Přejít na obsah

První potápky - 30 tisíc?


Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

 

Před časem jsem zavítal na toto fórum s tím, že zde najdu inspiraci pro koupi prvních mechanických hodinek okolo 5 tisíc. Později jsem si tedy v prodejní sekci vybral Seiko SARB033 za 8k a od té doby to se mnou šlo z kopce.

 

Nyní vybírám své první potápky a postupně jsem došel až na hranici 33 tisíc. Zde už ale červíček hlodá, zda to není příliš. Nejde o to, že bych si koupí přivodil nějakou újmu, jen jsem za nic takové peníze nikdy nedal.

 

Nyní k samotnému výběru. Zvažoval jsem Seiko PADI želvy, ale nelíbil se mi tvar pouzdra. Poté Steinhart Ocean One, ale zjevná inspirace by mi asi začala vadit (titanový model se mi moc nelíbí). Vyloučil jsem i Seiko SPB053, které mě také příliš neoslovily. Christopher Ward mě také neoslovil. Snad jen bronzovky, ale kdybych si měl vybrat mezi nimi a mými současnými favority, je to jasné.

 

Největšími favority jsou následující (seřazeno od nejvyšší preference):

1. Squale 60 Atmos Blue na meshi

2. Oris Aquis Blue 43,5 mm

3. Longines Hydroconquest 2018 (pokud budou do 35 tisíc)

 

Ruku mám 17,5 cm a relativně ploché zápěstí. Cena hodinek musí být maximálně do 35 tisíc, ale i tak je to něco do čeho bych asi od vás potřeboval popostrčit :-)

Asi by mi nevadil ani baterkový pohon (u LHC), ale ten mechanický už pro mě má jisté kouzlo.

 

Budu rád za všechny návrhy, rady, poznatky i motivaci pro koupi.

post-58489-0-14249000-1527869510_thumb.jpg

post-58489-0-30393300-1527869519_thumb.jpg

post-58489-0-47995800-1527869530_thumb.png

post-58489-0-26879300-1527869557_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Za mě LHC nuda, Orisky fajn, ale už trochu okoukaný (třeba na modrý Sixty Five jsi taky koukal?), ale ty Squale... originální a stylová volba. Trochu by mě odrazovala absence tahu, ale zase vypadaj parádně na meshi, na kůži, nějaká guma by se určitě taky našla. Jsou parádní a umím si je představit jako trvalou součást sbírky. Kdežto Orisky a Longines vyzkoušíš a časem zase pustíš dál. Ničím mě za srdce nechytají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šel bych do Orisu. Kolega je má a pokaždý mu je obdivně vokukuju. Mít na ně ruku, už je mam.

Squale taky hodně povedený, ale bez tahu imo velký mínus a na tom meshi mi to spolu nesedí. Taky bych se trochu bál, že se ta modrá časem ?přejí?.

LHC je klasika, ale pro mě celkem nuda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se Ti líbí Squale, tak si kup Squale. Protože když si od nás necháš poradit něco jinýho, tak ten červ nepřestane hlodat... Jinak Orisky Aquis (v dámské velikosti) má moje žena a jsou to neuvěřitelně dobře udělané a krásné potápky, přesné, odolné, pohodlné, fakt pecka (akorát se nesmí nechat servisovat v Pardubicích v autorizovaném servisu;)). Já osobně bych tedy v tomhle limitu šel do něčeho zajímavějšího, např. Fortis B-42, Alpina Seastrong Diver, Ball Engineer Master II Diver, Hamilton Khaki Frogman, ...

 

Ale pořiď Squale... :) Držím palce s výběrem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Squale vypadají moc hezky, ale live jsou to fakt hodně leštěnky. Taky nejsou nejmenší a i skrz konvexní safír ani nejnižší. Absence kovovýho náramku je velký mínus a ty barvičky se podle mě fakt rychle "přejí". Na ruce pravda sedí dobře. Tak jako starší verze mají super tvar pouzdra. Na mě už byly takový moc "přehnaný".

Přidávám rychlocvak na mé ruce, taky cca 17,5 cm.

post-41106-0-24799300-1527928218_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár zkušeností s hodinkami Oris a Squale.

 

Oboje jsou zcela jiné - Orisky působí dost kladivounsky, jsou docela výrazné. Ale jsou super. Proti tomu jsou Squale docela drobné, zato příjemně nositelné na ruce. Neudělají na ruce takový efekt, jako Orisky. Orisky mají špičkový náramek, který ale není na pevno, nýbrž šroubovací, padne na něj skvěle guma a pravděpodobně pouze zakázková kůže. Selitta je docela spolehlivá, měl jsem k ní zprvu dost odpor, ale rychle si zvyknul, vteřinovka jde krásně plynule, hodinky drží pouze 38 hodinovou rezervu, což je při více hodinkách na střídačku málo. U Ety 2824 jsem naměřil o 10 hodin více, to je pak docela znát. A teď to nejdůležitější - Orisky jsou u nás brutálně předražené a výrazně padají na ceně i když jsou zánovní. Takže pokud je budeš kupovat, dobře si zvaž, jestli je unosíš, nákup na slepo a následný potenciální prodej by Tě mohl hodně mrzet a finančně bys dost proletěl. A poslední věc, pokud koupit Orisky, tak určitě ne u nás. Německo je o něco lepší (cca o 20%), Itálie o zhruba 40% nižší za nový kus u šedivky (Chrono24).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, všem děkuji za názory. Jen pro představu se mi ještě hodně líbí Breitling SOH 42 - lesklé indexy na ciferniku i lunetě a v kombinaci s meshem, asi proto se mi také líbí Squale, ale SOH zatím absolutně mimo finanční možnosti.

 

Na retro divery jsem koukal také, ze všech se mi nejvíce líbí ty LLD, ale asi pro první potápky dám přednost moderním.

MM300 ještě zvážím, ale takto je to zatím mimo limit a upřednostnil bych nové.

 

Oris bych kupoval přes chrono24, squale v chronoshopu.

Nevíte jak to vypadá se zahájením prodeje nových LHC?

Jedna věc, co u mě trochu mluví pro Squale, je dostupnost ostatních modelů na trhu. Pokud si za 5 let budu chtít koupit LHC nebo Aquis, pravděpodobně na trhu budou (otázka v jaké podobě), ale tyto modro-bílé Squale už asi ne.

 

Hodinky nosím na hlavně na tahu, ale mesh mi ho plně nahrazuje. Nevadí mi ani pěkný perlon nebo nato. Mám rád možnosti :-)

post-58489-0-43082000-1527942178_thumb.png

Upraveno uživatelem DaveSty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...