Přejít na obsah

SKX007 - zlomená korunka


reborn

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi, před chvílí jsem si chtěl pootočit datum na mých SKX007 a zjistil jsem, že mám zlomenou korunku. Nemáte někdo zkušenost s nějakým hodinářem, který by to uměl opravit? V jiném vlákně jsem našel zmínku (chumpus, díky), že servis dělá Koscom a DEAL. Ale než tam napíšu, tak se ptám tady.

post-25931-0-15675600-1525201645_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kup si toto:

https://www.ebay.com/itm/70E11NS1-Genuine-Crown-WITH-STEM-SEIKO-for-7S26-0020-SKX007-SKX009-SKX011/263540243215?epid=1630659396&hash=item3d5c38fb0f:g:WYAAAOSw8zdaol5c

 

a odnes to k hodinari, ktereho mas nejbliz, by ti to mel udelat na pockani ;-)

 

s-l1600.jpg

Upraveno uživatelem beeman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Jo, díky. To mě napadlo jako první. Aji jsem viděl na eBay ty korunky. Vlastně jsem tam viděl víc typů než bych potřeboval, tak nevím, v čem je rozdíl. A viděl jsem tam i samotné hřídelky na prodej. Sice k ETA, ale napadlo, mě, že by něco použitelnýho mohl mít i ten místní hodinář. Každopádně to asi nebude úplně na počkání, když ta ulomená část je někde v hodinkách. Zatím jsem napsal zprávu tondakovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak nevím, no... Korunku jsem objednal dle odkazu výše. Vše v pohodě. Cena lehce přes 500 Kč, ale bylo to z Francie odesláno obratem, měl jsem to doma snad do tří dnů. Vyměnu provedl místní hodinář.

 

To bylo v půlce května. Na konci června jsem měnil datum. Od té doby jsem měl potřebu s tou korunkou cokoliv dělat až dnes, protože červenec i srpen měly 31 dní a až dnes jsem si všiml, že tam mám včerejší datum. A jinak mi jdou přesně. V rámci půl minuty do plusu nebo mínusu se to pořád drží v této oblasti. Asi. Ani nevím přesně, ale žádný vlak mi neujel a do práce stejně chodím pořád pozdě... Teď vidím, že jsou půl minuty v plusu, a tuším, že nedávno byly pár sekund v mínusu.

 

Takže po těch třech měsících jsem tu korunku dnes vyšrouboval a zase je zlomená! :(

 

Tak nevím proč se mi to děje. A jestli má cenu investovat do nové a zase ji zlomit... Špatnej datum bych možná přežil, ale za chvíli se má stejně měnit čas. Kdybych neměl zrovna ten letní, tak bych to možná snesl taky..

 

Nevíte někdo proč se to láme?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se to opakuje, tak to asi není problém korunky či hřídelky. Není náhodou strojek mírně pootočen vůči pouzdru? Vypadá to, že při montáži to dal někdo trochu nakřivo a tím pádem se hřídelka musí mírně zahnout, vzniká pnutí a při relativně mírném úderu na korunku ta hřídelka praskne. Sundat kryt, uvolnit strojek, vyndat zbytek hřídelky, vložit novou, zašroubovat korunku, srovnat strojek, přišroubovat a zavřít víko. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko bude strojek posunutý, když to už jednou hodinář měnil. Tam bude jiná zrada. Jednou jsem zažil, že byla špatně udělaná díra v pouzdře. Byla normálně posunutá asi o 1 mm níž a 2 mm doprava. A tehdy to byl problém, protože tam byla ta osička narvaná z výroby násilím a nechtěla ven. Skončilo to výměnou pouzdra...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...