Přejít na obsah

postele, rošty, matrace


Doporučené příspěvky

Ahojte vespolek,

 

dovolil jsem si založit toto téma, protože je tu spousta hlav otevřených a kvalitní spánek je přeci sladší než med, to už věděla i princezna Koloběžka. Aktuálně jsem v situaci, kdy se prohrabuji sortimentem postelí, roštů a rámů z důvodů koupě nejaké vhodné pro mého sedmdesátiletého otce. Kritéria jsou, aby rám alespoň něco vydržel (masiv nebo kov), pokud možno se hned nezozvrzal a měl nejlépe nějakou trochu vyšší dosedací plochu.  :tomcat:

Rošt polohovatelný (manuálně) a to na obou stranách. Matrace asi vyšší a trochu tvrdší.

 

A teď k věci... máte nějaké zkušenost či doporučení, ať už na značku, obchod, popřípadě na co dát pozor...

 

Předem moc díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Díky díky!

 

Dřevočal asi spíš dobrý na nějakou tu matraci, postelí moc výběr nemá, vyšší také nejsou a co se roštů týče, ty má jen v klasických šířkách (zapomněl jsem jeden z ůdajů, že to bude šíře 120 nebo 140). Ale vedu jej v patrnosti :)

 

Ten Saffron a Hastens jsou uplně jiný rank (je to jak někam na zámek a jsou to jiné typy postelí, než zamýšlím - např. nelze s polohovacím roštem...) :) Ale vysoký zasejc jsou, ne že ne...

 

Mířím spíš do jednoduchých klasickách vod - pěkný jednoduchý masicní nebo kovový rám, do kterého švihnu kvalitní polohovatelný rošt a nějakou matraci na to a hotovo. Ale v té džungli Jysků, Ikeí a jiných nábytkářů moc nevěřím kvalitě... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já se sice vyspím kdekoliv, ale?

Bude to znít jak špatná reklama.  Zašli jsme s paní do provařenýho dormea.  Paní nás tam honila od matrace k matraci a nakonec to klaplo.

Zpětně jsme měli kliku. Nebyla to paní co tam prodává,  ale paní co školí.  Tudíž někdo kdo opravdu ví.  Sakum pikum to nebylo za lidovku, ale ten rozdíl je víc než znát.  Rošty maj jedny.  Matrace dělá to hehe.

Blbý je,  že bys musel svého otce donutit si tam lehnout.  Maj to v oku a poznaj. 

Dormeo je taky možnost.

Já sem spokojenej,  reklamy maj strašný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi by to chtělo nastřelit +- rozpočet kde se chceš pohybovat,
pro někoho je třeba 10 za rošt a 10 za matraci z paměťovky pohoda, pro jiného už je to příliš

mimochodem Hastens polohovací postele dělá, ale připrav si k prodeji ledvinu
nebo pěkný Daytony :D ;) http://postele-hastens.cz/kolekce/polohovatelne-postele/

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na podzim jsme byli o víkendu v jednom hotelu a já se po letech vyspal do růžova a vstaval odpocatý a bez bolesti zad. Následovala návštěva několika center spaní i komerčních domů s nábytkem , hledání relevantních info je úplně k h..u( ještě teď mi vyskakují reklamy na postele). Stejně si ji musíš zkusit ,ať sedne. Po několika dnech jsem dostal odpověď na dotazovací mail od ředitelky zmíněného hotelu , že dodavatelem jejich matraci je fa Materasso. Jsou to Slováci, ale síť showroomů je slušná.Tak je máme doma. Nejdříve se ale žádné nadšeni nekonallo,protože jsme je položili na původní lamelový( prý kvalitní) rošt . Bylo to nepříjemné měkké. až když jsem lamely vyměnil za dřevěná prkna, tak je to teprv jako v bavlnce. Máme tuhle

http://www.matrace-materasso.cz/matrace/kolekce-exclusive/da-vinci-triple-decker-3732.html

Takže to musí fungovat jako celek, nestačí koupit nejlepší matraci a nejlepší rošt, když pro sebe nejsou stvoření . A rám kup třeba ve starozitnictví

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět díky všem :)

 

ledvinu zatím prodat nehodlam, cenově se musíme vejít nějak rozumně. Navíc jsme zjistitli, že s polohovatelným roštem bude taky problém. Ty mechanický jsou naprd v tom, že by ležel např s vyvýšenýma nohama a pak, kdyby chtěl spát, musí vstát (což mu s jeho zdravotním stavem moc nejde) a růčo to sklopit. To si myslim nebude to pravý ořechový. Takže řešením by byla elektrika. Tam je však nutný ústupek v šířce (našel jsem jen 80 a 90 šířky (ale tak zase nemusí spát sám na letišti, to mu nějak vymluvíme) :) Takže základ je toto:

 

- postelový rám masiv nebo kov a s vyšší polohou bočnic pro uložení matrace, aby se z toho lépe vstávalo (což také není zrovna snadné sehnat (počítejme cca 5k)

- elektricky polohovatelný rošt (5-8k)

- matrace - tam asi vyberu nějakou tu ortopedickou mpo z odkazu od moca (díky moco!) (cca 5k)

 

Sakum prdum by to bylo do dvaceti nejlépe...

 

Tak doufám, že nejsem úplně mimo  :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ošetřovatelku bych si asi nechal pro sebe... Jinak již jsme tedy nakoupili, nakonec všechno z jednoho e-shopu. Zvýšená senior postel z masivu v šířce120cm, k tomu polohovatelný motorový rošt a 19cm matraci. Mírně jsme překročili 20k, tak jsem zvědav, až to přijde.

 

Díky všem za tipy a rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi trochu pozde, ale doporucuju shlednout videa tohoto fachmana:

 

Dela postele, rosty i matrace na zakazku + opravy.

 

Obecne je problem, ze vetsina vyrobcu se snazi o co nejvetsi univerzalnost, misto aby rosty a matrace rozdelily podle vahovych kategorii.

Dalsi problem je ze u sirsích posteli se automaticky predpoklada vyssi vaha. Takze pokud si koupite 120mm rost, pravdepodobne i matrace budou delany na vahu 100-130kg apod.

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...