Přejít na obsah

Certina vs Steinhart


Grenes

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, klasicky se nemuzu rozhodnout mezi dvěma favoritama. Jedná se o Certina DS Action Diver Powermatic 80.... a Steinhart Ocean Titanium 500 GMT Premium.

U Steinu dávám největší plus celotitanu, to mě fakt jako baví tento materiál miluju. U Certin se mi zase líbí rezerva chodu. Ještě bych chtěl podotknout že to budou moje první automaty a je nutností aby dost vydržely. Nosím hodinky každý den, prakticky je nesundávám. Práci nemám nejak extra náročnou kde by to hodinky nezvládly. Každopádně na sport a divočejší volnočasové aktivity budou muset sloužit.

Nebráním se ani Vaším návrhům, nicméně nechci překročit hranici 22k.

 

Díky za Vaše tipy a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Využiješ GMT u těch Steinhart? Teď ale nemyslím "jedu dvakrát za rok na dovolenou". Pokud chceš srovnávat vyloženě tyto dva modely, bral bych ty Certina. Měl jsem je předevčírem v ruce a na ruce, a působí opravdu skvělým dojmem. Číselník, reliéfní dýnko, tah, spona.. vše na mě udělalo skvělý dojem.

 

Pokud nutně nepotřebuješ GMT, určitě víš, že ty Steinhart existují i v normální verzi a stojej asi 15 tisíc. Tam už bych hodně přemýšlel, jestli se ty Certina vyplatí. Ty Steinhart jsem měl, byl jsem s nimi spokojený. Jediné co by mě odrazovalo od těch Certina je absence keramické vložky lunety, která by ty hodinky posunula zase o level jinam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se víc líbí ty Certiny ale jsem ovlivněn ;)

 

Každopádně Powermatic 80 mi dělá opravdu radost - největší naměřena odchylka při velmi aktivním dni a sportu byla +2s jinak se hodinky dostali až na 0s tak není vůbec nutnost do toho nechat vrtat.

 

Keramická luneta by jistě vypadala líp na druhou stranu zas je křehčí.

 

Do jakých hloubek se chceš potápět?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GMT beru už jen jako bonus :) určitě ho na 100%nevyužiji.

Co se týče vodotěsnosti jestli 30 atm nebo 50 atm, tak bych řekl ze je to opět pro me nevyužiténé, maximálně co se potopím je 15m.

Přesnost je krásná na obou hodinkách :) jestli 2 vteřiny u Steinu nebo 1 u Certin to je pro mě zanedbatelné :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oboje mají svoje pro a proti, Certina je řekněme zavedenější značka s historií a má zajímavější stroj, Steinhart obvykle umí nabídnout dobrej poměr cena/kvalita, v tomhle případě titan a keramika.

 

Osobně mám vůči Steinhartu trochu averzi, protože převážně "vyrábí" hodinky, jejich jediným cílem je, aby z dálky připomínaly Rolex, taková hodinová verze Tesco Coly. Pokud ti tohle nevadí tak jsou ok.

 

Designově by se mi víc asi líbily Certiny (v modrý), ale nelíbí se mi ani jedny. To už je ale otázka vkusu každého soudruha.

Upraveno uživatelem ragu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy borci! Nakonec se situace úplně otáčí a začínám přemýšlet o Davosa Argonautic Lumis nebo Davosa Ternos profesional.

Ano je to opět podoba Rolex, ale to mně žíly netrhá, duležíté je pro mě zpracování a životnost X let :) nemíním za 5-10 let kupovat nové :).

Nejhorší dilema nakonec bude jestli klasický ocelový tah nebo mesh? Vždy jsem měl kožený pásek a ten už opravdu odmítám, hodinky nosím každý den a přes léto mi je to už opravdu nepohodlné. Docela se přikláním k mesh, líbí se mi to. Na prodejně to musím vyzkoušet. Jaké zkušenosti s tím máte vy? Klasický tah nebo mesh? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tie Davosa Ternos Profesional sú dosť vysoké, na to pozor!

 

Je tam klasická ETA 2824-2, tuto nemáš moc čo navymýšlať.

 

Ak ti nevadí submariner homage, choď radšej do Ginault Ocean Rover. Ak si vypýtaš zľavu vieš sa dostať na cenu tých Davosa, avšak kvalitovo si troška vyššie. Viď. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/113772-ginault-ocean-rover-181070gsln/?hl=ginault

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...