Přejít na obsah

Suby x DJ x Bondovky


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

už jsem tu nějakou dobu a docela dost jsem toho prostřídal, ale nějak se to ve mně pere, tak třeba mě popostrčíte nějakým směrem...

 

Už dlouho říkám, že moje příští hodinky budou suby, chvíli jsem je měl a pamatuju si, že byly fakt parádní. Čím dýl na ně ale koukám, tím víc si říkám, že parádní na nich byl hlavně náramek a jinak jsou to vlastně dost obyčejný hodinky, které se tak trochu  podobají (při troše představivosti) SOH, které mám. Ale jako náramek a hlavně glidelock bylo asi to nejlepší, co jsem zatím na ruce měl. 

 

Do toho mám rád bondovky, líbí se mi, teď jsou za dobrou cenu a už nebudou. Modrá je taky taková veselejší. A vlastně oproti subům nejsou ani nijak zvlášť horší (já vím, i digitálky za kilo ukazujou čas). Krásné dýnko, krásné pouzdro, plastické logo...ale vím, že mě vždycky po čase začnou nudit (možná že by začly i suby, ale neměl jsem je dostatečně dlouho...). A náramek 20->20, jakkoliv se mi líbí, není zrovna etalon pohodlnosti.

 

A do třetice se mi vlastně docela dost líbí DJ, ty by šly i s bílým cifrem, který mám rád, ale zase je tam kyklop, který moc nemusím, a i ve variantě oyster + hladká luneta je mám zafixované jako hodinky pro nudné staré dědky (nudní staří dědci prominou). A libovolná kombinace s fluted lunetou a jubilee se mi vlastně taky docela dost líbí...

 

A teď babo raď. Teda chci říct, že bych byl rád, kdybyste mi k tomu napsali, co vás napadne, případně ti, co řešili podobný problém nebo měli uvedené hodinky nějaké svoje zkušenosti - za všechno budu vděčný :)

 

A jako ani ty Moony nejsou vlastně úplně špatný...

 

Díky moc za jakékoliv podněty :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Popravdě řešíme stejnou čtveřici s tím, že suby momentálně vynechávám pač jsou trošku přes rozpočet a Moony, byť byly moje "definitivní" posouvám až za Bondy a DJ. A to jen a jen kvůli debilnímu tahu s tou jejich prokletou regulací škrtím vs. glajdám a malým WR. Jinak jsou to podle mě ideální a krásný hodinky a za celou dobu co jsem je měl se neokoukaly a slušelo jim prakticky všechno. DJ mě lákájí a osobně si myslím že už tak nesmrdí levnou kolínskou jako dřív a nosí je i mladší. Ale dokud si na ně nesáhnu a nepocítím sílu downsizingu tak to nebude takovej kulomlat jako bondovky. Jako jediný mají spolu s moonama ale ten punc nadčasovosti, stálosti a dovedu si je představit mít je "na furt".

A proto osobně to mám teď jako vyčkávací stádium, pokud se objeví něco z výše jmenovanýho a blízko tak se snadno nakřápnu ale jinak to vidím na konec léta a nové SMP. Součastný keramiky mi připadnou prázdný tak chcu vidět jak bude na živo vypadat renesance vlnek v keramice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všetky tieto myšlienky aj konkrétne hodinky ktoré spomínaš mi prešli rukami, niektoré aj viackrát.

Je to jeden velky kolotoč, ktorý sa nikdy nekončí a prejde si nim každí trpiteľ.

 

Ja som momentálne vo fázé "skorovintage" Moonov a SKX a som spokojny už rok, tretie hodinky kupujem na zabavu, ked chcem niečo vyskusat, ale vacsinou ich aj tak predám.

Moony maju taký svojský charakter, ktorý som inde nenašiel, treba to ponosiť a rozhodnut sa potom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to teda v současné chvíli vidím tak, že asi půjdou první bondovky - bude léto, končí prodej a když vyloučím suby, tak to jsou jediné čistokrevné potápky (ty SOH jako potápky moc neberu :D ). Takže mi zbydou do budoucí trojky buď Moony nebo DJ, obojí podle mě budou dvojici bondovky a SOH skvěle doplňovat, takže si nákupem bondovek aspoň trochu posunu rozhodování. WR Moonů se nebojím, co jsem pochopil, tak s přehledem stačí skoro na všechno a do vody by byly bondovky. To samé platí pro DJ. Čím dál tím víc se loučím s glidelockem a subama, ty chci z té čtyřky asi nejmíň. Skoro to vypadá, že v tom mám docela jasno a rozhoduje se vlastně jenom do budoucna mezi Moonama a DJ, ale todle platí vždycky tak maximálně do dalšího dne :) Ony ty suby totiž taky nejsou zase tak špatné... :)

Upraveno uživatelem Tichus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám SubC, DJ41 i Moon (Bondovky jsem nikdy nechtěl) a samozřejmě ideální je mít je všechny a střídat je. Ale kdybych se měl všech hodinek zbavit a nechat si jen jedny, tak si nechám Suby kvůli glidelocku. Další varianta v pořadí by byly DJ41 kvůli easylocku :-) Prostě ta spona je na nošení hodinek mnohem důležitější než hodinky samotné. Pár roků tady na fóru už mám za sebou a čím dál víc nedokážu pochopit, proč je na trhu tak málo spon s mikroregulací bez nástroje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to ale není jenom o mikroregulaci, u subů (nevím, jak je to u ostatních R) je hlavně náramek 20->16, a to je to, co dělá ty hodinky tak pohodlnými. Zase si ale říkám, jestli si jako kvůli tomuhle připlácet kilo, když jinak se mi bondovky maximálně líbí a nemám pocit, že bych oproti subům o něco pricházel. A u Omega spon mi vyhovuje zase to, že tam není žádný takový ten další zaklapávací bazmek. Jenom je to u bondovek zrovna bohužel u spony 20mm. Už ty SOH jsou 22->18 a jde to sakra poznat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejny pribeh jsem mel i ja. Skoncil jsem asi po 6té :-) u bondovek, koupil sponu s mikroregulaci a mam klid (novou koupis za par penez, prodava se jako nahradni dil). Kdykoliv se na ne kouknu, tak si subjektivne cifr nezada se Subama. U keramickych subu mi absolutne nevyhovuje ta dlouha spona, a mikroregulace to vubec nezachrani. Je to blby, ale keramicky Suby jsem 2x prodal prave z toho nepohodli - to neplati u gmtC, ta spona je kratsi a pohodli maximalni. No a u moonu jsem koupil plech 1171/633 (oriinal tah rovnou sundanej), a regulaci resim klasicky v plechovy spone paratkem - zde mimochodem ten tah je zase subjektivne stejne pohodlny jak na plechvych subech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, o sponě s mikroregulací vím, ale ta je ještě o trochu větší než ta origo, takže pochybuju, že by přidala na pohodlnosti :) Jak říkám, samozřejmě považuju mikroregulaci za super, ale o hodně víc mě zajímá šířka náramku u spony, což zrovna u těch bondovek není ono. A nejsou to zrovna hodinky, které by se daly nosit na něčem jiném než na buznatahu (ok, hirsch robby u černých nebo mesh). Chtělo by to ty suby vomrknout, ale už to mám ve statusech snad počtvrté a pořád nikdo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No počkej, vždyť jsi říkal, že šly pokaždé pryč :) a bondovky, pokud si vzpomínám, jsi neměl, takže co ty víš, třeba by tě uchvátily ;-)

 

Jako já vím, pamatuju si, že jsem byl ze subů nadšený, ale už je to přece jenom docela dlouhá doba, takže bych se asi potřeboval přesvědčit naživo, že za to fakt stojí. A asi mi nic jiného než výlet do Prahy nezbyde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bondovky jsem měl samozřejmě taky, na začátku, jednou... + je vídám na kolegovi docela pravidelně :D

 

A ano, šly pokaždé pryč, protože jsem chtěl jít někam dál (ale po pravě, hádej po jakých hodinkách teď pokukuju...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud i k obleku, tak černé suby, jestli nepotřebuješ k obleku tak zelený suby. Na foru už jsem dost dlouho a vystřídal jsem kde co. Nakonec jsem musel uznat, že na těch subách něco je a se zelenýma naprostá spokojenost, asi už mi zůstanou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nuz ideal je mat vsetky, alebo aspon vacsinu. Ja som na SUBy vlastne nepozeral, zadovazil som si stare DJ (36mm) a som spokojny. Na kyklopa som si zvykol, a uz ma to ani nerusi. Mozem povedat, ze DJ casto ostava na ruke aj niekolko dni. Nosi sa velmi prijemne, je na ne velmi pekny pohlad (hra svetiel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:lol2:  Suby jsou z výše uvedených, nejuniverzálnější, nejhezčí, nejpohodlnější...bla bla bla  :lol2:  :lol2:

 

nedovedu si moc představit, že si koupím suby a budu litovat, že jsem nekoupil místo nich třeba bondovky...jako doplněk Subům ok, ale základ jsou Suby a doplněk cokoliv z uvedeného

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...