Přejít na obsah

Výběr pilotních hodinek


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

ramon, on 16 Bře 2018 - 13:18, said:

Co se týče vhodnosti pro pilota, tak snad nějaký Astrony.

To jo, ale je tu nějakej cenovej limit. Kterej v zásadě vůbec neni marnej.

Ale nemusej to hned bejt Astrony a ty funkce to má https://www.helveti.cz/seiko-ssf003j1

 

No a mě se poslední dobou líběj pilotky od seika:

solár: https://www.helveti.cz/seiko-ssc607p1

automat: https://www.helveti.cz/seiko-srpb57k1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně je těch informací dost málo. Jako gesto pěkné, ale nikdo z nás netuší, co Tvůj budoucí nastávající preferuje. Je mnoho lidí, kteří třeba zmíněné Breitlingy nemají rádi kvůli složitému a nečitelnému ciferníku a doporučí radši Rolexky. A pak jsem tady zase já, který si zítra kupuje Breitlingy a Rolexky jsou pro mě hrozně nezajímavé a vhodné tak pro staré pány (pardon všem, kdo jim holdují, nic osobního :) ). Tím chci jen říct, že je to hrozně individuální a potřebujeme vědět aspoň něco.

Já sám na pilotkách miluji mj. jejich jednoduchý design (neplatí pro Breitlingy, to je trošku specifická třída sama pro sebe). Teď mám třeba Archimede Pilot Chronograph (které asi budu prodávat), které na pohled vypadají jako 4-násobně dražší IWC, jsou krásně jednoduché, dobře čitelné, dostatečně kvalitní, ne úplně mimo rozpočet a hlavně jsou to automaty, které chce snad každý fanoušek hodinek.

Těch možností je nespočet a kluci poradili už spousty značek a modelů. Vše to stojí jen na 2 věcech - Kolik si můžeš dovolit vydat a hlavně aspoň nástřel toho, jaký má Tvůj snoubenec vkus ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli lítá na NG, žádný hodinky nepotřebuje :) A jestli na klasiku, tak nejlepší reálně použitelné pilotky (jako že hodinky pro potřeby letců, nikoliv designem) jsou Citizen Skyhawk nebo Casio Pro Trek PRW-6000 -- jsou solární, mají 5 budíků, mají snadno a rychle přenastavitelný world time, mají countdown timer a spoustu jiných užitečných kravinek. 

 

Z mechaniky bych volil nějaký model Sinn v TESTAF verzi nebo Mühle Glashütte Terrasport GMT Lufthansa Edition. Ale obecně si myslím (z vlastní zkušenosti), že mechanika je na lítání na prd.

 

Už se toho ostatně někdo v diskusi letmo dotknul: Třeba zrovna ty Navitimery jsou úplně nesmyslné jako pilotky -- jsou absolutně nečitelné, to jsou hodinky na machrování (což samozřejmě letec může potřebovat). Znám pár airbusáků od národního dopravce, kteří machrují s fake Navitimery... a do týhle party snad mladej nechce, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj všem,

děkuju mockrát za všechny tipy. Nepsala jsem, jelikož nejsem stále rozhodnutá a nebudu je kupovat hned teď, mám na to ještě 5 měsíců, tak to beru v klidu :) Ale chápu, že to některé přítomné může dráždit. Líbí se mi tu opravdu hodně kousků, ale musím se tím prokousat. Jako ty IWC jsou bomba, ale víte jak... Až se rozhodnu, dám vědět. Díky!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je přítel pilot dopravních letadel, tak bych se přimluvil za ty Glyciny jmenované na první stránce, nejsou "až tak" drahé a pokud létá přes rybník, tak by mohl ocenit 2 časová pásma a 24h cifr. Mě jednou zastavil pilot při výstupu z letadla v Bostonu a po krátkém rozhovoru na téma Glycine mě pustil na tour do kokpitu. Takže určitě má dobré jméno i mezi piloty.

post-58535-0-29953000-1523219755_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...