Přejít na obsah

TH Aquaracer vs. Omega Seamas.


Doporučené příspěvky

Asi potřebuji uvést na tu správnou cestu při výběru. Myslel jsem, že mám jasno a vybráno. TH Aquaracer byla jasná volba. No jo, ale to bych si nesměl vzpomenout, že se mi vždy líbily Omaga Seamaster. Tak a teď už se v tom vezu, jelikož Omega má varianty automat pr. 41 mm a 36 mm, to stejné v quartz. Myslím, že velikost bych asi preferoval 41 mm, ale nejsem si jist, zda by pro mě nebyly z praktického hlediska lepší quartz, jelikož hodinky nenosím denně, tudíž odpadá časté seřizování. Otázka je, co je kvalitnější, lepší, spolehlivější atd. Co se týká indexu líbivosti, nemám tak zcela jasného favorita, oboje mají své kouzlo. Rád bych slyšel nějaké názory a rady zkušenějších, rád si nechám poradit. Ani vlastně nevím, jestli Aquaracery jsou také v quartzu v modrém provedení, na to budu muset ještě kouknout. Uzavřel bych to asi tak, že teď už vlastně ani moc nevím, co vlastně chci... :)

https://www.tovys.cz/eshop/produkt/175880/way211c-ba0928.html?zprava=porovnani-pridano

https://www.tovys.cz/eshop/produkt/175569/2220-80-00.html

https://www.tovys.cz/eshop/produkt/175570/2221-80-00.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tady budu proti většině, ale v automatu se mi víc líbí Tagy. I když v modré bych šel do nových Seamasterů, pokud na ruce sneseš 42mm. Navíc maj 55 hodinovou rezervu, takže pro tebe budou praktičtější. No a pokud by ses rozhodl pro quartz, tak tam je volba jasná. Ač se Tagy dělaj i v modrý, tak kromě toho, že maj jinej ciferník (kterej se třeba mě osobně už tolik nelíbí), než automaty, tak maj především uvnitř, tuším, Ronda strojek. A u hodinek v týhle cenový relaci prostě nechceš, aby ti ručičky neseděly na indexy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Stelvio: Napsal jsi to úplně přesně. V automatu se mi více líbí Tagy, přijdou mi takové živější, jasnější. Ale čím dál víc se přikláním k baterkáčům, hlavně z praktického hlediska, no a tam pak asi Seamaster, jelikož opravdu v té variantě Tag není už tak pěkný, tedy alespoň pro mě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když tak na to koukám, tak skákající sekundovka by mi asi problém nedělala. Ale dotaz jsem zde vznesl právě proto, abych slyšel různé názory, rady a zkušenosti, za což děkuji. Co se ceny týká, tak tam je celkem dost velký rozdíl baterka vs. automat, nevím jak jsi to myslel přesně. Naopak si kladu opačnou otázku, jestli je pro mě automat za tu cenu potřeba? Zatím se v tom zkrátka plácám a vidím, že asi ještě dlouho budu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám všeobecne psychologickú hranicu pre hodinky na cca. 800-1000?, všetko čo je nad je pre mňa zbytočné pozerať. Ešte pri automatoch si to viem ako tak predstaviť, keďže pri pravidelno servise ťa vedia prežiť, ale pri quartzoch moc s dedením nepočítam, preto sa mi vidí ako zbytočnosť dávať za nej veľké peniaze.

 

Ak sa ti zdá cena príliš vysoká je tu zopár značiek, ktoré ponúkajú slušnú kvalitu za menší peniaz: Glycine, Mido, Squale, Christopher Ward, Certina.

 

U mňa ak quartz, tak solár a najlepšie s Radiom. Ale popravde mne troška tá skákajúca ručička prekáže, resp. je pre mňa príjemnejší pohľad na automatovú sekundovku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V quartzu mám Seamastery i Aquaracery. Nejdříve jsem pořídil Hujery (trochu starší typ s bílým cifrem), zvykl si na ně, měl je jako nejoblíbenější hodinky, ale pak jsem se dostal k bondovkám, které nemohu sundat z ruky. :) 

 

Co se týče boje quartz vs. automat, tak je to asi o osobních preferencích. Jsem s quartzem spokojený, protože je velmi přesný a nemusím nic řešit, když si náhodou vezmu na ruku něco jiného, ale věř mi, že u Seamasterů to nehrozí, tudíž, proč ne automat. :D 

 

Verdikt? Jednoznačně Seamastery a strojovnu si dobře rozmysli. :)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, děkuji za Vaše názory a rady. Dá se říci, že se všemi se tak nějak ztotožňuji. Vypadá to tak, že ani s jednou variantou člověk nešlápne vedle a není špatná. Přiznám se, že u Omegy mi trochu vadí ta druhá korunka, přijde mi tam tak trochu divná. Největší problém asi je, že jsem ještě ani jedny neviděl naživo a neměl na ruce, tím bych měl asi začít. Není tady někdo poblíž Jihlavy, kdo by měl tyto kousky na osahání a odzkoušení na ruce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych asi taky hlasoval pro Omegy. A rozhodně bych zkusil od Jihlavy popojet za nákupem někam směrem na jih (nebo na západ) a možná si je koupíš výrazně levněji. Nepřestává mě fascinovat, že řada českých obchodníků má pocit, že si může na zboží přirazit 100 a více procent a blbí zákazníci to ochotně vysolí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vcera jsem do Tovysu zavolal, zvedla nejaka slecna, prej drazsi hodinky si prodava pan majitel, skladem na prodejne je nemaj, ma mi dnes zavolat, tak jsem zvedav, jestli plati to, co maji na strankach. jestli ano, tak ficim do Jihlavy :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...