jedna se o

 

citizen b612-s068576 ,

 

Tyto hodinky po zakoupení, (darek) fungovaly cca 5 mesicu, nasledne přestali jit, bylo zkouseno je mit na přímém slunci, nic n pomohlo....byly odneseny k hodinari a ten rekl aniz by je otevrel, ze oprava bude příliš draha a to je konec příběhu. Našel by se tu nekdo kdo by se na ne v okolí Prahy mohl podivat lépe ?? Titan je sice odrbany lehce, ale jinak stale pěkný kus hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten správný se dá jistě na Ebuy najít, možná je to i ten zmiňovaný za cca 350, ale pošta je dalších 350, takže jsi na 700.

I když se ti ho podaří vyměnit a nic nepokazit, tak se můžeš dostat do stavu, že strojek bude mít velký odběr (nevím proč se tomu tak děje-výrobní vada, starý strojek ..?) a po půl roce budeš zase na stejném jako před výměnou.

Takže se buď

  • na to vykašli
  • nebo to riskni s výměnou
  • a nebo Goldtime - počítej cca 1500 - 2000 (v ceně je práce+capacitor+těsnění+tlaková zkouška+tvoje pošta do servisu) nebo cca 400 za diagnostiku a když zjistí problém se strojkem, tak to bude jen pár stovek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou urcite i kapacitatory na ebay se shipment free. Je to vlastne jen Lion baterka. Zvlastni vybaveni moc nepot nepotrebujes. otevres dynka, jeden ci dva sroubky prekryvajici kapacitator a je to. Ne youtube najdes i videa jak vymenit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen bych chtěl poznamenat, že Cancl se obrací na místní znalce (za to se nepovažuji, ale co vím a je ověřené, tak se rád podělím) s konkrétní radou a poslední odpověď od bicista je velice teoretická a strohá.

otevřeš dýnko, videa jsou všude, nářadí skoro nepotřebuješ atd..

Já jsem intenzivně hledal jak na výměnu ve svých Citizenech a ono toho moc není jak otevřít nešroubovací (zalisované) dýnko a jak ho pak nasadit zpět - rozuměj u Citizen.

Když měním baterku u obyčejných kvarcek za pár stovek, které nemají WR nebo jen do 50, tak to jde vcelku dobře.

U hodinek v hodnotě 10000+ a WR 200 si nejsem jist zda by se to povedlo s takovou lehkostí a bez nějaké újmy s ohledem na složitost a vlastně ani nepotřebuji žádné vybavení.

Osobně jsem musel zalisovat jedno pouzdro lisem u hodinek WR 50, protože i když jsem na to použil svých 100 kilo, tak to prostě nešlo.

Tak kdybys mi mohl poradit (bicista), kde najdu videa jak otevřít Citizeny se zalisovaným dýnkem (a jak ho dát zpět), tak budu velice rád, mě se to totiž najít nepodařilo.

Popřípadě jestli máš vlastní zkušenost s výměnou u Citizenů s lisovaným dýnkem, tak sem s ní, já se opravdu rád poučím a vzdělám, protože jsem se k takovým informacím nikde nedostal.

Upraveno uživatelem husakmartin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak je moznost si nechat jen u hodinare otevrit hodinky, vymenit si kapacitator sam a nechat si je zase zavrit. Trochu se na tom usporit da. Ale samo pokud je tam dynko nalisovane a neni sroubovaci tak ta home oprava nemusi projit. Nechtel jsem to tak bagatelizovat. Ja jsem nezkoumal jaky dotycny ma hodinky. Ale kdyz jsem je dal vyhledat, a prohledl, maji dynko sroubovaci, takze tam by nemel byt takovy problem. Staci z ebay stavitelny otvirak za 40,- nebo kus spojovaciho plechu z bauhauzu za 15,- a udelat si ho. Vypilovat do plechu stred v rozmeru vzdalenosti na plochy na dynku a je to. Viz muj home made otvirak :)

post-1073-0-52057700-1517500900_thumb.jpg

Upraveno uživatelem bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na sroubovaci dynko se mi osvedcil balonek.

Hlavne nic neposkodi,kdyz se neco smekne.

No a lisovane,na to si netroufnu i kdyz noziky nejake mam. Mozna az me okolnosti opravdu donuti nebo akce s mistnim hodinarem na otevreni.

Zavrit bych to snad zvladl se svym lisem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...