Přejít na obsah

Hodinky - trvanlivost kamínků


Doporučené příspěvky

Dámy a pánové, mám dotaz, který už možná někdo z vás v praxi řešil. 

Zvažuji nákup hodinek, které mají na ozdobu kamínky po obvodu. Jedná se o model Alpina  AL-525APW3CD6B

 

post-40502-0-37065000-1524209556_thumb.jpg

 

takže žádný klump od Guess, měly by tam být diamanty.

 

Mátě někdo zkušenost s tím, jak takové kamínky vydrží a příp. když se ztratí, tak jak se dají nahradit (a za jaké peníze)? Chápu, že přesně tento model od Alpiny tady asi nikdo nemá, ale jestli máte zkušenosti s něčím podobným, uvítala bych info. 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S konkrétním kusem nemám žádné zkušenosti, ale ženě jsem koupil před nějakým tím rokem (cca 2 roky) casia s podobnýma "buzničkama" po obvodu a ačkoliv jim nakládá opravdu strašným způsobem, tak kupodivu tam jsou pořád všechny. Pouzdro a sklo jsou totálně dorasené, ale kamínky všechny. (nejsou s diamanty)

 

Jo prstýnky se zirkony ji nosím co čtvrt roku na dolepení do zlatnictví. Diamant zatím nevypadl naštěstí =D

 

 

Otázkou je jak jsou tam ty diamanty velké (moc nevěřím tomu, že to jsou opravdu diamanty a pokud ano, tak by mě zajímala cena hodinek), protože cena takového klasického maličkého diamantu začíná kolem tisícovky a to by mě vždycky píchlo u srdce, kdybych koukl a za hodinu chyběl další.

 

Určitě záleží jak jsou tam usazeny, pokud lepením, moc bych tomu nevěřil a vyhýbal se vodě.

 

Moc jsem Ti nepomohl, ale napsal jsem svoji zkušenost s těmito ozdobami ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc, to jsou spíš povzbudivé zkušenosti. 

Ty hodinky stojí na např. na jomashop 2110 dolarů, tak si myslím, že by tam opravdové diamanty mohly být. Alpina je Alpina. Takže si i myslím, že by ty kamínky mohly být kvalitně uchyceny. Ale přeci jenom si říkám, jak budou ty hodinky vypadat za 5-10-15 let a hlavně co případě s tím, když se nějaký ztratí. 

No, ještě jeden obrázek s detaily. 

 

post-40502-0-85317600-1524226246_thumb.jpg 

 

Samozřejmě je ještě varianta koupit verzi bez kamínků, ale ta mi připadá trochu fádní. 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som pred cca 3 rokmi kupoval k narodeninam sestre Citizeny s podobnymi kamienkami po obvode lunety, minule som sa jej akurat pytal, ci tie kamene ma este vsetky a ci hodinky funguju OK. Povedala, ze je nadmieru spokojna a kamienky vsetky drzia na svojom mieste, a to ich nosi skoro kazdy den.

Takze by som sa toho nebal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby tam byly opravdové diamanty, tak by se s tím asi pochlubili. Pokud nic o nich nepíší, tak tam asi nebudou. Možná by to chtělo zeptat se přímo jich.

Moje paní má dvoje hodinky s kamínky a zatz drží. Ty jedny má cca 10 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oni to tam opravdu píšou, že to je osázené diamanty:

 

post-40502-0-07545100-1524346924_thumb.jpg

 

Ale v této chvíli neřeším pravost kamenů, spíš jestli neodpadnou po první (nechtěné) koupeli. 

 

Nicméně zdá se, že nemusím mít starosti, zvlášť když píšete, že kamínky na hodinkách drží i po deseti letech... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na oficiálních stránkách Alpiny jsem nenašel přesně ten stejný model. Mají tam podobný a v popisku jsou diamanty. Za tu cenu asi nebudou nijak extra vysoké kvality, ale diamanty to nejspíš budou: http://alpinawatches.com/watches/comtesse/comtesse-automatic-ref-al-525std2cd6b/

post-27283-0-72733700-1524721348_thumb.png

 

Ted k dotazu. Kupovat jsem podobné hodinky pro sestru (Union Glashutte) a ptal jsem se na trvanlivost uložení kamenů. Bylo mi řečeno, že pokud jsou kameny lepené, tak to lepidlo časem zkoroduje a kamínek vypadne. Napomáhá tomu voda a samozřejmě různé mechanické vlivy. Další možnost uložení je tzv. klenotnický zámek (nevím jestli to říkám správně). Prostě ten kamen je tam mechanicky zaklíněný, je plno způsobů, jak to udělat. Když je to udělané kvalitně, prakticky není cesta, jak by se kamen mohl nechtěným způsobem uvolnit. Někteří výrobci například ALO diamonds dávají na uložení kamenu doživotní záruku, čili pokud se uvolní a ztratíš ho, dají ti na vlastní náklady nový. To se hodí zvláště u větších a tím pádem i cennějších kousků :-).

 

Sestra má zatím kamínky všechny, ale jsou jen na indexech, takže kdyby se nějaký uvolnil, zůstane pod sklíčkem a dá se znovu přidělat. V tvém případě bych asi zkusil zjistit způsob uložení kamenů a případně zvážil nákup přes AD. Nevím jestli by se mi chtělo reklamovat případnou vadu u jomashopu. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy, pánové.

 

AdaMoss:

Ty alpiny jsou model z roku 2014. Ještě se dají tak nějak různě sehnat, ale že nejsou na oficiálních stránkách Alpiny, mě nepřekvapuje. 

Problém s AD bude, že budou drahé. Našla jsem je na ebay za opravdu výhodou cenu, ale už jsou bohužel pryč. 

Trochu přemýšlím i o modelu s diamanty na indexech (to, co jsi navrhnul, jenom bez těch diamantů na lunetě), a uvažovala jsem přesně stejným směrem - když už se kamínek uvolní, tak zůstane UVNITŘ a neztratí se, klenotník či hodinář to potom vyřeší. 

 

Liqid: 

Longovi jsem psala, dostala jsem na něj tip, tak jsem ho kontaktovala přes SZ, psal, že diamanty vydrží všechno. Ale asi tedy musí být řádně připevněné, jak píše AdaMoss. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...