Přejít na obsah

Chronomag - uklidnění


Bert

Doporučené příspěvky

Přátelé,

 

dnes dopoledne jsem ve vlákně ?Chrono pátky ? diskzue? přislíbil návrh řešení situace vzniklé na Chronomagu. Těch několik hodin, které jsem si vymínil, bylo dle mého názoru potřebných nejen pro vychladnutí horkých hlav, ale především pro diskuzi mezi moderátory tak, aby výsledek, který Vám zde předestírám, byl výsledkem konsenzuálním.

 

Před tím, než Vám sdělím, jaké jednotlivé kroky jakožto moderátoři učiníme, dovolte mi, abych napsal pár vět úvodem.

V poslední, relativně krátké době, se prostředí Chronomagu prudce zhoršilo, Chronomag se odchýlil od gentlemanství, a stal se nepřiměřeně často zdrojem urážek, napadání, sprosťáren a následně vypjatých reakcí. Nechci se pouštět do výraznější polemiky proč. Pokud bych totiž odpověď našel, nedejbože správnou, stejně bych s tím nic nenadělal. Takovouto debatu si můžeme nechat k pivu, které zde již pár lidí v rámci potřeby osobní komunikace svolávalo. Nyní již tedy k opatřením a úpravám, které dle názoru mého, jakožto ostatních moderátorů, pomohou všem uživatelům Chronomagu.

 

Zřizuje se vlákno ŽUMPA. Toto vlákno slouží k vyřizování si Vašich osobních neshod, šarvátek a jiných nectností, při nichž hodláte používat vulgární výrazy. Vlákno nebude nijak moderováno, s výjimkou obsahu, který by byl v rozporu se zákonem. Pokud věc nevyřešíte osobně, či přes SZ, toto je pro Vás to pravé místo. Vlákno bude periodicky, vždy počátkem měsíce, smazáno a založeno nové (čisté) a to bez předchozího upozornění. V případě ?přetečení? žumpy však i častěji. S veškerou vážností doporučuji toto vlákno užít, protože v ostatních vláknech bude sprostota a hrubost rozhodně méně trpěna nežli doposud.

Za porušení pravidel Chronomagu budou i nadále rozdávány Bany. A to s následujícím omezením a rozsahem:

Ban na 1 den až 2 dny na uklidněnou dává jakýkoli moderátor bez porady s ostatními moderátory.

Ban na NEURČITO (s cílem více než dvou dní) dává moderátor okamžitě, po té o tom uvědomí ostatní moderátory, a moderátoři ve sboru rozhodnou o počtu dní Banu.

Moderátoři budou více pracovat. Zavádíme tímto tzv. moderovaný obsah. Tohle je naše opatření proti alibistickým prudičům, kteří nevynechají takřka jedinou příležitost, aby lidi na Chronomagu, promiňte, nerozesírali. Následně pak se svatouškovským výrazem poukazují na jiné, se slovy to já nic, to oni. Předpokládané délka moderace týden, 2 týdny, měsíc.

 

Nyní k operativě:

Bany nedávno udělené budou zrušeny v průběhu pátečního odpoledne.

Započal proces hledání nového root admina.

Jednáme o doobsazení moderátorského místa/míst.

Demonstrativní elektronická sebevražda se nepřipouští, příspěvky mazány nebudou. Poznámka: tato myšlenka může být v budoucnu revokována na základě změny právního řádu a výkladové praxe.

Vznikne virtuální knihovna Chronomagu, o niž se (alespoň v počátku) budu starat. Blíže pak již ve speciálním vlákně.

 

Děkuji, že jste to dočetli až sem, a upřímně doufám, že těchto pár řádek a nápadů pomůže nám všem. A pokud jste četli mezi řádky, a někde v tom nalezli sebe, mně, nebo kohokoli jiného, a chcete s tím něco pozitivního udělat, děkuji o to více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Diky, jsme celkem fajn lidi a jsme tady radi, tak to snad vse bude ok.

 

Jeste bych jen podotknul, abychom predesli nedorozumenim, ze by se ( minimalne moderatorum ) melo zakazat pouzivat jine nicky, protoze 

to zbytecne vyostruje situaci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snad to pomůže, konečně bude klid a vše se vrátí do normálu. Přeji hodně zdaru při doobsazení nových moderátorů, protože je jich určitě potřeba s tím, kolik toho tu je a jak to tady vypadá.

Žumpa by podle mě být nemusela a je tak trošku smutné, že je něco takového potřeba :( Pořád jsem doufal, že lidi se tu umí chovat normálně, ale jestli pomůže žumpa, kde se dotyční dostatečně vybijí, tak proč ne. No minimálně právě to místo o některých asi bude dost vypovídat, protože normální člověk něco takového nepotřebuje.

 

Berte díky a hodně zdaru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to dobře chápu, nemá moc smysl vyvolávat v Žumpě flejm poslední den v měsíci :D

 

Ne, vážně. Díky za konstruktivní přístup k věci. S virtuální knihovnou Chronomagu rád v rámci svých možností vypomohu, jestliže Bert nějak vymyslí, jak vyřešit problém s autorskými právy, tak aby nebyly v knihovně digitalizovány jen tituly převážně z devatenáctého století a starší.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...