Přejít na obsah

Dobré první hodinky


Doporučené příspěvky

Hezké odpoledne všem!


 


Chtěl bych si pořídit své první hodinky. Jako student si nemohu dovolit hodinky dražší než 15 000. Po přečtení několika recenzí jsem získal dojem, že jeden z nejlepších poměrů ceny a výkonu má značka Seiko. Zaujali mě hodinky SRP775K1. Jsou to dobré hodinky? Nebo je lepší sáhnout po SKX007K2?


 


Taky jsem trochu zmatený z označení. Je nějaký rozdíl mezi K1 a J1?


 


Poslední dotaz je na samotný způsob nákupu. Máte nějaké zkušenosti s nákupem hodinek na ebay.com z Asie?


 


Děkuji za jakoukoliv radu.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SKXka jsou super hodinky. Druhé jsem měl na ruce jen v krámě, nezklameš se asi ani jednima. Důležité je, abys je vyzkoušel, SRP jsou docela velké a těžké.

 

Mám za to, že K1 jsou Made in Asia, J1 jsou Made in Japan. 

 

Osobně zkušenosti s nákupem z Asie nemám, většinou kupuji u nás. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V týhle cenový relaci určitě Seiko, ale asi bych osobně nezačínal SKX (i když se to nabízí). 007 univerzálnější (i do boudoucna, kdyby ses rozhodl upgradovat komponenty), 009 už jdou určitým směrem (ale je toho na ně taky dost).

 

Osobně bych vybral něco z japonskýho trhu. Nedávno ukončený SARBy (033 např) - velmi hezký, elegantní, ale když to hodíš na NATO, můžeš s tím klidně do lesa.

Z těch aktuálních SARY, SARX řady nabízí hromadu možností. Mrkni třeba SEM (mimochodem prověřenej shop, netřeba se bát nakupovat)

 

Jo a k těm označenim - viz Bejky, země výroby (K - malajsije, J - japonsko). Nicméně já osobně jsem svoje SKX vzal záměrně K2, protože se mi na J2 nelíbí odstín modrý na lunetě.

Upraveno uživatelem JoyStick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko je určitě dobrý výběr, doporučuji někam zajít, vyzkoušet a porovnat více modelů. Z dvojice SKX a SRP, asi mírně vedou želvy, přestože jsou větší, tak díky tvaru pouzdra sedí na ruce dobře a nijak nepřekáží. Mají lepší tah, strojek s možností manuálního nátahu a hackingu. Pokud už by byly velké, je možnost zkusit mini želvy např. SRPC35K1. Vzhledem k rozpočtu je ale možné vybírat mezi více zajímavými modely. 
Vedle Seika nabízí zajímavé potápky ještě Orient, Mako a Ray jsi viděl? Jen škoda, že mají obyčejný minerál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15tis je cca 600eur. To by som na SKX ale ze vobec nepozeral. A nie preto, ze sa mi vobec nepacia, ale preto, ze nemaju ani safir, ani hacking ani manualny natah. To uz radsej Orient Mako 2. Znacka ma sice horsi cveng ako Seiko ale ponúka viac za menej.

A za 600 eur sa daju kupit aj nie uplne nove Swiss made kúsky...

 

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporucuji skx007, ze je budget vyssi neznamena ze musi byt vycerpany. Jsou to paradni potapky, ktery nemusis setrit. Ja bych se je ani nebal vzit ze zahranici, naopak.

Orienty mako ray taky dobry. Proc brat neco drazsiho, dyt to ted neni potreba. Vem tyto, uvidis jak se ti libi, zjistis lip co chces a dyztak je posles dal a koupis neco dalsiho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji všem za tipy.

 

Rozpočet sice je do 15 000, nicméně bych ho rád nevyčerpal na maximum. Na 100% chci mechanické. Želvy se mi velmi líbí pro svůj ikonický vzhled. Rozhodně si je ale půjdu zkusit, protože mám malé zápěstí (pouze 18 cm). Váha by mohla také hrát roli.

 

To je dlé mého rozumné. Zkus želvy, SKX a uvidíš. Mě se želvy moc nelíbí (bohužel jen na fotkách), stejně tak SKX a přesto SKX mam doma. Želvy mě už teď tak nelákají. Hacking a manualní natah na želvách je určitý nadstandart oproti SKX ale myslím si, že je to celkem zbytečné. Hlavní faktorem je, že pokud potřebuješ kvalitní tah na hodinkach, tak u SKX budeš z jubilee možná trošku zklamany a poté dokoupíš kvalitní aftermarket dle tvého vkus,tím ale SKX poskočí cca o 2tisice vyš v ceně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před rokem jsem byl tam kde ty, a vybral jsem Seiko SKX009, 007 bych vyloučil nemají ten šmrnc modročervené lunety. Jinak v té době se mi želvy (SRP775 aspod.) vůbec nelíbily, bohužel(naštěstí?!) musím říct že po roce s SKX se mi už líbí a hlavně ta černozlatá verze 775 není vůbec marná. 

 

Asi bych to vybral podle pocitu.

 

SRP775 budou trvalejší a hlavně zajímavější klasika, kterou rád vezmeš i za dvacet let na ruku jako vintage stylovku.

post-57166-0-00089800-1529261311_thumb.jpg

 

SKX budou zase věrné tool watche, které na tvé ruce budou při kdejákekoliv sračce, a protože jsou levné tak se o ně nebudeš bát. Zpracováním jsou dobré, ale želvy jsou o stupeň výše. 

post-57166-0-79337400-1529261351_thumb.jpg

 

 

Jinak v zahraničí bych se nakupovat nebál, spíš než ebay tak bych se raději podíval na creation watches, gnomon nebo jomashop. Na druhou stranu, u tebou zmiňovaných Seiko se už ceny české distribuce dostaly do reálných hodnot, takže asi není třeba řešit zahraničí.

 

ps. Jestli řešíš rozpočet do 15k tak máš šanci i na vyšší než tebou zmiňované kousky, ale to je na jinou diskuzi. 

pps. Pokud hledáš potápky tak určitě Seiko, jestli jsi otevřený i něčemu jinému, tak se podívej na Hamilton.

Upraveno uživatelem Honziz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co nějaký microbrand? Něco zajímavého, co nemá každý? ;) Bratři Poláci stvořili tohle a imho se jim to dost povedlo. Cena do 10k CZK, safír, AR, výborný automat Miyota 9015, a ještě to vypadá fakt dobře:

http://vratislavia-watches.com/language/en/pan-africa-automatic-2/

 

post-1353-0-34338100-1529398322_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

https://pohankaandco.cz/hodinky/doxa-171-10-011-02/    Já jsem koupil synovi tyhlety. Je to švýcarské, sklíčka to má safírová, řemínek to má koženej, hezký to je a laciný taky. Myslím, že to nadělá víc parády, než to stojí. a na malou ruku jsou jako dělané, syn ji má taky.

Upraveno uživatelem burmajones
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...