Přejít na obsah

Servis Omega Quartz 1320


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

prosim o doporuceni nekoho, kdo se vrta v quartz strojcich, neco o tom vi, umi zmerit atd, nehledam menice baterek.
Resim tady nejaky Omega cal 1320, coz byla prvni quartz masovka od Omegy, a jsem ztracen, chova se to divne a nemuzu prijit na to, v cem je problem, jestli v modulu, motorku, nebo mechanicke casti strojku. Hledam tedy konzultanta/ opravare se zkusenostmi. Diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když změříš ideálně analogovým voltmetrem,  impulzy z    I.Obvodu   do cívky,  mělo by to dávat polarizované   impulzy,   cca kolem +  -  0,3V   když ano, tak si změř odpor cívky, ten by se měl pohybovat zhruba někde kolem 2000 ohmů.  Když to bude dobré, pak hledej závadu v rotoru a soukolí. J.     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau Jirko, tak to zbylo zas na tebe :) Impulzy z obvody jsem meril a impuzy chodi, ale jen +-0,08V se zda, jeste to premerim, stejne tak civku.
Popisu problem: hodinky jdou, ale v jednom miste se zastavi a sekundovka preslapuje na miste, staci postrcit sekundove kolo o zub a zase minutu jdou. Kdyz povolim a nazdvednu lehce mustek, tak bezi normalne, tj jakoby motor mel malo sily a nejaka mala nepresnost v ozubeni ho zastavi. Co je divny, ze kdyz to sekundove kolo vymenim za jine, chova se to stejne..v jednom miste se to zastavi a preslapuje.
Je teda mozne, ze impulzy z obvodu chodi, ale jsou slabe a motorem sotva toci? Mam dva ruzne obvody z ruznych hodinek, ale oba davaji cca stejne hodnoty.
Super by bylo, kdyby nekdo kdo ma tento kalibr to zmeril, co maji davat funkcni obvody?
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle podle mě bude soukolí . Prostě to chce vyčistit a namazat.  A doufejme, že nebude nikde ohnutý zoubek. Jestli chceš, tak mi to pošli já na to kouknu   Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau Jirko, jsi spasa, poslu ti to asi. Meril jsem to levnym digitalem, jasne.
S tim soukolim me to taky prijde nejpravdepodobnejsi, ale jak rikam, vterinovy kolo co je pohaneny primo od snekovyho pastorku motoru jsem menil a porad stejny, jedine ze by to bylo to kolo co z nej prenasi dal na kola minutova a hodinova.
Dekuju moc! Adresu mam, zbytek pres SZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...