Přejít na obsah

Rada při koupi-cenové rozdíly


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 100
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Málem bych zapomněl napsat, z čeho pramení mé obrovské dilema :) Před pár dny jsem měl schůzku se známým, který dělá patentového právníka a poradce i pro velké zahraniční společnosti a když jsem zjistil, že pracuje i pro cca 7 výrobců švýcarských hodinek těch nejzvučnějších jmen, dali jsme se ještě více do řeči a já se mu zmínil o mém plánovaném nákupu. Po naši schůzce jsem byl ale velmi zděšen a přiznám se, že mi to dost vzalo vítr z plachet :) Nedávno totiž dělal průzkum několika internetových obchodů a to i těch velkých zahraničních a při mystery shopingu za obrovské peníze (na tyto nákupy si ho najímají přímo ze Švýcarska, jelikož bojují proti padělkům) bylo zjištěno, ze cca 35% hodinek byly falsy a u některých e-shopu dokonce až 50%!!! Kopie jsou prý většinou tak kvalitní, ze si je Švýcaři zkoumají přímo ve výrobnách a veškeré materiály se shodují s originálem včetně strojku, ale nesedí třeba výrobní číslo atd. Bylo mi tedy řečeno, ze je vlastně nereálné koupit original hodinky třeba s 30 a nekde i 40% slevou, jako je integrováno na eshopech a chrono24 atd. Většina e-shopů totiž nejsou AD té dané značky.

No nic, chlapi, po ránu jsem se hezky vypovídal a těším se na vaše názory, zkušenosti a komentáře ;) děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem si myslel také, ale on nemá důvod mi lhát. Navíc jeho práce spočívá převážně v tom, ze bojuje proti padelkum a převážně pracuje pro prestižní zahraničí společnosti po celém světě. Sám jsem u nej v kanceláři viděl spoustu padělků z jiného odvětví, které zabavili a nerozeznal bych to od originálu, i když se v těchto odvětví již léta pohybuji. Celkově samozřejmě kort jako začátečník nevím, jaka je vlastně marže obchodníka na prodeji hodinek, ale když třeba včera přímo v Hublot AD prodejně mi nabízeli konkrétní model se slevou za 320 tis Kč a na eshopech, které jsou dost často vidět na chrono24, viz jomashop, luxuryfreeshop, worldofluxury atd jsou stejné hodinky za cca 200 tis Kč, tak to je opravdu až podezřele nízká cena podle mne. Navíc jsem jim psal na ty e-shopy a jejich odpověď byla, ze nejsou AD prodejci. Ale třeba Rolex, Hublot a myslím, ze asi všechny tyto značky přece nemůže prodávat nikdo, kdo není AD prodejce, nebo se pletu? Rozhodne vím, ze třeba u Hublot nebo Rolex to takto je, protože je přímo zastupuje ten můj kamarád, co jim řeší boj proti padelkum a různé další průmyslové a autorské vlastnictví..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tebou zmíněný jomashop je v pohodě. Nakupovalo tam spousta místních včetně mě. Je to šedivka není AD a jak vidíš Hublot i Rolex prodává. A že se AD nelíbí, že někdo prodává jejich nasmlouvané značky, je logické, dávají do toho dost prostředků. Jen si dej pozor ( jomashop ), že u tak drahých značek budeš mít servis jenom u prodejce.

Upraveno uživatelem Ruiz.aw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zacti se vic do fora. Temat o sedych prodejcich je tady hafo. Proste nemaji naklady na showroomy, neposkytuji servis ani extra zaruku, maji jen eshop, tak si muzou dovolit nizsi ceny.

Priklad: AD v Praze nabidne slevu z 270 na 240. Na eshopu v US je najdes za 200. Nechas si je poslat do NY, kde je dph necelych 10%, tzn. za hodinky das 220. Pak je musis podvodne provest a nepriznat na celnici. Stoji ti usetrenych 20k za tu namahu a nervy a za to, ze na ne nemas zaruku a nebo si v klidu prijdes k AD, das si kafe, pokecas a odejdes s hodinkama se slevou a se zarukou?

Jinak overene US shopy jako Jomashop, Ashford atd. neprodavaji fejky.

Jeste si dovolim OT uvahu. Kdyz lidi, co maj hloubeji do kapsy hledaji nejlevnejsi SKX nebo Suma, tak to chapu. Ale pri predstave, ze mas na nove hodinky 200-300k, tim padem jsi ?za vodou? a hledas nejnizsi cenu za kazdou cenu...? Tak nejak nevim. To pak se nabizi otazka, jestli fakt na to ty prachy a koule mas... Ale co ja vim, ja tak drahe hodinky nikdy nekupoval

No a zacinat jako novacek u Hublotu mi taky neprijde dobrej napad. Ja bych v tehle cenove relaci sahl po necem decentnim, nadcasovem, co proste dele vydrzi. Namatkou JLC, Blancpain apod.

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a zacinat jako novacek u Hublotu mi taky neprijde dobrej napad. Ja bych v tehle cenove relaci sahl po necem decentnim, nadcasovem, co proste dele vydrzi. Namatkou JLC, Blancpain apod.

Keď si nováčik, nevieš, čo je nadčasové a dlhšie vydrží... Dokonca ani nevieš, že hodinky môžu vôbec také vlastnosti mať. Kúpiš si tie hodinky, ktoré sa ti jednoducho páčia, a basta fidli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ BLife

Srovnáváš nesrovnatelné, protože ceny u CZ maloobchodních prodejců vč. DPH, cla, nákladů na dopravu atd. nejsou ekvivalentem cen na eshopech, ve kterých nic z toho zahrnuté není.

Prodejců, kteří nejsou AD, najdeš řadu i mezi kamennými obchody - např. TH, které jsi několikrát zmínil se prodávají "na každém rohu".

 

Jestli tvůj kamarád zastupuje Hublot, jistě ti pomůže zajistit lepší cenu s jistotou, že dostaneš originál.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pročetl jsem tohle vlákno a dozvěděl jsem se věci, o kterejch jsem vůbec neměl páru. Je to dáno tím, že jsem v podstatě (kromě letních dovolených jakožto průměrnej koupák) nebyl dál než v Reichu nebo Maďarsku, a tím pádem jsem si nikdy nezjišťoval, co se sluší a patří když člověk jede do USA (a zpátky).

Znamená to teda, že kdybych tam jel jako obyčejnej turista na dva týdny a koupil si tam, co já vim, třeba tenisky, ve kterejch bych tam chodil a pak v nich chtěl odletět, tak je musim proclít?

 

Né že bych plánoval cestu za velkou louži nebo nedej bože měl v úmyslu pronášet Rolexky v konečníku, ale je dobrý na tyhle věci myslet. Aby člověk neskončil někde v San Quentinu a nečekal tam 30 let na popravu :-)

 

Aby bylo jasno, nemám žádný problém s daněním, proclíváním a dokonce ani Českou poštou. Docela mě těší, že někteří mimoevropští prodejci už na Evropany myslí a nabízejí službu přeposlání přes EU za poplatek, takže to pak člověk nemusí řešit (což asi kolikrát naštve víc než zaplacení pár stovek poště).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy: konkrétně jak píšeš o těch slevach, tak ty hodinky, co mi u AD v Praze nabídli za 240 cca po slevě, tak na Us eshopech viz worldofluxury a luxuryfreeshop stojí kolem 160-180 tis a ty druhé, co mi v Praze po slevě nabídly za 320tis na těchto eshopech vychází od 203-220 tis, proto tolik řeším tu cenu, jelikož se nejedna pouze o usporenych 20k. Všeobecně mě prave zajímá, jak to v tehle ?šedé? zóně jak píšete vlastně chodí. Chápu, ze neplatí showroomy atd, ale třeba konkrétně ten worldofluxury má showroom přímo v Miami. Ale spis nechápu, kde ty hodinky berou, když nejsou AD, respektive kde je berou za takovou cenu, ze si můžou dovolit je prodat koncovému zákazníkovi třeba o 30-40% levněji než AD a to mi proste nejde do hlavy absolutně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě jedna věc, za vodou ještě nejsem, ale už delší dobu makam na tom, abych byl :) Pro příklad jsem typ člověka, kterého potěší, když si koupi luxusní vysněnou věc, ale nezaplatí za ní proste full price.. V tomto případě je mi jedno, jestli se jedna o dům, auto či cokoliv jiného, krom jídla a dovolených, kde na ceny absolutně nikdy nekoukam, jelikož jsem totálně posedlý kvalitní gastronomií a cestováním.. Auto ojezdim, ale zážitky z dovolených jsou pro mě proste věčné.. Btw na nove hodinky jsem si vyhranil rozpočet cca 200k a samozřejmě bych byl rad, kdybych za tuto cenu pořídil ty, které mi včera u AD byly nabízeny za 320k nebo naopak ty, co mi byly nabízeny za 240k bych rad pořídil za třeba 170k..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Btw proč má většina z vás takovou zášť proti Hublot? :) Jak někdo z vás již psal, tak to trefil velmi správně.. jsem nováček a opravdu to beru hlavně podle vzhledu, příležitosti, ke které je budu nosit, k jakému oblečení atd a musím upřímně říct, ze se mi na ruce žádné zatím nelíbily tolik, jak ty dva zmíněné modely od Hublot. Přemýšlel jsem ještě o IWC Aquatimer (ty černo bronzové) a včera je zkoušel u Dušáka a byť se mi ve vitríně moc líbily, tak ke mě proste vůbec nesedely..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ničem: sorry, jsem tu opravdu nový a je pravda, ze krom par věci a převážně prodejů jsem toho ještě moc neprošel.. neorientuji se v marži na hodinkách, tak prave absolutně nemám představu, jestli je vůbec reálné je koupit s takto velkou slevou.. dost mě i zaráželo, proč většina prodejců z chrono24 píše, ze hodinky jsou dostupné ihned skladem a já jim napsal, ze je tedy chci a ze si je vyzvednu přímo v Miami na tom jejich showroomu, tak mi pak do mailu napsali, ze je musím objednat cca 3 týdny předem a ze je musím zaplatit teď a pak je tam budu mít připravené.. na to jsem jim napsal, ze tedy nechapu, proč píší, ze jsou k dispozici ihned na skladě a ze jsem chtěl přijet přímo k nim a zaplatit je.. to mi přišlo celkem divné..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem, ze to funguje jako třeba v LV co se tyce oblečení a módy celkove. U nich proste neexistuje žádný outlet, e-shop nebo cokoliv podobného.. bud proste jejich shopy po celém světě nebo replika, fake atd nic mezitím proste u nich neexistuje.. proto si drží prestiž a cenu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny, chapu. Ale jak jsem psal, musis si sam rozhodnout, jestli ti ty usetrene penize stoji za:

- Prijdes o zazitek nakupu u AD - pece o zakaznika, skakani kolem atd. Pro nekoho to jsou pitomosti, jiny chce mit sve vysnene hodinky se vsim vsudy.

- Plna zaruka (5 let apod) plus samozrejme storpocentni pravost produktu

- Kdyz by bylo potreba neco s hodinkama resit, tak uz budes mit u AD status "zakaznika" a ne jen nekoho, kdo si hodinky koupil jine a u AD chce "jen" servis nebo dokupeni chybejici stezejky.

- A pak samozrejme nervy s nakupem u sedeho prodejce. Obcas hodinky hned skladem nemaji. Jednou jsem objednal na Jomashopu a odpovedeli mi, ze dostupnost je cca mesic. Pokud jedes do US na tyden, tak mas tim padem smulu a hodinky ti nestihnou dodat.

 

Je to proste furt o preferencich, jeden holky, jiny vdolky. Jeden chce zazitek a garanci, druhy za usetrene penize pojede na vikend do Alp i s rodinou ;)

 

Ad ta zast. Jde o to, ze hodinky znacek Hublot a UN jsou pomerne velke, vyrazne, vyzyvave a samozrejme drahe. Nejde o nejakou zast, ale ne kazdy tady chce kricet do sveta, ze ma 200k na hodinky. Navic popravde ne kazdy se v nich vyzna tak detailne a potkat nekoho s Hublotama, tak prvni, co me napadne, ze to je nejakej cinskej fejk. Casto je kupuje podobna sorta lidi (fotbalisti a jini sportovci, ruzne Vipky a jine pipky). Ja a spousta lidi tady na foru dava prednost mensim hodinkam, co lip sedi na ruce, vklouznou pod rukav kosile a nervou do sveta, ze mas na ruce 200k. To je cele.

 

Jeste jeden koment. Z toho, co pises, tak mi pripadne, ze prioritou je dobre koupit v podstate cokoliv. A to je pristup, kterym sedostanes do pekla a na to bych se rovnou vys*al. Spis si k tem hodinkam neco precti a nastuduj a chtej je pro neco jineho nez jen proto, ze se daji koupit nekde o 20 % levne. Melo by te zajimat, jakou ma treba ta znacka historii, proslavil je nekdo, byly nekde ve filmu, na mesici atd.? Coz me privadi zpet k tem Hublotum. Budu hloupe generalizovat, ale prijde mi, ze Hubloty si proste koupi lidi bez vkusu, kteri chteji ukazat, ze na to maji a nejaka hodinarina jim je uplne ukradena. Proto tady nejsou zas tak oblibeni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ BLife

 

Tak ještě jednou k těm cenovým rozdílům: u AD v Praze ti nabídli cenu 240 CZK včetně DPH za již dovezené a proclené hodinky. V US eshopu je uvedená cena bez daně, takže při koupi do ČR je třeba připočítat náklady na dopravu, clo a následně DPH, takže k těm 170 CZK připočti dalších řekněme 30 % a jsi na 220 CZK. Co je na tom pořád k nepochopení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...