Přejít na obsah

Poskriabane Rado


radek35

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

 

som tu sice novacik, ale pred kupou hodiniek som sa vela toho naucil z tohto fora a tak by som rad teraz poprosil o radu. 

 

Kupil som si hodinky Rado Hyperchrome. Vcera mi prisli, dal som si ich na ruku a vecer som sa na ne poriadne pozeral a zistil som, ze sa mi poskrabali. Je to normalne? Ja som si kupoval Rado aby mi vydrzali pekne a tak som toto fakt necakal. 

post-62815-0-50027500-1517992057_thumb.png

post-62815-0-20028500-1517992063_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona neni mekka. Jde spis o to, ze je lestena a tam skutecne ty stopy jsou videt hned. Z te fotky neni poznat, jak je skrabanej hluboky, vetsinou to byva jen povrchovka, ktera neznamena nic vazneho ,ale na lestence je hodne videt. O to jednoduseji se pak da vylestit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nosil si předtím hodinky? My postižení a zvyknutí na hodinky na ruce si přece jen asi dáváme už pozor :) Nemusel to byt nutně skleněný stůl, klidně si je mohl odřít o kámen, jiný kov.. Teď i notebooky mají těla ze slitin, které v pohodě škrábnou např. tu sponu.. 

Pokud to není vysloveně hluboký vryp nebo ťukanec, tak to lze přebrousit/přeleštit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, to je přesně ten model, kde je ocel v kombinaci s keramikou (černé keramické středy). Na druhou stranu, jak psali kluci, leštěná ocel je náchylná na otěry, poškrábání a podobně, ale dá se hezky a rychle přeleštit, takže no stess a nenech si zkazit radost.

 

Pro příště, pokud chceš opravdu odolné hodinky proti poškrábání, tak vybírej vyloženě keramiku. Mám s ní výborné zkušenosti (ne s Rado, ale taky budou jistě dobře zpracované).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, je to samozrejme na kazdem, ale obzvlast u drazsich hodinek nebo kousku, na kterych mi zalezi, bych neradil se bez predchozich zkusenosti poustet do lesteni, brouseni.. Laik dost mozna opomene venovat zvysnou pozornost mistum kolem hran, stejne tak asi netrefi brus, nebude mit doma potrebne nastroje a vybaveni.. I s tim capecodem chce umet trosku zachazet..   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všetci máme radi nové lesklé hodinky bez jediného škrabančeka, ale ten efekt zmizne už po prvom dni nosenia :). To ale samozrejme vôbec nevadí, možno naopak, hodinky ktoré sú nosené sú aj ?doškriabané?, dáva im to look, že ich majiteľ nosí a má ich rád, nie že ich len trezoruje. Každý mikroškrabanec je súčasť spoločného života hodiniek s ich majiteľom.. a vždy sa dajú preleštiť, keď je potreba :)

 

Do budúcna samozrejme, ak si obľúbiš Rado a nebudeš chcieť škrabance, odporúčam celokeramické. Plasma ceramic je síce o niečo tmavšia ako oceľ (asi tmavšia aj ako titán), ale je tu možnosť aj iných odtieňov, ako napr čisto čierne alebo biele, prípadne aj matná keramika, atď. Treba brať do úvahy ale, že keramika, nakoľko je tvrdá a odolná voči škrabancov (nie 100% ale vysoko odolná), tak je aj krehká. Nárazy, ktoré oceľ prežije s malými pohmliaždeninami, keramika nemusí prežiť vôbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...