Přejít na obsah

Přemýšlím o Citizen AT8130-56L


Doporučené příspěvky

S konkrétním modelem neporadím ale mám přibližně šestileté zkušenosti s jiným titanovým ecodrivem. Zatím vše v pohodě a spokojenost. Otázka ceny je diskutabilní, každý má jiný přístup. V téhle cenové kategorii se dá docela vybírat - v materiálech, ve strojcích, ve stylu hodinek atd... Pokud jsi ochotný to vysolit, tak to nebude špatná volba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Daný model ozkoušený nemám, ale zkušenost s Eco-Drivem v kombinaci s radiovým řízením ano a nemůžu tomu nic vytknout a pokud jsou tyto funkce hlavními kritérii při výběru, budou Citizeny hlavním kandidátem. Ke kvalitě a zpracování taky výtky nemám. Na nabídku Seika a Junghansu , možná ještě Casia s těmito funkcemi jsi koukal? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tento model v provedení s bílým ciferníkem jsem kupoval máti. Na její ruku jsou trochu větší (teď to tak ženské nosí) a na moji zase malé.

Pochvaluje si jak jsou lehké (titan), mají dobrou modrou lumi (ručky i indexy). A hlavně ji nemusím nic seřizovat (změna času a data na konci měsíce)

Kalibr (strojek) je H800. Ten se dává do spousty jiných modelů, já ho mám v AT9030, přítelkyně v FC0010.

Obecně si myslím, že pořízení hodinek Citizen RC je dobrá volba. Je potřeba si vybrat - podívat co se mi líbí někde v kamenné prodejně a pak pohledat někde lepší cenu.

Tvrdím, že oficiální zastoupení je skoro lichva - za maximální cenu dostaneš navíc jen CZ návod a záruku 5 let, ale tu někteří prodejci taky poskytují.

Já si spoustu hodinek koupil z druhé ruky v zahraničí, ale asi nebudeš chtít podstoupit, takové dobrodružství.

Posledně jsem kamarádovi koupil model CB0020 za 3600, ale musíš dobře ulovit a počkat si na správný kus a mít i trochu štěstí.

Je potřeba pohlídat spoustu detailů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mám Citizen AS4030-59L, většinou nenosím nic jiného. Nabíjí se to samo, seřizuje se to samo a je to přesný, je to lehoučký, má to safír s AR, vypadá to slušně i ke košili do práce, je to rozumně vodotěsné atd. Mechaniky už nosím jen občas, když na to mám náladu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tento model se mi taky líbí a právě jsem si ho koupil. Hodinky by měly dorazit tento týden. Osobně se mi líbí kombinace modrého číselníku a titanu. Nevím za jakou cenu bys je kupoval, ale jednou za čas se daji  pořídit na Amazonu z Německa za něco málo přes 12 000 Kč (standardně jsou tam tak za 15 000 Kč). Jsou to sice quartzky, ale stejně si myslím že je to slušná cena za radiem řízené hodinky z tvrzeného titanu, safírovým sklíčkem a eco drive systémem. 

 

Pokud budeš chtít, tak můžu příští/přespříští týden napsat první postřehy a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...