Přejít na obsah

Měnit nebo ne?


Doporučené příspěvky

Taky si myslím, že to nemá smysl měnit. Ale hezky jsem se pobavil možností, že bych vyměnil svoje Alpinery. Já si ale dokoupil nějaký meshe a řemeny, tak si je vždycky přehodím, to dělá hodně. Zvlášť těžkej, precizně leštěnej Staib vypadá dobře se vším. 

 

Tak ještě poslední: https://www.uhren-miquel.com/longines-admiral-gmt_ref_l36684760_art_fm11229.html?c=1260

https://www.uhren-miquel.com/chopard-grand-prix-de-monaco-historique-time-attack-mf_ref_1685183001_art_fm11189.html?c=1260

https://www.uhren-miquel.com/alpina-alpiner-chronograph-4-caution-44-38-off-only-while-stocks-last_ref_al860s5aq6_art_fm11122.html?c=1260

Upraveno uživatelem Toom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vezmu to opět postupně a snad na nic nazapomenu.

 

Tridenty ne, jsou sice pěkné a vlastně i tak nějak vše splňují, ale měl jsem je ve výběru už v době koupě Alpin a jak to dopadlo je jasné a ani teď proti nim neobstojí. Pokud už bych Alpiny měnil, tak to musí být za něco, kde o tom budu skutečně přesvědčený. Neznamená to určitě větší MI, nebo lepší značku, cenu...kdo mě zná, tka ví, že je mi to jedno, podstatné je pro mě, aby na mě hodinky nějak zapůsobily a já věděl, že to jsou přesně TY, které chci. Přesně tak to bylo u Alpin a vyšlo to, protože je mám 2 roky a konkurenci (konkurenci v podobných vodách samozřejmě) u mě jen těžko hledají, jak jsem psal již na začátku.

 

Vraby: Ano Seamastery se i mě zdají jako jedna z nejsmysluplnějších voleb, pokud už bych měnil, takže právě k takové změně jsem nalomený, ale jelikož mě nic netlačí, tak zkouším hledat i dál, protože člověk nikdy neví, na co může ještě narazit, případně s čím kdo přijde :)

 

Vulcainy - hodně zajímavá cena, ale hodinky jako takové dost šílené, u Vulcainu bych si vybral jiné, ale ty už mi nezapadají do mých potřeb.

 

Longines Admiral - na ty jsem také narazil při hledání a na rpvní dobrou mě i zaujali, ale poté jsem viděl víc a víc věcí, které mi na nich vadí, škoda, protože jinak zajímavé skutečně jsou.

Anadigi Chopard taky dobré, ale anadigi nechci, tam je to bohužel až takle rychlé :)

 

Na Hujery jsem nějak úplně zapomněl, model s červeno modrou lunetou mě tahá za oči, ale být to v jiném barevném provedení, tak by mě to asi i zajímalo, musím mrknout, co všchno mají, díky za tip.

 

GMT PO? Sakra Liqide, ty jsi mi pořádně zamotal hlavu, protože ty vypadají hodně dobře! Vždy jsem měl tedy radši SMP a i mi lépe seděli, ale todle vypadá vážně moc dobře. Musím na ně mrknou lépe, co jsou vlastně zač a v jaké jsou velikosti, hlavně i výšce, protože třeba PO 42 s 8500 mají vysoké dýnko a absolutně mi nesedí. Každopádně díky, musím na ně mrknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bellsi, POcka jsem ti chtel taky navrhnout, protoze:

- SMP sword hands jsou sice super, ale problem je v tom, ze pusobi jako dvacet let stare hodinky (coz jsou). Alpina je esence modernich hodinek a proste mi prijde, ze se SMP by to byl krok zpet. Zacalo by ti vadit, ze nemas plasticke logo omega, zacalo by ti vadit, ze nemas plasticke indexy a proste to uz neni ono. To vse ti POcka davaji a podle me to je ten krok spravnym smerem.

 

Jinak je pravda, ze se tem Alpinam hleda nahrada fakt dost spatne. Ball jsou super hodinky, ale popravde receno mi to zase prijde jako preslapovani na miste. Za sebe tedy vidim vychodisko bud zusta u Alpniy, (ale chapu, ze asi chces nejakou zmenu), nebo PO a nebo pak az v Rolex GMT Master II BLNR. Zbytek proste nechces ;) Do Rolexu te ale tlacit nebudu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy to co píšeš má hodně co do sebe, swordy staré jsou a i tak působí, to nemůžu popřít. Já měl ovšem SMP vždy rád a taky jsou mega pohodlné, což je u mě velké +, když víme, že ty hodinky budu nosit každý den. Sedí prostě skvěle..

 

post-25778-0-76534900-1520415237_thumb.jpg

 

 

Stáří by se dalo vyřešit i keramikami, které chodí v mých očích až za neuvěřitelné peníze, ale tam nemám GMT a taky už to není úplně ono, byť na ruce také super. Byla doba, kdy jsem keramiky viděl jako úplný top, ale nějak to přešlo, ať už proto, že mi tam chybí vlnky, které na nich miluju, tak i proto, že je má už snad každý druhý a to já nemám rád. Staré SMP na mě fungují pořád a swordy ani nejsou tak rozšířené.

 

post-25778-0-06077700-1520415243_thumb.jpg

 

Jak jsem psal Ligidovi, třeba PO 42 8500 mi moc nesedí, musím mrknout, jak jsou na tom proporcemi ty GMT a případně je i zkusit na ruce.

 

Do Rolexu tlačit nemá ani smysl, nemám na ně, mít nebudu, respektive i kdybych měl, tak bych do nich stejně nejspíš nešel, není to úplně ono, byť ty BLNR jsou alespoň jedny z těch, které se mi na pohled líbí. Nejsem cílovka, ty prachy bych za ně nedal, to je nasypu raději jinam, je to daleko přes mojí hranici. Měl jsem je na ruce a jak říkám, na pohled fajn, ale bohužel i dost nuda a teď se rozhodně nechci nikoho dotknout, nebo je hanit, to určitě ne, jen to tak vidím, mě to prostě nebere. Vím, že v jednoduchosti je krása, ale na mě je to až moc jednoduché. Obecně do designu Rolexu musím možná teprve dorůst, teď tam to, co mám vidět asi nevidím.

 

post-25778-0-93368000-1520415246_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jde o SMP, tak to jsou bez debaty jedn z nejpohodlnejsich potapek, co znam. Pekne nizke a lehke, takze nemas tak velkou odstredivou silu. Proste super. Na keramikach mi ty vlnky taky chybi, ale zase na vlnkach mi proste prijde, ze je videt, ze to jsou uz youngtimery.

Prinesu ti ukazat PO 42mm 2500. Ty jsou jeste nizke a na to, jak jsou velke, tak jsou jeste porad relativne pohodlne. Jsi zvykly na Alpiny 44mm, takze mensi nizke POcka by ti nemely delat problem. Ale nemaji GMT, to pripoustim. Jak jsou na tom GMT verze s vyskou, to v realu moc nevim.

 

Jeste resenim pro tebe by mohla byt tato verze SMP, ty maji aspon plasticke indexy:

omega-seamaster-gmt-25358000-03.jpg

 

Ale treba tohle je uz trosku jinde:

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-GMT-20.jpg

 

IMG_4779_zps105106fd.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy: PO 2500 určitě v pohodě budou, to až ty novější jsou vysoké, měl jsem na ruce právě 8500 a jako takové jsou krásné, ale ta výška, respektive hlavně dýnko to celé kazí, lítali mi na ruce jak utržené ze řetězu a obávám se, že ty GMT budou taky takové, musím na ně večer mrknout, jak jsou na tom proporcemi.

Modré SMP u mě neprojdou, i když se mi u nich líbí zakomponování GMT, které není tak výrazné a zůstává jim díky tomu i klasická luneta, což taky není tak časté. Škoda no, kdyby se dělali i v černé, tak by byly super, ale takle bohužel.

PO s GMT se mi fakt líbí ty od Liqida, na ty mrknu, trefil se mi prakticky přesně do vkusu, ty by stály za hřích :)

 

krtenek: Jen k těm Alpinám, oni celkově nejspíš o moc větší než Tridenty nejsou. Komplet rozměry Tridentů sice nevím, ale 43 průměr vs 44 mm je minimum a zorvna krátké nožky Tridenty taky nemají, celkový rozdíl tedy podle mě moc velký nebude, ale kdo ví, třeba se pletu, neměl jsem možnost je přímo porovnat.

 

McStinger: Však já to ani nikam neženu, teď mi tak trošku hrabe a koukám na varianty, ale neznamená to, že bych měl okamžitě měnit. Zajímá mě jaké jsou možnosti, na co narazím a tak a pokud se z toho něco vyklube, tak OK, pokud ne, tak se svět nezboří. Vysloveně zbavovat se nynějších Alpin nepotřebuju a o to je to lepší, protože můžu rozmýšlet s klidem a čistou hlavou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na gmt PO můžu rovnou zapomenout, načetl jsem o nich více a ty černo bílé jsou opravdu krásné, ale s vysokým dýnkem a i celkovou výškou je to pro mě naprosto mimo, to neprojde ani kdybych se sebevíc snažil si vsugerovat, že to bude dobré :(

Co se týče PO, tak u těch je pro mě jediná myslitelná varianta a to staré 2500, které jsou ještě nízké a sedí parádně, což jsem si i včera opět potvrdil. Škoda, že i staré nedělali s GMT, měl bych totiž nejspíš i vyřešeno :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen takový postřeh. Musím se přiznat, že vrtiče nemaje, sahám poslední dobou ve spěchu stejnak po kvarckách ( Seiko, Bulova, Citizen)  Imo hodinky typu nastav & zapomeň maj u mě přednost před MI. Pročež mám v plánu výhledově např. toto https://www.timemaster.co.uk/seiko-sportura-kinetic-gmt-function-sun025p1-sun025-1085-p.asp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na gmt PO můžu rovnou zapomenout, načetl jsem o nich více a ty černo bílé jsou opravdu krásné, ale s vysokým dýnkem a i celkovou výškou je to pro mě naprosto mimo, to neprojde ani kdybych se sebevíc snažil si vsugerovat, že to bude dobré :(

Co se týče PO, tak u těch je pro mě jediná myslitelná varianta a to staré 2500, které jsou ještě nízké a sedí parádně, což jsem si i včera opět potvrdil. Škoda, že i staré nedělali s GMT, měl bych totiž nejspíš i vyřešeno :)

 

Prosím ťa aj využívaš to GMT? Pre mňa osobne to príde ako zbytočnosť a nepoznám nikoho kto by to reálne používal. Samozrejme ide čisto o môj subjektívny názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to já znám spoustu lidí, kteří to využijí a to ani nemusíš cestovat. Představ si situaci, kdy tvůj obchodní partner je v jiném časovém pásmu a ty, když jdeš z obědu, on vstává, nebo má půlnoc. A to si u něj moc nešplhneš. Takhle koukneš a vidíš.

 

 

Jinak k tématu toho moc nemám, ale alpiny určitě neprodávat. Přikoupil bych něco do komba. Ty alpiny jsou boží.

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Toom - Kdyz uz investovat do poradnejch kvarcek, tak bych sel asi do GS a nebo Citizen (The Citizen). Ony fakt maji neco do sebe kdyz je clovek vidi nazivo. Chapu, ze je tu argument proc utracet tolik za baterky a ten argument chapu. Ale jak se casem vyvijim, tak mi to dava cim dal tim vetsi smysl. Kazdopadne diky tomu, ze Bells je v podstate OWG, tak asi se na kvarcky uplne upinat nemusi. Nejde o neustale nastavovani zastavenych hodinek. Navic u nej asi cesta kvarcu zatim nepripada v uvahu, kdyz pominu ulety v podobe G-Shock ;)

 

@Diablo1st Za me GMT komplikaci bych hodil na stejny level jako datum, mozna i vys. Kolikateho dnes je tak nejak tusis (staci mrknout do kalendare jednou), ale kolik hodin maji jinde se ti nechce furt pocitat ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš, jaký máš cenový rozpočet. Předpokládám, že to neřešíš, protože mezi Seiko, Perrelet a Omega je celkem rozdíl.

Já osobně bych šel po starších Seamester GMT a pokud by na nich bylo stáří vidět, tak u Dušáka z nich za cca 15k udělají skoro nové hodinky.

 

Pokud bych si dával žebříček tak:

1. Omega Seamestaer GMT

2. Omega Seamaster

3. Perrelet Seacraft GMT

 

A Alpiny si ještě chvíli nechej a uvidíš sám časem, co bude na ruce častěji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...