Přejít na obsah

Jomashop prakticka zkusenost


Doporučené příspěvky

Mam opakovane dobrou zkusenost. Beru to tak, ze se tyhle obchody typu jomashopu, ashfordu, gemnation vyplatej pri sleve minimalne 60% z nakupky v CR - musis pocitat s dopravou, dph a omezenou zarukou. Jinak originality hodinek se bat netreba, je to klasickej velkej "sedej" prodejce - tj hodinky ti prijdou bez vyplnenejch papiru a zaruka plati zas jen u nich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen bych doplnil, že mezi šedými prodejci jsou velké rozdíly právě v té záruce. Zatímco ti populární velcí američtí (Jomashop, Ashford, Gemnation) prodávají hodinky bez oficiální mezinárodní záruky a poskytnou jen roční záruku u nich, tak spousta menších evropských šedých prodejců naopak prodává hodinky přeprodané na objednávku od autorizovaného dealera s oraženou kartou a plnou zárukou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šedý prodejce je obvykle koupí od autorizovaného dealera v nějaké zapadlé (např. italské) díře, kde není tolik turistů jako ve velkých metropolích a tudíž mají o zákazníky nouzi a hodinky rádi prodají se slevou.

 

O jaké hodinky se jedná? Zkus hledat přes Chrono24.cz a podle ceny pak prověřovat konkrétního prodejce.

 

Jo a doufám, že se bavíme o hodinkách aspoň za 1000 EUR, aby celé to snažení se o slevu mělo vůbec smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám zatím dvojí zkušenost v průběhu cca roku a půl. Obě ze slevových akcí, jiný nákup při clu a poštovném asi nemá smysl. Kupoval jsem Eterna Legacy 1948 za nějakých 400 USD a Enicar Prestige za cca 750 USD. Obě transakce zcela v pořádku, zboží OK, pravé, ve fóliíích s veškerým příslušenstvím. Velmi rychle došlo, na to, že to jde z USA, nejvíc to nakonec vždycky zdrží celníci. Se zárukami je to tak, jak se píše výše. Celkově můžu jen doporučit, když člověk nekupuje nějaký Rolexy za 8000 USD, tam už by ten problém se zárukou měl větší smysl. Stejná zkušenost s Ashford, teď tam mají třeba hodně slevněný Armand Nicolet a jsem v pokušení. Jedny mám už deset let (Hunter Complete Calendar Chrono) a jsou to nádherný hodinky špičkově provedený, jen na mě malý (38mm) a tak je začně nosit přítelkyně.  Což mě přivádí k hlavnímu problému s těmito shopy. Ty Nicolety jsem kupoval před cca deseti lety přes Proworth.com a ten už, stejně jako spousta jiných podobných shopů ...neexistuje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

pardon předem, dotaz neprostého neznalce
Když je ,,záruční karta nevyplněná" znamená to, že hodinky nemají záruku u výrobce, ale je možné je reklamovat jen u šedého prodejce?


Díky za osvětlení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...