Přejít na obsah

Měnit nebo ne?


Doporučené příspěvky

Prosím ťa aj využívaš to GMT? Pre mňa osobne to príde ako zbytočnosť a nepoznám nikoho kto by to reálne používal. Samozrejme ide čisto o môj subjektívny názor.

GMT nemusí být jen o cestování, ukazuje i dopoledne/odpoledne. Při nařizování hodinek věc dokonalá. Osobně si myslím, že je to bezva komplikace :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jen takový postřeh. Musím se přiznat, že vrtiče nemaje, sahám poslední dobou ve spěchu stejnak po kvarckách ( Seiko, Bulova, Citizen)  Imo hodinky typu nastav & zapomeň maj u mě přednost před MI. Pročež mám v plánu výhledově např. toto https://www.timemaster.co.uk/seiko-sportura-kinetic-gmt-function-sun025p1-sun025-1085-p.asp

 

Už to za mě vlastně napsal Andy, ale i tak...jelikož je to přesně jak píše, že jsem víceméně pořád OWG a jsem tak spokojený, tak nastavování řešit nemusím. Pokud už vezmu na ruku něco jiného, tak je to na den, což hlavní hodinky bez problémů zvládnou bez zastavení a potřeby vrtiče.

Jinak ty Sportury jsem kdysi už měl, akorát černou verzi :) Pokud o nich sám uvažuješ, tak můžu jen a jen doporučit. Být v automatu, tak i pro mě by to teď byl horký favorit. Designově a zpracováním super a na ruce taky tak.

 

Prosím ťa aj využívaš to GMT? Pre mňa osobne to príde ako zbytočnosť a nepoznám nikoho kto by to reálne používal. Samozrejme ide čisto o môj subjektívny názor.

 

Samozřejmě využívám, jinak bych na něm tak nelpěl, tu čtvrtou ručku na hodinkách nechci jen tak z rozmaru :) Zbytečné by u mě bylo třeba chrono, proto jsem po chronografech nikdy moc nekoukal. Měl jsem chrono pilotky, k těm mi to tak nějak prostě sedělo, ale snad nikdy jsem to nepoužil a taky byly pak odejity :)

 

Jinak k tématu toho moc nemám, ale alpiny určitě neprodávat. Přikoupil bych něco do komba. Ty alpiny jsou boží.

 

Kombo mám a další hodinky nechci, nenosím to, prostě OWG + sváteční u mě už to asi jinak nebude :) A já ani sám nemám Alpinám co vytknout, ale už je to prostě dlouho co je mám a to má své následky :)

 

Bells je v podstate OWG, tak asi se na kvarcky uplne upinat nemusi. Nejde o neustale nastavovani zastavenych hodinek. Navic u nej asi cesta kvarcu zatim nepripada v uvahu, kdyz pominu ulety v podobe G-Shock ;)

 

Máš mě prokouklého a je to tak. Přesně řečeno mi quartz nijak nevadí, měl jsem několikery quarzky, ale plynulý chod je prostě jinde, však to víme všichni, takže automaty mají určitě přednost, tuplem pokud budou tak přesné, jako momentální Alpiny - s dlouhodobým průměrem 0,1s/den a denním max +-1s si vážně nemám na co stěžovat.

Úlety v podobě Gshocků je takové hraní si a mají u mě i opodstatněné místo, přece jen automaty si rasit nechci.

 

Nepíšeš, jaký máš cenový rozpočet. Předpokládám, že to neřešíš, protože mezi Seiko, Perrelet a Omega je celkem rozdíl.

Já osobně bych šel po starších Seamester GMT a pokud by na nich bylo stáří vidět, tak u Dušáka z nich za cca 15k udělají skoro nové hodinky.

 

Pokud bych si dával žebříček tak:

1. Omega Seamestaer GMT

2. Omega Seamaster

3. Perrelet Seacraft GMT

 

A Alpiny si ještě chvíli nechej a uvidíš sám časem, co bude na ruce častěji.

 

Rozpočet jsem nepsal, to je pravda a určitě ho řešit musím, bezedný měšec nemám :) bral jsem to tak, že vystřelením těch prvních možností jsem zhruba nějaký rozpočet i nadhodil, respektive bych se chtěl motat kolem toho. PO s gmt už jsou teda hodně vysoko, ale to je už i jedno, protože jsou passé tak jako tak. Rád ovšem uvidím různé možnosti, ať už snadno dosažitelné, tak i hůře. Jelikož mě nic netlačí, tak není problém na něco počkat/došetřit a samořejmě beru v potaz i rozdíl mezi retail a cenou za jakou se dají případně určité hodinky sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě taky něco přihodím. Už dlouho se mi líbí tyhle a dají se sehnat za velice rozumnou cenu.

Zpracovaní vypadá velice dobře a za mě je plus, že je to mimo mainstream.

https://www.chrono24.cz/unionglashuette/union-glashuette-belisar-gmt-d0094291105700--id7212400.htm

post-41106-0-98085400-1520927813_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že stále nemáš vybráno. Zkusím něco nadhodit :)

 

Je to tak, vybráno není, ty gmt PO byly jednoznačný TOP, ale s tou výškou a vysokým dýnkem je to pro mě absolutně nenositelné, to vím aniž bych je zkoušel, protože jsem měl na ruce i 8500, které jsou o něco nižší a stejně to bylo špatně. Bohužel, vážně velká škoda, ta černo bílá verze se mi totálně zaryla pod kůži, skvělé hodinky a přesně podle mého gusta, to mě zase bude štvát ještě hodně dlouho.

 

Díky i za další návrhy, ale z těch neklapne nic :( Jo třeba Vulcainy jsou krásné, vážně krásné s na první pohled možná přeplácaným cifrem, ale v reálu je to bomba, vlastně asi každý detail je naprostá bomba, pánové holt umějí. Měl jsem možnost si zkusit ty Martarovi, ale nejsou to hodinky pro mě, ne teď, do takových musím pocitově dorůst, teď mi přijde, že takové hodinky ke mě nejdou a spíš potřebuji něco sportovnějšího.

 

Tak ty Belly nejsou spatny! Tak co, bude Bells nosit Bell? :D

 

Bells & Ross je hodně lákavé a když jsem zkoušel ty sashatorovi, tak mě to dost zaujalo a GMT, které Ligid nadhazuje jsou podobného rázu, ale úplně přesvědčený o nich nejsem, respektive ne jako OWG, to by asi neklaplo. Upřímně řečeno samozřejmě po vyzkoušení jsem hned začal hledat, co všechno Bell má, protože je znám spíš jen tak zběžně a třeba Marine, které jsou zase z úplně jiného soudku mě taky celkem oslovují, jsou zajímavé, ale jestli jít tímto směrem...fakt nevím. Trošku mu přijde, že místo toho, aby se mi počet adeptů snižoval, tak se mi zvyšuje a začínám se i odklánět od původního zaměření :) Ovšem to bude možná spíš tím, že toho teď mnohem víc projíždím, takže narážím na spoustu zajímavých kousků i z jiných oblastí, než je vysloveně v mém zadání, ale ono se to zase uklidní a primárně se chci držet toho původního.

 

Čo GMT od Tag Heuer? Konkrétne mám na mysli Aquaracer 500m WAK211A, ale ani Carrera GMT nevyzerajú zle. 

 

Jo tydle Aquaracery jsou fajn, narozdíl od těch červeno modrých je toto už úplně v pohodě, dobrá kombinace barev. Otázkou je, jestli celkovým designem jsou na tom lépe, než Alpiny, ale to už musím posoudit sám a ostatní parametry, jako velikost, výška jsou rozhodně velké plus. Přidávám do výběru GMT, protože až na drobnosti, které mi malinko u Aquaracerů vadí obecně je to zajímavý typ, díky.

 

 

Tak ještě taky něco přihodím. Už dlouho se mi líbí tyhle a dají se sehnat za velice rozumnou cenu.

Zpracovaní vypadá velice dobře a za mě je plus, že je to mimo mainstream.

 

Union se i mě obecně líbí, mají spoustu krásných kousků a i tento to potvrzuje, ale díky absenci lunety už mi přijdou takové spíš slušnější a já jsem "rebel" :D Nebýt OWG, tak zrovna něco od Union by bylo horkým kandidátem na nějaké další, třeba slušnější hodinky, protože ty jim jdou opravdu dobře.

 

 

Pánové díky za další tipy, jsem rád za jakékoliv, i když to třeba není zrovna dle mého gusta, ale určitě čím víc možností, tím lépe, protože má alespoň z čeho vybírat a jelikož se v tom plácám celkem slušně, tak se tipy rozhodně hodí.

 

Btw: I já přídám ještě další kousek, který mám také nově ve výběru a to další Transoceany od Seika. Úplně na začátku jsem psal o SBDC047, jako o kousku, který mě už strašně dlouho láka, ale bojuju u nich s velikostí a nemožností je zkusit, abych věděl, jak na tom v reálu jsou a teď mám boj ještě větší, protože jsem byl upozorněn ještě na další model Transoceanů a to SDBD017, ve kterých bych měl i to GMT a navíc Spring drive, čemuž se těžko odolává. I toto má ale své proti, stále ta velikost, žluté detaily jsou nic moc, ale to bych asi zvládnul a také jsou titanové a to mě úplně nebere, klasická verze je normálně ocelová. Hledal jsem je a standardní cena je dost vysoká v tu chvíli jsem je už tak nějak pohřbil, ale pak jsem je našel i za lepší ceny a rázem to začalo být zase zajímavější, takže své místo v mém výběru asi mít taky budou.

Klidně mi je zkritizujte, ať nekritizuju jen já to, co mi sami nadhazujete :) Moc proti na nich totiž sám nevidím..pokud by klapla velikost, tak ty další "drobnosti" bych snad i přešel, protože mi přijde, že v dané cenové relaci je to neskutečně našlápnutý kus.

 

post-25778-0-15332300-1520930698_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bells
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jo, proč někdo udělá pěkné hodinky a pak to tak strašně zkazí umístěním data :( Docela by mě zajímalo, co je k tomu vedlo, nebo jestli dotyčný zrovna zavřel oči? Připomnělo mi to, jak se dříve řešilo stupidní umístění data u starých Tridentů od Warda, toto je snad ještě horší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne to jsem si rikal. Nekdo navrhl celkem fajn design, pak prisel zhulenej datar a vysoustrucil datumove okno kam mu zrovna tresouci se ruka dovolila. At to beru z jakehokoliv pohledu, tohle umisteni data a ukrojeni sedmicky takovym stupidnim zpusobem mi hlava nebere...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chronobundus je sviňa, byť mu celkem zdatně odolávám, tak se stejně zase dostavil :) Géčka další nechci, těch mám dost.

JJ, znám. To byl jen příklad hodinek s GMT funkcí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...