Přejít na obsah

Miyota automat s mimostřednou vteřinkou


Doporučené příspěvky

Koukal jsem se na hodinky Killtec a docela se mi líbí tyhle automaty

 

http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/Detail...chtil%E1%20ocel

 

jen by mě zajímalo, co je to za kalibr - výrobce tvrdí, že je tam Miyota, na stránkách

 

http://www.citizen.co.jp/miyota_mvt/catalo...mechanical.html

 

ale Miyota žádnej takovej strojek nemá .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel si myslím, že se o hodinky s automatickým nátahem nejedná. Těch nepřesností na stránkách MIJA je víc než dost. Hodinky jako takové by ošklivé nebyly, ale ten nápis Killtec na číselníku bych nerozdýchal - fuj, hnus!

Tady se podívej na některé typy hodinek, bohužel cena chronographu je kolem 3tis, což automat samozřejmě být také nemůže.

 

http://www.killtec.cz/killtecwatches.html

 

Raději bych volil nějaká Seika apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Hodinky jako takové by ošklivé nebyly, ale ten nápis Killtec na číselníku bych nerozdýchal - fuj, hnus!

Tady se podívej na některé typy hodinek, bohužel cena chronographu je kolem 3tis, což automat samozřejmě být také nemůže.http://www.killtec.cz/killtecwatches.html

Ze zvědavosti jsem otevřel ten odkaz a to jsem tedy koukal- "těžkej kopírák" až hanba!.

Naprosto nepokrytě obšlehnutý tvar kastle, lunety a koncepce ciferníku s indexama od Breitling Chronomatic.

 

Asi se bohužel Breitlingu a dalším tradičním firmám nevyplatí po soudech uhánět každého podvodníka.

 

V souladu s nejnovějším názorovým trendem diskuzí na Chronomagu bych doporučil najmutí agenta a nechat jim vypálit fabriku. :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že Miyota žádný mechanický kalibr s mimostřednou vteřinovkou nemá a asi ani neměla. Má jeden takový quartz strojek. V těch hodinkách Killtec bude čínský strojek, stejný jako v těchto Kienzle a určitě v mnoha dalších hodinkách označovaných jako "nové značky".

 

KienzleU021-1100-8020_5.jpg

 

KienzleU021-1100-8020_3.jpg

 

Osobně bych Killtec na hodinkách mít nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok... začněme hned : co se týká nastavení, překvapilo mě, jak ztuha šlo tou páčkou hnout. Nastavoval jsem si 7S26, Vostok 2209 a jedny Orientky, všechny šly docela zlehka, spíš jsem měl problém, abych neposunul moc. Tady u toho strojku jsem musel fakt TLAČIT. Mno - nejsem moc odborník, možná je to v pořádku ale spíš myslím, že takhle ztuha by to být nemělo. Zatím po naladění šly 1. den jak jsem psal, pak 2. a 3. den to bylo -1 s přes noc (hoidinky jsem měl na ruce) a asi +1,5 s přes den. Pak jsem nechal přes noc ležet naplocho ciferníkem nahoru a udělaly asi -12, ráno jsem je "natáhnul" kýváním a nechal ležet na boku korunkou vzhůru a předešly se o 1s/ za ca. 10 h. To je zatím vše. Já myslím že úskalí nebude jenom v tom, jak moc přesně teď běží ale právě jesli V BUDOUCNU poběží. Já nepoznám, jak je kvalitní nebo nekvalitní ten strojek. Vadí mi, že neumí ruční nátah. Musím taky upozornit na jednu zradu - na ciferníku mají na minutách jen 3 bodíky místo 4, takže minuta dle těchhle hodinek má 75 vteřin :-)))) . Na obrázku u prodejců to sice je vyfocené se 4 puntíky, ale věřte mi - oběhl jsem několik prodejen a u všech kousků to tak je. Třeba v Chronosu na Zličíně je mají taky, ale za asi 5000,-Kč, což mě málem posadilo :-) a ještě nebyly úplně OK vyrobené, měly nakřivo číslo 9 (ta číslíčka jsou lepená na ciferník, takže myslím, že to časem odpadne jako indexy u mých starých Seiko). Korunka není šroubovací, jen se přiklapne a někde vevnitř je těsnění - výrobce udává vodotěsnost 50 m, tak to asi stačí. Zadní víčko je na závit, těsněné o-kroužkem. Na korunkce a na zadním víčku jsou laserem gravírované logo Killtec s tím jejich symbolem, není to moc pěkné, ale víčko zezadu stejně není vidět ... Já si myslím, že člověk i v tomto případě kupuje, co skutečně zaplatí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak pro zájemce o tuto kategorii hodinek je např. k mání tento Trias:

http://www.ikup.cz/item.php?id=142791

 

Ovšem, pokud vezmu, že nedávno zde Viktor prodával lehce nošené Invicty za 1200 Kč, rozhodně bych šel do těchto hodinek. I nové Invicty s Miyotou jsou za cca 100 USD slušná volba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...