Přejít na obsah

Oris Aquis vs. TH Aquaracer


Doporučené příspěvky

Jsem cca rok majitelem Seiko želv PADI, které jsou moje první automaty. Mechanický strojek jsem si tímto vyzkoušel, vyhovuje mi a začínám se pomalu rozhlížet po vyšším levelu. Za necelé 3 roky oslavím "40",tak mi moje milá přítelkyně navrhla, že mi k tomuto jubileu zakoupí jako dárek hodinky za cca 50 tisíc Kč. Jsem šťastný, těším se, a již několik měsíců vybírám. Jsem hodně zatížený na diversky, takže Vás teď poprosím o názory, rady, zkušenosti.

 

Moje požadavky: nové, divers - od 200m, na tahu, dial 43-45 mm, automaty s 4Hz strojkem (Sellita, ETA), keramická luneta a hodinky bych chtěl koupit asi v ČR kvůli záruce a servisu. Christopher Ward Trident 600 nechci - moc se mi nelíbí ty ručičky...

 

Zatím mám dva favority:

 

Oris Aquis Date, model 2017, 43,5 mm, černé provedení ciferníku s oranžovými indexy, popř. modrý dial midnight blue a bílé indexy.

 

nebo

 

Tag Heuer Aquaracer 300 Calibre 5 ceramic 43 mm, černý ciferník, na tahu (tam bych si k těm 50k musel něco připlatit ze svého)

 

Ty Orisy jsem měl v Koskomu na ruce a zatím je to můj favorit (jinak č, 1 je u mě Omega Seamaster Planet Ocean 600m 43 mm nebo 45,5 mm...bohužel mimo moje finanční možnosti. Aspoň zatím.) A ty Tagy jsem naživo jen viděl. Keramická luneta (vložka) se mi prostě líbí! Před Vánocemi jsem pomáhal kamarádovi s nákupem hodinek - nakonec v Helveti.cz Davosa Ternos Professional TT v černém provedení s keramickou lunetou a jsou parádní (děkuji Jirkovi Štencekovi za úžasný přístup) a to mě jen utvrdilo, že na keramice trvám.

 

Jaké máte zkušenosti s těmito mnou vybranými hodinkami - Oris vs. Tag Heuer? Zpracování, použité materiály (plast uvnitř nechci) + čistě subjektivní názory na design, atd.?? Jsem rád připravený, proto už vybírám pomalu teď. Popř. navrhněte alternativu. Díky moc!

post-50561-0-45332700-1518869087_thumb.jpg

post-50561-0-18244700-1518869111_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Obojí jsem měl jen na chvilku v ruce a obojí jsou pěkný hodinky. Každopádně Orisky jsou fakt poctivej kus oceli a ten integrovanej tah, by snad utáhl tank, spona je taky poctivá! Tagy jsou takový uhlazenější, oproti Aquisům větší leštěnky, ale špatný taky nejsou. Větší koule mají Aquis.

Já bych se rozhodl podle toho, co pasuje líp ke mě, mýmu "prostředí" a celkově mýmu stylu. Třeba když bych musel jedny z nich vybrat do obleku, tak mi přijde, že Tagy by tam byly doma spíš.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tedy hodně vyrovnané! Děkuju Vám za názory - je mi jasné, že co člověk to názor. Ano, ty Tagy jsou asi kultivovanější, ale u mě pořád vedou ty Orisy. Prostě mi sedly parádně na ruku...a zanechaly dojem. Teď jen promyslet tu barvu indexů - i tady zatím vede ta oranžová před modelem midnight blue.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to resil pred cca osmi lety. Jeste byly ve vyberu Hydroconquesty od Longines. Nakonec u me zvitezily Orisy - libil se mi pruhled. Dnes bych radeji pekne ryte dynko, ale co uz... Dynka maji pekna jak Longiny, tak Hujery. Ale zvrchu porad vitezi Oris. A ty barvy jeste v klidu vyladis, mas cas ;)

Orisy jsou z nich asi nejvic ?potapky?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Nickolase:

 

Řešením, jak mít u Aquisů plné dýnko by byla aktuálně tahle limitka. Tam je nádherné ryté. Ale já tu řeším hodinky, které budu pořizovat za cca 2,5 roku a bůh ví, jak budou v té době vypadat Aquisy?! Vymění ručičky, změní tvar pouzdra a já budu zase na začátku a znovu budu zakládat S.O.S. vlákno a nikdo už mi neodpoví :lol2: :lol2: :lol2: Jojo, poskládat tak jedny hodinky ze třech :lol2:.

post-50561-0-17820900-1518886422_thumb.jpg

post-50561-0-58056500-1518886434_thumb.jpg

post-50561-0-47510300-1518886460_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oris limitky umi. Ja mam jeste predaquisovy model - trosku jine indexy a rucky, bez ochrany korunky. Muze byt ze za tri roky to zase ?ozivi?, ale vetsinou se ty puvodni modely par let v obchodech udrzi. Nebo najdes (a o tom jsem presvedcen) mnoho jinych modelu, ktere se ti zalibi. Vydrzet tri roky s jedinym vyhlidnutym modelem by se rovnalo zazraku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...