Přejít na obsah

Bulova Devil Diver Reedition


martar

Doporučené příspěvky

Bulova Archive Series Oceanographer Devil Diver LE (40 mm) a nelimitovaná verze (44 mm)

 

Už na podzim Bulova ohlásila, že připravuje dvě novodobé verze svého potápěčského modelu Snorkel z r. 1972 (známeho jako "Devil Diver" kvůli popisku 666 feet na ciferníku na šesté hodině). Historické i současné "Devilky" jsou už na první pohled do značné míry inspirovány kultovními potápkami Doxa Sub, kterým ale konkurují především cenou.

 

První z verzí je limitka určená především pro sběratele, má oranžový day date ciferník, lesklé snakehead ručky, černobílou lunetu, uvnitř Sellitu SW220, její velikost je 40 mm a cena 1495 $.

 

post-30813-0-62923700-1530680609_thumb.jpg

 

Druhá nelimitovaná verze Oceanographer Snorkel má černý date ciferník, nad datem hranatou lupu, matné tool ručky, červenočernou lunetu, je osazena blíže nespecifikovanou Miyotou, má průměr 44 mm a cena je 795 $.

 

post-30813-0-54848300-1530680577.jpg

 

Bližší info:

https://www.ablogtowatch.com/bulova-archive-series-oceanographer-devil-diver-watch/

 

https://www.ablogtowatch.com/bulova-archive-series-oceanographer-devil-diver-wrist-watch/

 

https://www.watchtime.com/watch-to-watch/bulova-oceanographer-devil-diver-analogshift-2018-baselworld/

 

Asi nejtypičtějším rysem Devil Diverů oproti Doxám jsou (kromě odlišné lunety) především neobvykle velké, plastické, průhledné lumi indexy osazené v leštěných kovových hranolcích se zkosenými rohy. Vypadá to zajímavě, ale použití aplikovaných indexů u tool hodinek je vždy spojeno s rizikem, že nějaký při nárazu upadne a zablokuje ručky nebo poškrábe ciferník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fotogenicke jak svina ...ale ta 40 vzhledem k typu pouzdra bude sakra mala, typuju 35/36... cerna verze je prudce nositelna a jestli bude sehnatelna za 400 dolcu tak se tady urcite objevi :-)

u mna je to akurat naopak, aj ta cena by mohla byt opacne ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se mi ta reedice libi. Pokud jde o pouzdro, tak i tech 44mm by mohlo byt nositelnych diky tvaru. Podobne jako Doxy. Jen uvazuju, jestli mi nevadi ty kratke rucky. U te limitky asi vic nez u nelimitky. Celkove ale fajn pocin :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Honzo, zase na druhou stranu u těch černých je doporučená cena 800 dolarů, jestli to bude u Bulova jako vždy, tak půjdou třeba za 400 dolarů koupit a to už je dobrý argument :-)! Líbí se mi.

 

 

fotogenicke jak svina ...ale ta 40 vzhledem k typu pouzdra bude sakra mala, typuju 35/36... cerna verze je prudce nositelna a jestli bude sehnatelna za 400 dolcu tak se tady urcite objevi :-)

 

 

Jestli padnou na těch cca 400 amíků, tak do nich asi půjdu, ale ne s 8215.

 

 

U tý plechový koncovky to bude opruz, jestli bude takhle odstávat.

Stejně by šly na mesh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi maj velký i malý zápěstí, takže si obě velikosti z reedice najdou svý nadšený majitele. No a kdybychom měli kritizovat hodinky kvůli pozici datumovýho okýnka (velikost hodinek vs velikost strojku), schytala by to spousta dnešních modelů včetně těch od renomovanejch značek.

 

Mimochodem, na Chrono24 jsou aktuálně dvoje vintage Bulova Snorkely (za 28k a 35k) v téměř identickým designu, jako maj ty černý z reedice. To mě mile překvapilo. Liši se v podstatě jen menší velikostí - 41 mm. A je zajímavý, že v jednom z inzerátů je uvedenej rok 1969, zatímco ve zdrojích, ze kterejch jsem čerpal, je zmiňován až rok 1972...

 

post-30813-0-27413600-1530947461.png

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...