Přejít na obsah

Lilienthal Berlin L1


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

jednou tu už kdosi na značku Lilienthal Berlin odkazoval, ale nenašel jsem žádnou reakci zdejších uživatelů / odborníků, proto bych toto téma znovu otevřel. Na model této značky L1 jsem narazil již dříve, nyní je na oficiálním e-shopu možnost slevy 20%, tzn. že z původních 189? (za variantu 37,5mm) se model dostal na příznivějších 151?. Jistě, jedná se čistě o fashion značku s nepříliš dlouhou tradicí, přesto: myslíte si, že je zbytečné podobný quartz model pořizovat? Pro názornost: konkrétně se jedná o tuto variantu (viz foto níže): http://www.lilienthal.berlin/en/l1-silver-white-blue-small?c=8

 

Recenze / zkušenosti jsou víceméně pozitivní, speciálně pak řada lidí oceňuje kvalitní (až překvapivě) kožený pásek a celkově solidní zpracování. Designově jsou dle mého také v pořádku. Vývoj i výroba probíhá komplet v Německu. Uvnitř tiká (u některých velmi neoblíbená) Ronda, kalibr 1064 (slimtech), sklo minerální se safírovou úpravou.

 

Budu rád za jakékoliv rady, díky moc.

post-60800-0-37865800-1522667079_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pacia sa ti? postavi ti baterka?  je velkost OK?  

 

... jinak řečeno záleží jenom na představě / náročnosti kupujícího :). V podstatě (všechno) ano, byť přiznávám, že další quartz ve sbírce nutností není. Šlo mi spíš o to, jestli někdo nemá osobní zkušenost, resp. shledává cenu daného modelu za odpovídající.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Máme tady takový mobilový "pre-unboxing"

 

Jaká je osobní zkušenost? Vlastním výše zmíněnou variantu (bílý ciferník, tmavě modrý pásek) a jsem příjemně překvapený kvalitou zpracování vč. nadstandardního (pro danou cenovou relaci) koženého pásku. I velikost 37,5mm mi přijde v dnešní záplavě orlojů celkem příhodná. Nebál bych se ani dalších modelů značky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ved preto som sa pytal, ci mu postaci quartz.

 

V tomto případě postačí. Chápu, že jsou za podobné ceny i mechaniky, ale jde primárně o design / konkrétní využití a model "L1" v mém případě splňuje svůj účel... Mimochodem "Lilienthal Berlin" mají čas od času zajímavé akční ceny, takže se vyplatí tu a tam sledovat jejich web.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem postnul výše - synek dostal L1 v quartzu. Stříbrné pouzdro, tmavý cifr, dvě kůže. Je s nimi maximálně spokojený. Téměř je nedá z ruky, zatím jsou docela bez poskvrnky. Jsou příjemně tenké. Žádný problém, dobrý design.

 

Určitě bych se jich nebál. Nebo bych se nebál je někomu doporučit.

 

Ti Němčouři to dělají docela dobře, bych řekl. Teď jsem někde zahlédl Sternglasy, taky jsou zajímavé. Ale přímou zkušenost nemám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V mém případě rovněž spokojenost. Myslím, že si v daném modelu najde něco každá generace... ;)

Se Sternglas zkušenost mám, ale pouze s modelem Junis 34 v dámském provedení. A zkušenost logicky spíš povrchní (dárek), nicméně zpracování mi přijde stejně jako u Lilienthal Berlin dobré, kožený pásek rovněž - i když není tak měkký jako u modelů LB. Hodinky samotné "Made in Germany" nejsou (pro někoho možná zásadní rozdíl), každopádně na první dobrou bych žádný zásadní rozdíl neviděl. Sám jsem o některých modelech Sternglas uvažoval, estetika / design jejich bauhaus modelů mi popravdě docela imponuje (navíc mám vztah k celé škole), ale mám momentálně ve sbírce mírný přetlak... tak uvidím. Jinak "bauhaus design" je u výrobců hodinek samozřejmě nadužíván a často spíš zneužíván, nicméně čistě esteticky vzato: Sternglas to dělají min. po vizuální stránce velmi dobře. Ať už v tom řada lidí vidí model Max Bill nebo cokoliv jiného...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...