Přejít na obsah

Měnit nebo ne?


Doporučené příspěvky

Ahoj všem, asi mě po dlouhé době popadají myšlenky na změnu, ale nějak si úplně nevím rady. Přemýšlím, za co bych v případě změny vůbec měl měnit a abych pravdu řekl, tak mě vlastně nic moc kloudného nenapadá, respektive u mě tak nějak převládá verze, že menit za něco jiného nemá smysl - vysvětlím níže.

 

Nyní mám své Alpiny Alpiner 4 GMT, se kterými jsem maximálně spokojený, ale tím, že je mám již pěknou dobu, tak červíček hlodá a možná bych i měnil. Otázkou je za co, protože srovnatelné hodinky mi nepřijdou o nic lepší, hezčí, univerzálnější, nevím...v Alpinách mám tak nějak vše a proto se případná náhrada hledá opravdu těžko, nebo prostě nevím o něčem, co by za to skutečně stálo.

 

Verze 1 - své Alpiny nechat

 

post-25778-0-73854100-1520339807_thumb.jpg

 

Verze 2 - zkusit jejich bílou verzi...vím, měnit vlastně za úplně stejné hodinky je trošku blbost, ale o bílých jsem uvažoval už v době koupě černých, navíc bych toto mohl možná vyřešit i relativně snadno - sehnat bílý cifr a nechat vyměnit, protože zbytek je u obou verzí totožný.

 

post-25778-0-26054900-1520339812_thumb.jpg

 

Verze 3 - Ball Engineer Master II Pilot GMT, což je také pěkný kousek. Oproti Alpinám bych řekl o něco méně univerzální a designově jednodušší. Alpiny na první pohled prostě vypadají tak nějak lépe, střídající se brus/lesk, tvar pouzdra atd. Na druhou stranu tyto Bally jsou dost zajímavé, líbí se mi cifr, ručky, lumi, tah taky pěkný, rozměrově o něco menší (43mm), což taky není na škodu, rozhodně jsou zajímavé.

 

post-25778-0-91425400-1520339816_thumb.jpg

 

Veze 4 - Perrelet Seacraft GMT, další zajímavý kousek, který je velice pěkně zpracovaný. Ještě o něco menší (42mm) než Bally, ale vůči výšce 14 mm možná budou působit trošku disproporčně.

 

post-25778-0-00150000-1520339803_thumb.jpg

 

Verze 5 - Omega Seamaster Gmt 50th Anniversary, k těm není potřeba moc psát, jsou prostě krásné, pěkně malé, takže příjemné na nošení, nemám jim co vytknout. Přece jen tu jedno ALE je, neseženu je již nové a já mám rád hodinky od novoty, nebo v TOP stavu. Možná by se mi podařilo sehnat nějaký hodně zachovalý kousek, ale moc tomu nevěřím.

 

post-25778-0-20612400-1520339827_thumb.jpg

 

To jsou asi hlavní verze a pak už následují alternativy v podobě hodinek bez GMT, ale GMT se mi moc opustit nechce. Každopádně přidám i to.

 

Perrelet Seacraft Diver, netřeba nic extra psát, je to jen verze bez GMT již zmiňovaných hodinek.

 

post-25778-0-54421800-1520339799_thumb.jpg

 

Klasické Seamastery se sword hands, v případě, že bych oželel GMT vážný adept, ale se stejným problémem, jako u GMT verze, v super stavu je jen tak neseženu. Ano mohl bych místo nich sehnat keramiky, kde stav nebude problém, ale ty staré se mi přece jen líbí víc, byť byla doba, kdy jsem to měl naopak. Keramiky má ale každý druhý a to je další z důvodů, proč mě už moc nelákají, mám rád spíš ojedinělé hodinky.

 

post-25778-0-76525700-1520339832_thumb.jpg

 

A jako poslední tu mám ještě Seika Transocean, kolem kterých kroužím už od chvíle, kdy se začali prodávat. Hodně se mi líbí, ale jako univerzály si je moc představit neumím. To jsou hodinky spíš do komba.

 

post-25778-0-88691200-1520339821_thumb.jpg

 

 

Takový je můj momentální pohled a výběr a zajímá mě, co mi k tomu povíte pánové :) Budu rád i za případně další tipy, protože je dost dobře možné, že jsem na něco zajímavého i zapomněl.

Pro tipy rovnou dávám jasná kritéria:

Průměr 41-45mm, těch 45 je skutečně hraniční a hodně v tu chvíli bude záležet na celkové velikosti.

Nechci titan, byť bych o nějakých titanových a pěkných také veděl.

Musejí být na tahu, nebo se k nim alespoň musí dělat originální tah, který případně dokoupím.

Ideálně s GMT.

Spíš sportovního rázu, co nejvíc univerzální, ne žádné slušňácké, které pak nebudu mít k čemu nosit :)

 

Takto asi vše, díky.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Koupit Ball, nebo prikoupit Seiko do komba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymýšlíš blbosti, ale úplně tě chápu:)

 Z tvýho výběru jedině Bally, ty jsou, oproti Alpině, o kousek dál. Aspoň mně to tak vždycky přišlo. Pokud bys moc netratil.. a to tritium je prima.

 Perrelet je takovej nijakej, Omegy starý..

 Ještě dávám do úvahy Jean Richard. Na Ashfordu bejvaj za pusu a působěj.. hodnotně.

 No a samozřejmě hodny zamyšlení jsou Oris Divers 65..

 EDIT: No a jinak si neodpustim kacířskou myšlenku.. ony jsou všechny tyhle hodinky s ETou mezi dvaceti a třeba osmdesáti vlastně skoro stejný. Ať pořídíš cokoli.. větší věci se začínaj dít až s nějakym prima inhousem. Což nemyslim jakkoli blbě :)

 Jo a Damasko ne?

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

obecně při takových úvahách bych radil Omegy, i když jak píše nade mnou mvxmilivnx Seiko se prezentuje docela magicky. Ale ty Omegy by v tvém případě byly lepší a sednou ti lépe.  :notworthy:

***

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud menit, tak z vyberu asi jen za Omegy. Ten zbytek mi osobne moc nesedi. Ale spis bych vyzkousel tu zmenu cifru. Napis do Koscomu, nemuselo by to stat raketu a mohlo by to pomoct. A kdyby ne, pri pripadne vymene/prodeji to bude urcite plus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem, kteří se nějak vyjádřili, případně i něco nadhodily. Schválně jsem nepsal vysloveně své preference, abych to nijak neovlivňoval, i když ono to i tak nejspíš trošku vyznělo, jak to mám a vlastně to, co píšete se víceméně i shoduje s tím, jak mi to v hlavě šrotuje a které jsou na "vrchních" příčkách :)

 

Ad Alpiny a změna na bílé, ano zapomněl jsem, že by se toho muselo měnit víc, takže díky za připomenutí. Chaper ring a datový věnec by snad neměli být nějak extra drahé, nejdražší podle mě bude cifr jako takový. Otázkou je, na kolik by ta "sranda" přišla a jestli je to vůbec reálné, myšleno, jestli by se v Koscomu v těch hodinkách chtěli až takle vrtat. Už jsou po záruce, takže mě to problém nedělá, ale jak by se k tomu postavili tam, to už nevím, ale nejspíš se na to zeptám, protože mě to upřímně vážně láká a jelikož jsem do Alpin již i dost zainvestoval, tak můžu vesele pokračovat. Mé investice mi stejně při případném prodeji nikdy nezaplatí, čehož jsem si moc dobře vědom a je to i jeden z důvodů, proč se mi moc prodávat nechtějí.

 

Bally jsou horkým favoritem v případě úplné změny, líbí se mi dost, asi ne, tak jako Alpiny, ale taky jsem je ještě neviděl naživo, což mohu snadno napravit návštěvou Koscomu (dvě mouchy jednou ranou :)), pro lepší porovnání, respektive klidně porovnání 1:1, když zároveň přijdu s Alpinami.

 

Sehnat Omegy opravdu v mint stavu a stále ještě za rozumnou cenu, tak bych asi moc neváhal. Jednou jsem je již propásl, i když teda ty úplně v mint stavu nebyly, ale ani to nebylo nic hrozného, takže podruhé už bych to neopakoval :) Ten stav je v tomto případě skutečně nejdůležitější a co horší, že nejde jen o povrch, ale i vnitřek, přece jen ty hodinky jsou dost staré a já mám v úmyslu je mít dalších několik let a rozhodně do nich nechci jen sypat, čehož se trošku děsím.

 

Zbytek jsou vlastně takové další alternativy, které mě ještě napadají, když projíždím všechno možné, jestli mě něco netrkne.

 

K hodinkám co jste mi tu nadhodily, primár je pro mě GMT, takže cokoliv bez posouvám ve výběru dozadu, kdyby přece jen náhodou a díky.

Damasko u mě neprojde, některé se mi líbí, ne že ne, ale chybí mi přechody lesk/brus, který vždy dělá hodinky zajímavější, na todle jsou třeba Omegy prostě super.

Mrknout na Eterny jsem úplně zapomněl, ale tam by připadali v uváhu leda Kontiky four hand a ty jsou bez lunety, což asi nedám, byť jsou moc pěkné.

Airmany také fajn, ale v mých očích moc toolové, což pak trošku zabíjí univerzálnost, funguju prakticky jako OWG, takže hodinky potřebuju vzít prakticky k čemukoliv. Vím, to je hodně těžké a úplně to nejde, ale alespoň v rámci mezí to s některými jde, s jinými nikoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...