Přejít na obsah

Hodinky pro juniora k 15. nar.


Doporučené příspěvky

Co myslíte, budou se líbit? Na jeho štíhlou ruku mi přijde 37mm ideálních. Jen si nejsem jistý tím, že jsou na většině webů prezentované jako dámské (i když samotný Hamilton o tom mlčí). Nicméně v  tomhle věku je to hodně citlivá záležitost... Asi se ho zítra zeptám, ale stejně dík za Váš názor.

 

http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/seaview-quartz/h37451141

 

h37451141_pr_high_rgb_9695.jpg

 

(fotka klikací a v hi-res vypadají, řekl bych, naprosto fantasticky)

Upraveno uživatelem DadB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2DadB: Je otázka jestli to v 15 letech ocení, mě se tyhle projekce vlastních představ na ostatní (nechronomagory) nikdy moc neosvědčily, takže se kluka určitě na férovku zeptej a nesnaž se o zbytečné překvápko. Dost možná tě "zklame" že místo hodinek (na kterých bys neměl trvat) bude chtít v jejich ceně radši novej mobil, kolo nebo počítač (v lepším případě "smartwatch/sporttester) - ale furt to bude lepší, než když na ně pak za týden narazíš na aukru/bazoši za půlku peněz, které bys bez optání v dobré víře uvalil...  -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz byl, co si myslíme o modelu hodinek, ne o tom, jestli jsou hodinky vhodný dárek... Podle mě jsou, když už se tu tedy má tolik lidí potřebu k tomu vyjadřovat.

 

Hodinky jsou pěkný, ale jak trefně zmínil gunman - do první nevhodné poznámky. Nevím jaké má syn sebevědomí nebo vkus, ale asi bych se podíval i po něčem s méně "zdobnými indexy". V podobné velikosti mě napadaj třeba 38mm Wardy Trident a na dýnko bych mu rovnou nechal vygravírovat věnování (dá se to objednat rovnou při nákupu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by nevadilo, že jsou "holčičí". Ale třeba by se nechtěl crcat s jejich častějším nastavováním a řešit případné problémy spojené s magnetickým polem. Stojí za to tyhle věci s dorostencem probrat.

 

Jsou to kvarcky. 

 

 

 

 

Timestore je nabízí jako pánské hodinky, dokonce i s fotkou na modelu:

 

https://www.timestore.cz/Znacka/Hamilton-24259/Jazzmaster/Hamilton-Jazzmaster-SEAVIEW-QUARTZ

 

a od verze 42 mm se liší jenom velikostí a datumovkou: 

 

https://www.timestore.cz/Znacka/Hamilton-24259/Jazzmaster/Hamilton-Jazzmaster-SEAVIEW-DAY-DATE

 

Seiko 5 se stejnou velikostí se tady bere jako pánské hodinky. 

 

 

No ale co tak čtu, tak jsi to s ním chtěl probrat - jak to dopadlo? 

 

(Co Seiko SKX013?) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dva synky, 15 a 18 let, oba dostali hodinky k 15. narozeninám a starší i k 18.

 

Každý to má úplně jinak:

 

18 let -   (SKX 007 na tahu a Igeny červené ), chodí se mnou občas na hodinkové akce, myslím, že už chápe co a jak, nosí denně, ocení automaty.

 

15 let -  (Christopher Ward Trident 300 quartz a Casio F91W - ty mi zabavil) neprojevuje moc zájem, je to můj obskurní koníček, bere si je jen, když mi chce udělat radost ...

 

Vysonduj, co se mu líbí (nekupuj, co se líbí tobě) a když budou pro něj hodinky v životě důležitý, bude je mít jako památeční. Nosit je bude na extra příležitosti a pořád budou jeho první od táty, je to jako s první láskou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc všem za postřehy.

 

Jenom pro případné zvědavce: zkusili jsme dát na ruku (zápěstí 14,5) papírový model 1:1 a první věta byla "Ty jo, ty sou hezký!". Lehce tedy jen naznačuji, že u nich píšou, že je to dámský model, ale spíš jen kvůli velikosti 37 mm. "Hmmm, to asi nevadí." Takže objednáno a už jsou na cestě. Těch 37mm je pro něj asi opravdu ideálních, i ten obyčejný papír vypadal na ruce skvěle. Pak si je na ruku zkusila dát paní DadBová, při kteréžto příležitosti jsme zjistili, že mají s juniorem úplně stejných 14,5 cm, nicméně na první pohled bylo jasné, že tedy dámské nejsou ani trochu (ani designem, ani velikostí). Manželka nosí Certiny 34mm (pro ni ideální velikost), takže 37mm na klučičí ruku bude taky super.

 

Junior si pak spokojeně celý večer prohlížel katalog Hamiltonů (semínko chronozávislosti zasazeno) a těšíme se, že v reálu budou ještě hezčí než na obrázku.

Upraveno uživatelem DadB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky dorazily, oslava se vydařila, spokojenost veliká :-)

Nejprve unboxing, chvilka napětí...

1Xr9.JPG

 

full frontal, modrá je v reálu velmi tmavá až skoro modročerná, vypadá naprosto skvěle

1Xrc.JPG

 

 

a povinný wristshot na opravdu štíhlé ruce. Pruměr 37 mm, zápěstí 14,5 cm. Tah bylo nutné zkrátit o šest dílků, ale na ruce ve výsledku sedí i vypadají skvěle. Zpracování tradičně bezchybné, luneta jednosměrně otočná a při otáčení krásně cvakající, perfektně lícující vteřinovka.

 

1Xra.JPG

 

1Xrb.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pěkné :)

Osobně jsem překvapen, že v dnešní době existují teenageři, zvláště v tomto věku, kteří to ocení, pro většinu (nejen mladých) je dnes "in" vlastnit chytré hodinky, nenosit nic, nebo v tom lepším případě něco "cool" s ohromným ciferníkem v bílé barvě, nebo který hýří barvami. Pokud to synek přijal s radostí, tak gratulace k dobrému odhadu i k jeho vlohám vidět v hodinkách něco víc než jen opruz, k dámským mají daleko a na jeho ruku myslím si ideální  :angel:

Upraveno uživatelem DenyKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...