Přejít na obsah

Hamilton vs. Longines


Elen

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

už chvíli se na fóru rozkoukávám, něco z "povinné literatury" jsem načetla, ale i tak se trochu omlouvám za post "poraďte..." - ale já fakt nevím :-)

 

Výběr mých "prvních" (a asi ne poslednách, no...) se po vyzkoušení na ruce zúžil na dva kousky:

Hamilton Jazzmaster Lady Auto s ETA 2671

Longines Conquest L3.377.4.58.6 s qartzem L156

 

Dotaz zní: neudělám s jedním či druhým typem strojku chybu ve smyslu nutného/náročného/drahého servisu v dalších letech?
Neměly by to být hodinky na dva roky...

 

Děkuju....

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím drahým servisem jsem nemyslel drahou opravnu, ale částku za údržbu a nějakou dobu, tedy kolik pro tebe znamená drahé.

Jak jsem psal, po pár letech se s nějakými výdaji za servis (ve smyslu za údržbu) počítá. 

Kolik to bude a po jaké době už bude záležet víceméně na tobě. Někdo je puntičkář a dává hodinky servisovat pravidelně třeba co pět let, někdo je nosí dokud jdou. Někdo je na své hodinky opatrný, někdo je stihne zhuntovat. U holek to asi takové nebude, ale nosit je asi budeš.

Je to jako s auty.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Souhlasím s Kidem, doporučil bych quartzový Longiny. Prostě je nosíš a neřešíš. Jednou za x let necháš vyměnit baterku. U quartz ETA strojků se nemusíš bát toho, že budou za 5 let na odpis. Sám mám jedny "už" 15 let a to je zrovna nešetřím. Navíc kdyby náhodou něco, tak se dá vždycky vyměnit celá strojovna. Dostupnost strojků vzhledem k masové produkci určitě nebude problém hezkých pár desítek let. Pokud v tom začneš lítat a pořizovat další kousky, patrně sáhneš po mechanických...mít ale jedny baterkáče v záloze není nikdy naškodu.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuji mechaniky, líbí se mi plynulý pohyb vteřinové ručičky. Nyní mě již trhaný pohyb quartz dosh nevyhovuje a všech jsem se již zbavil. Bateriové mám digi Casio G-shok a Suunto.

Myslím si, že servis u mechanických hodinek 1x za 5 - 10 let (pokud se nic nerozbije) vyjde jako měnění baterií za tu dobu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Míním dle svých dosavadních zkušeností. Ženy, které jsem poznal ohledně hodinkového chování, téměř vždy nakonec dají přednost Quartz. Je to provozně nenáročné, automat pak často vnímají jako něco, co příliš svazuje. Jediná výjimka je náramek Rolex :-)

 

Fakt je, že švýcarská q. Ronda je k neutahání, dá se nahradit případně kus za kus, komplikace minimálně.

 

Co se týká výběru mezi značkami, jednoznačně Longines. Ve sféře dámských hodinek několikanásobně větší výběr i lepší design.

 

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já to beru spíše pocitově - takže bych šel do Háček...
a jestli hodinky budeš nosit pořád a nebudeš s nimi zrovna zatloukat hřebíky, tak automaty nemusíš řešit vůbec, narozdíl od baterkáčů

(když dojde baterka, musíš do servisu, nebo při nejmenším do obchodu s baterkama, u automatů, které dejme tomu chvíli ležely, jen zatřepeš rukou) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...