Přejít na obsah

Suzuki Jimny - informace


Strocek

Doporučené příspěvky

Pánové a možná i dámy. Pani se rozhodla, že výhledově její první vozidlo na popojížděčky po městě bude Suzuki Jimny, že se jí moc líbí. Asi bych ho taky využil v lese  :)  a tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo Džimyho má a jestli by k němu poradil nějaký informace typu, jestli lepší naftu nebo benzín, jaký roky byly dobrý, na co si dát pozor při koupi, kde se poptávat atd. koukal jsem na ceny a docela se držej. Cena okolo 100tis, ale klíďo víc za pěknej kousek.  

 

post-26998-0-09470100-1531579288_thumb.png

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak jasně, ale než se pudem na nějaký podívat, tak abychom byly připravený. Pani je prcek a já taky nejsem zrovna čahoun, takže velikost bude OK. Má to na popojížděčky (takže sem taky nakloněnej benzínu) a bude jezdit okolo komína k babičce a zpátky, takže nepotřebuje nějakej kočár a bude to druhý auto a dělám si loveckej lístek, tak sem jí ho nevyvracel  :) . Třeba padne volba na něco jinýho, ale zatim je v hledáčku džimy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsi někdy zkoušel Ladu Nivu, tak na silnici podobný zážitek z jízdy. Jet velmi nízkou rychlostí pokud možno jen rovně. Pokud do toho sedne někdo neznalý, a bude s tím jezdit jak s běžným osobákem, tak i nebezpečné, obzvlášť v zimě. No a v terénu naopak dost dobré, asi jako ta Niva, ještě víc tuhé díky rámu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sice to nevlastním ale trošku jsem to okouk. Jak píšou ostatní, vyzkoušet. Ono je to trošku punk, sice ne tak jak Defender ale pořád je to spíš pracant než limuzína. Moc to nejede, trochu to hopká, v zatáčkách se to naklání, kufr skoro žádný, dozadu, no já kdysi říkal u jiného auta, kdo se chce vézt, rád tam vleze, kdo remcá může jít pěšky. Interiér nemoderní ale blbuvzdorný, celkově je to takový otloukací. A samozřejmě benzin, na drndání po městě není co řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ho mel predloni v kabriu pujcenej na den v recku a na projeti ostrova ve dvou parada, po meste bych stim ale moc jezdit nechtel, respektive pokud nejste narocny, mesto je maly a bude prevazovat ten les, tak asi ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to auto na praci.

Meli jsme Samuraje ted uz par let Jimnyho. Rozdil mezi nimi velky.

Jimny je vylozene dvoumistny auto, protoze za prve na zadni sedacku se skoro neda dostat a kdyz uz ji tam mas tak zas nic nenalozis.

Urcite benzin.

Podvozek na delsi jizdu takovej uskakanej, houpavej ( ale proti Samuraji vyrazne lepsi).

Na udrzbu jednoduchy, motor slape takze jen bezny provozni veci. Povozek a kardanky taky pohoda.

Bracha ma Nivu, takze s tim co pisete vyse mohu jen souhlasit.

I s tim nastupovanim souhlasim a taky to ma dost blbe reseny pedaly.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak. Na práci do lesa, na myslivost super. Kámoši myslivci je maj naprostá spokojenost. Spolehlivost a nenáročnost

to mužů zase potvrdit já protože jim je servisuju.

 

Ale pro ženu do města nic moc. Jak píšou kolegové je to koza. Když s tím jedu na zkušební jízdu po silnici, tak je to za trest.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak kdyby jsi se přesto rozhodl, tak určitě benzin . 1.5 DCI je z Renaultu. Neustále problémy se vsřikama a čerpadlem

 

Dej si ještě případně pozor na těsnost převodovky, rozvodovky a diferenciálu. A prolézt pořádně karoserií a rám kvůli korozi.

 

Když to auto jezdí v terénu v rámu zůstává spoustu bahna a když se to čas od času pořádně nevycisti dokáže být rám za pár

let úplně sežranej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to prohlédnout na jámě nebo heveru. Pozor taky na vyrezlý VIN jestli si dobře pamatuji tak je na rámu za pr. zadním kolem.

 

Když bude nečitelny tak ti neudělají evidencku ani STK muselo by se na ražbu.

 

Jinak jsem na nich viděl korozi snad všude máme i STK takže vidím s čím tam lidi dokážou přijet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nějak to mám taky v plánu. Když jsem kupoval svojí A4 před 10 lety, tak jsem jí nechal v Tukasu kompletně prokouknout a napíchnout abych měl jistotu. Majiteli to nevadilo, říkal aspoň budu vědět co s tim mám. Stálo mě to tenkrát 1tis. Nejlepší investice mýho života. Tu Audinu mám doteďka má najeto 350tis a příští víkend ji budu dávat novou spojku, zatim je tam ta původní...   :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tak. Na off road nebo les dobry. Projedes vse. KdZ neco strelis, nemas to kam dat. Kufr nakup z kaufu nestaci. Silnice jako koza. 110 max, pak letis....

Ramus a vibrace na off pneu. A koroze. Strašná..... zere to uplne vsude. VIN jsem nechal vyrazit na prepazku motoru za 300 na stk.

Jestli je tvoje milovana eliška junkova nebo sadomaso , pak ber!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou zvěřinou to nebude tak horký.

post-26998-0-28070300-1531603763_thumb.jpg

Je to ženská, takže nebude nosit 2 narvaný ikea tašky do auta a za sedadla to dá a nebo dozadu za sebe. Já mám kombíka. V obci bude jezdit páďo, sem tam možná na vesnice za příbuznejma. A to nejdůležitější PROSTĚ HO CHCE. Jako jak se chová offroad na silnici mi nemusíte kuci říkat, vim to dobře a pani je s tím obeznámena, naposled sme projeli šváry P4,

post-26998-0-25516700-1531604255_thumb.jpg

krom toho když vidim stav našich silnic, tak se mi líbí, jak jim fandíte :) . Kdybych chtěl něco normálního, tak by to byla jedničková fábie měl jsem jí jako služebák a na to auto nedám dopustit, třeba se časem dojde k něčemu jinýmu, ale teď kuci vybíráme džimyho   ;)

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...